به گزارش ایسنا، بر اساس آمار ادارات کار در آلمان، بیش از ۱۴۰۰ پزشک اوکراینی که در پی درگیری کشورشان با روسیه به آلمان گریختهاند، همچنان در انتظار صدور مجوز طبابت در این کشور به سر میبرند.
این نارسایی در حالی قابل مشاهده است که کمبود پزشک در آلمان در حال حاضر به عنوان یک مشکل اساسی در این کشور به شمار میرود.
بنابر یک گزارش رسانهای، زمان انتظار دریافت مجوز فعالیت شغلی برای پزشکان اوکراینی و نیز کشورهای خارج از اتحادیه اروپا از وقت ارائه تقاضا، معمولا بین ۱۵ ماه تا سه سال است.
این گزارش همچنین حاکی از آن است که از زمان آغاز جنگ در اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، تاکنون دستکم ۱۶۷۴ پزشک پناهجوی اوکراینی مجوز طبابت در آلمان را درخواست کردهاند، اما فعلا فقط با ۱۸۷ مورد موافقت شده است.
گفته شده است در حال حاضر ۱۴۰۲ مورد تقاضا همچنان درگیر فرآیند اداری رسیدگی است. طبق اطلاعات منتشر شده، این آمار بر اساس دادههای ۱۴ ایالت در آلمان جمعآوری شده است.
وضعیت مذکور مورد انتقاد پزشکان و بیمارستانها در آلمان قرار گرفته است.
به گزارش دویچه وله، «گرآلد گاس»، رئیس انجمن بیمارستانهای آلمان در این مورد به روزنامه «ولت آم زونتاگ» گفته است: این شرایط حالت ویرانگری دارد. محدودیتهای ناشی از بوروکراسی در حال حاضر باعث فلج شدن فرآیندهای ضروری مانند به رسمیت شناختن پزشکان شده است.
«سوزانه یانا»، رئیس انجمن پزشکی «ماربورگر بوند» نیز اشاره میکند: پزشکان از کشورهای ثالث به طور فزایندهای کشورهای اروپایی دیگری را برای فعالیت شغلی انتخاب می کنند. آنچه پزشکان خارجی در آلمان تجربه میکنند، ناامید کننده است.
در همین حال «میشائل کرچمر»، رئیس دولت ایالت «زاکسن» محدودیتهای ناشی از شرایط قانونی را علت اصلی این نارسایی میداند.
این سیاستمدار برجسته میگوید: این واقعیت که کمتر از ۳۰ درصد از پناهجویان اوکراینی در آلمان شاغل هستند، نشان میدهد که قوانین آلمان ایراد دارند.
کرچمر همچنین تاکید میکند: بررسی پروندههای فردی فعلی پزشکان اوکراینی زمانبر و غیر ضروری است. باید ترجیحا رشتههای تحصیلی و نیز دانشگاههای مربوطه مورد تایید قرار گیرند. در این صورت، فارغالتحصیلان میتوانند سریعتر کار خود را در آلمان آغاز کنند.
انتهای پیام