به گزارش ایسنا، وزارت خارجه آفریقای جنوبی در بیانیهای اعلام کرده است که «دولت این کشور ترور هدفمند دکتر اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس را که در اولین ساعات روز چهارشنبه ۳۱ ژوئیه ۲۰۲۴ در تهران جان باخت، محکوم میکند. دولت آفریقای جنوبی تسلیت صمیمانه خود را به خانواده هنیه و همچنین رهبری و مردم فلسطین ابراز می دارد.»
این بیانیه در ادامه میافزاید: «آفریقای جنوبی نگران است که ترور دکتر هنیه و هدف قرار دادن مستمر غیرنظامیان در غزه موجب تنش بیشتر در کل منطقه شود. آفریقای جنوبی خواستار تحقیقات کامل در این مورد است و از همه طرفها میخواهد که حداکثر خویشتنداری را برای جلوگیری از هر گونه اقدامی که باعث تشدید تنش در این منطقه شکننده شود، اعمال کنند.»
«رونالد لامولا» وزیر روابط و همکاری بینالملل آفریقای جنوبی در واکنش به این ترور تاکید کرد: «این گونه قتلهای غیرقانونی ناقض قوانین بینالمللی و اصول حقوقبشر است و تلاشهای جهانی برای ارتقای صلح و ثبات در خاورمیانه را تضعیف میکند. هیچ کشوری فراتر از قانون نیست و همه کشورها باید به قوانین بین المللی به ویژه اصول مندرج در منشور ملل متحد و اعلامیه جهانی حقوق بشر احترام بگذارند. هر گونه قتل فراقانونی نقض آشکار این اصول است و قتلهای فراقانونی از این نوع، اثر بیثباتکننده دارد. بسیار مهم است که عاملان چنین اقداماتی به دست عدالت سپرده شوند.»
او گفته که «ترور هنیه در چارچوب یورش ۹ ماهه به غزه رخ داده که در آن بمباران مداوم غزه توسط اسرائیل هزاران تلفات غیرنظامی، که تقریباً نیمی از آن ها کودک بوده اند، را به همراه داشته است. این وضعیت فاجعه انسانی غیرقابل توصیفی را ایجاد کرده است. دکتر هنیه یکی از اعضای جداییناپذیر تیم مذاکره کننده بود که با سایر کشورها برای آتش بس جامع و دائمی و پایان دادن به جنگ غزه فعالیت میکرد.»
در این بیانیه همچنین آمده است: «آفریقای جنوبی تکرار میکند که جامعه بینالمللی باید فوراً برای پایان دادن به نسلکشی در غزه، معافیت از مجازات، تجاوز علیه فلسطینیان و اشغال غیرقانونی توسط اسرائیل اقدام کند. این وظیفه انسانی جمعی ماست که خواستار آتشبس همهجانبه و دائمی باشیم. هیچ چیز نمیتواند کشتار و مجروح شدن عمدی غیرنظامیان را توجیه کند زیرا کل جمعیت (آن منطقه) در حال تحمل ویرانی در مقیاس و سرعت بیسابقه در تاریخ معاصر هستند.»
در بیانیه بیانیه آ،ریقای جنوبی تاکید شده است: «ادامه اشغالگری اسرائیل، تخریب زیرساختها، مجازات دستهجمعی و ترورهای غیرقانونی، تحقق راهحل مسالمتآمیز در خاورمیانه را بسیار دشوارتر میکند.»
انتهای پیام