به گزارش ایسنا، پامپئو که در دوران ریاست جمهوری ترامپ خدمت میکرد، شنبه در مصاحبهای با فاکس نیوز گفت: «چیزهایی که کامالا هریس، معاون رئیسجمهور آمریکا میگوید، به ادامه جنگ و ادامه خطر دامن میزند.»
او اضافه کرد: «هر زمان که میشنوم رئیسجمهور بایدن یا معاون رئیسجمهور آمریکا درباره آتشبس صحبت میکنند، آنچه واقعا میگویند این است که اجازه خواهند داد وحشت هفتم اکتبر دوباره تکرار شود.»
در حالی که هریس و بایدن ظاهرا هر ۲ از آتشبس در منطقه دفاع کردهاند، دولت واشنگتن تاکید کرده است که «امنیت» رژیم صهیونیستی یک اولویت کلیدی در مذاکرات است. از زمان آغاز جنگ در هفتم اکتبر، رژیم صهیونیستی در حملات بیامان و مرگبار خود جان بیش از ۳۹ هزار فلسطینی را گرفته است و بیتوجه به فشارهای نهادهای جهانی و بینالمللی به کشتارها و جنایاتش ادامه میدهد. ایالات متحده بهعنوان بزرگترین حامی مالی و تسلیحاتی این رژیم، از وارد آوردن هرگونه فشار به آن و مطالبه آتشبس امتناع میکند.
هریس در اظهاراتی پس از دیدار هفته گذشته با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در واشنگتن، مقابل دوربینها گفت: «من همیشه تضمین خواهم کرد که اسرائیل قادر به دفاع از خود، از جمله در برابر ایران و نیروهای مورد حمایت ایران مانند حماس و حزبالله باشد.»
پس از این گفتوگوی پشت درهای بسته، معاون رئیسجمهور آمریکا همچنین بیانیهای در ظاهر تند و تیز در مورد تلفات غیرنظامیان فلسطینی در درگیری ارائه کرد که اندکی با بیانیههای قبلی واشنگتن تفاوت داشت.
هریس گفت: «آنچه در ۹ ماه گذشته در غزه رخ داده، ویرانگر است. تصاویر کودکان مرده و مردم گرسنه ناامید که برای امنیت فرار میکنند و گاهی اوقات برای بار دوم، سوم یا چهارم آواره میشوند. ما نمیتوانیم در مواجهه با این فجایع به دور نگاه کنیم. ما نمیتوانیم به خود اجازه دهیم که در برابر رنج منفعل شویم و من سکوت نخواهم کرد.»
گرچه در ظاهر نتانیاهو در سفر به آمریکا مورد استقبال سفت و سخت سیاستمداران این کشور قرار نگرفت، اما این باور وجود دارد که او تاییدیه برنامه ترور «اسماعیل هنیه» را از سران ایالات متحده گرفت و بعد وارد عمل شد.
پامپئو، یکی از حامیان سرسخت رژیم صهیونیستی، مدعی شد ایران در پشت صحنه حماس را کاملا تحت کنترل دارد. او با اشاره به تصمیم دولت ترامپ برای ترور شهید سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بر «نیاز به قوه قهریه و نگرش سازشناپذیر در برخورد با ایران» تاکید کرد.
در پی جنایت ترور سردار سلیمانی در دوره ریاست ترامپ، وعدهها برای پاسخ به ترور این سردار ایرانی تحقق یافت و ایران با شلیک چندین موشک پایگاه عین الاسد را مورد اصابت قرار داد؛ همان پایگاهی که گفته میشود پهپادها برای ترور سردار سلیمانی از آنجا بلند شدند.
پامپئو در ادامه ادعاها و لفاظیهایش گفت: «ایرانیها توجه کردند و بازدارندگی دوباره برقرار شد. آنها فقط قدرت را خواهند فهمید.»
طی هفته گذشته، پس از ترور شهید «اسماعیل هنیه» یکی از مقامات ارشد حماس در ایران، تنشها در منطقه افزایش یافته است. هنیه برای شرکت در مراسم تحلیف رئیسجمهور جدید ایران به تهران آمده بود.
جنبش فلسطینی حماس چهارشنبه ۱۰ مرداد از به شهادت رسیدن «اسماعیل هنیه» رهبر سیاسی این جنبش در نتیجه حمله جنایتکارانه و بزدلانه رژیم صهیونیستی به محل اقامت او در تهران خبر داد. این جنبش فلسطینی، رژیم صهیونیستی و آمریکا را مسئول ترور شهید هنیه دانسته و گفت که این حمله بیپاسخ نخواهد ماند.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی پس از اعلام شدن خبر شهادت هنیه، اظهارات ضد و نقیضی ایراد کرد و گفت تلآویو «به اهداف جنگی خود دست مییابد.»
در پی آن، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت سازمان ملل با موضوع «وضعیت خاورمیانه» گفت که ایران حق ذاتی خود را برای دفاع ازخود، مطابق با حقوق بینالملل، برای پاسخ قاطع به این اقدام تروریستی و جنایتکارانه رژیم صهیونیستی علیه اسماعیل هنیه در خاک خود در زمان لازم و مناسب، محفوظ میدارد.
امیر سعید ایروانی، سفیر ایران در سازمان ملل گفت که تهران، مطابق با قوانین بینالمللی، حق دفاع از خود را برای پاسخگویی به ترور هنیه محفوظ میدارد. او همچنین گفت که این ترور بدون حمایت اطلاعاتی آمریکا از رژیم صهیونیستی اتفاق نمیافتاد. نمایندگی ایران در سازمان ملل همچنین از شورای امنیت خواست تا تحریمهایی را علیه رژیم صهیونیستی به دلیل اقدامات تجاوزکارانه اعمال کند.
انتهای پیام