شهلا پارسه در گفتوگو با ایسنا با اشاره به کشت گیاهان دارویی در سطح شهرستانهای استان زنجان، اظهار کرد: به طور مثال کشت گیاهان دارویی در ۱۰۰ هکتار از اراضی ماهنشان انجام میشود که زعفران، گل محمدی، زیره سبز، کتان سرخ، زرشک، عناب و بالنگو جزو بیشترین گیاهان کشت شده در این منطقه هستند.
وی با اشاره به ۸ هزار گونه گیاهی در ایران، افزود: بیش از ۲۰۰ گونه گیاه دارویی در استان زنجان داریم؛ کتان سرخ از گیاهانی است که فواید زیادی دارد، به دو نوع لیفی و روغنی تقسیم شده و از آن استخراج روغن در کاربرد خوراکی و صنعتی همچنین الیاف آن در صنایع نساجی مورد مصرف است.
کارشناس مسئول گیاهان دارویی جهادکشاورزی زنجان با بیان اینکه کتان سرخ جزو گیاهان دارویی باارزش است و میزان امگا ۳ آن در حد بالایی اعلام شده، ادامه داد: موسیلاژی بودن این محصول همانند بالنگو، در رژیم لاغری موثر است.
پارسه با اشاره به کشت این محصول به دو صورت پاییزه و بهاره، اذعان کرد: کتان سرخ به صورت دیم کاشت میشود و نیاز آبی کمی دارد لذا با توجه به شرایط کم آبی بایستی به این محصول توجه ویژهای شود.
او با تاکید بر اینکه کشاورزان در زمینهای گندم خالی خود به کاشت گیاهان دارویی بپردازند، خاطرنشان کرد: طرح جهش تولید از کاشت متناوب حمایت میکند و تاکنون مشکلی بابت آفات و بیماری این محصولات (کتان سرخ و بالنگو) گزارش نشده است و کشاورزان از مراکز خدمات میتوانند بذر این گیاهان را تهیه فرمایند.
انتهای پیام