تاکنون رژیم صهیونیستی مدعی شده که بیش از نیمی از رهبران حماس را ترور کرده و حتی تلاشهای زیادی در راستای ترور یحیی السنوار، رهبر حماس در غزه انجام داد. تا پیش از این هم در ماه گذشته مدعی شده بود که عملیات ترور رافع سلامه، فرمانده تیپ خانیونس و محمد الضیف رهبر نظامی حماس در خانیونس موفقیتآمیز بوده است. اما تازهترین هدف تروریستی صهیونیستها، اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس بود که بامداد دیروز در تهران صورت گرفت؛ جنایتی که با واکنش سپاه پاسداران مواجه شد و ایران بر «خونخواهی مهمان» خود تاکید کرد.
اسماعیل هنیه نهتنها خود در بحبوحه جنگ غزه شهید شد، بلکه ۶۰ تن از بستگان او نیز در این جنگ قربانی شدهاند. زمانی که ۳ نوه این عضو کلیدی حماس توسط نیروهای رژیم صهیونیستی ترور شد، هنیه گفت:«اشغالگران بر این باورند که با هدف قرار دادن فرزندان رهبران، عزم مردم ما را در هم میشکنند، اما ما به اشغالگران میگوییم که این خون، ما را در اصول و پایبندی به سرزمینمان استوارتر میکند».
احمد فاطمینژاد، تحلیلگر مسائل بینالملل در گفتوگو با ایسنا با اشاره به انگیزه اصلی رژیم صهیونیستی از ترور رهبر سیاسی حماس، اظهار کرد: به طور کلی پس از حمله ۷ اکتبر دغدغه اصلی رژیم صهیونیستی این بوده که بتواند زمین منازعه را گسترش دهد تا بازیگران دیگری را وارد میدان و از این طریق حمایتهای بیشتری را از سوی آمریکا و متحدانش جذب کند.
وی با اشاره به علاقه شدید رژیم صهیونیستی برای درگیر کردن ارکان مختلف جبهه مقاومت در جنگ غزه، اضافه کرد: اسرائیل تا کنون با انجام اقداماتی سعی کرده ایران، حزبالله لبنان، حشدالشعبی عراق، انصارالله یمن و سایر بازیگران مقاومت را وارد منازعه کند. رژیم صهیونیستی حمایتهای بیشتر آمریکا را در سایه گسترش منازعه میبیند و در همین راستا خارج از مرزهایش دست به اقدامات تروریستی میزند.
عضو هیات علمی گروه روابط بینالملل دانشگاه فردوسی ادامه داد: البته این را هم باید در نظر گرفت که اساسا هرگاه مقامات صهیونیستی در داخل مرزهای خود دچار بحرانهای حاد میشوند، با انجام چنین اقداماتی سعی میکنند توجهات را به خارج از مرزهایشان انتقال دهند و از این طریق از سطح تنشهای داخلی بکاهند. در حقیقت اگرچه رژیم صهیونیستی به دنبال گرفتن کمکهای نظامی از آمریکا و اروپاست، اما به طور همزمان سعی دارد فشار افکار عمومی جهانی که علیه جنایاتش در غزه جریحهدار شده را هم کنترل کند.
فاطمینژاد با اشاره به سکونت هنیه در قطر، عنوان کرد: اسرائیل میتوانست در قطر هم دست به چنین اقدامی بزند، کما اینکه اقدام مشابهی را در امارات و سایر کشورها انجام داده بود، اما دلیل انتخابش از تهران این بوده که ایران را با یک تهدید آشکار به منازعه بطلبد و وادار به واکنش و ورود مستقیم به جنگ کند.
این تحلیلگر مسائل بینالملل در خصوص ارتباط این ترور با سفر اخیر نتانیاهو به واشنگتن، گفت: خیلی مطمئن نیستم که این اقدام با هماهنگی آمریکا صورت گرفته باشد. ترور هنیه بیشتر اقدامی یکجانبه از سوی اسرائیل است. آمریکا به ویژه در دولت فعلی نفعی از تشدید تنش در منطقه نمیبرد، بلکه دغدغه دارد حتیالامکان تا زمان انتخابات تنشها کاهش یابد. در واقع هر چقدر منطقه تنشآلودتر باشد، ناتوانی بایدن در کنترل وضعیت منطقه بیشتر عیان خواهد شد. به همین دلیل معتقدم اقدامات این چنینی معمولا یکجانبه از سمت رژیم صهیونیستی صورت میگیرد. اما طبیعتا اگر قرار باشد پیامد ناگواری برای این رژیم داشته باشد ایالات متحده از آن حمایت لازم را خواهد داشت.
انتهای پیام