محمدهاشمی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: عفونتهای پنوموکوک بیشتر کودکان زیر پنج سال و به خصوص کودکان زیر دوسال را درگیر میکند و میتواند منجر به بیماریهای دوران کودکی شود.
هاشمی افزود: واکسنهای پنوموکوک در برابر عفونتهای پنوموکوک از کودکان محافظت میکند و نوزادان و کودکان دارای نقص سیستم ایمنی، سوءتغذیه، عدم دریافت شیرمادر در معرض خطر این بیماری هستند.
وی در رابطه با روشهای انتقال این بیماری، تصریح کرد: عفونت پنوموکوک از طریق قطرات تنفسی در حین صحبت کردن و تماس نزدیک بین افراد منتقل میشود و بیماری از طریق فرد بیمار، ناقل سالم(کسی که آلوده به میکروب هست اما علائمی ندارد) و همچنین اشیاء آلوده شده با ترشحات بدن قابل انتقال است.
هاشمی با بیان اینکه پنوموکوک یکی از باکتریهای بیماریزا در انسان است، گفت: عفونتهای پنوموکوکی سبب بیماریهایی از جمله سینوزیت، مننژیت، عفونت گوش میانی، پنومونی و عفونت خون که ممکن است که باعث بستری در بیمارستان شده و ایجاد عوارض در کودک و حتی مرگ شود.
وی در این رابطه با سن توصیه شده برای دریافت واکسن پنوموکوک، تصریح کرد: دریافت این واکسن در دو ماهگی، چهار ماهگی، و دوازده ماهگی است.
وی تاکید کرد: شروع برنامه واکسیناسیون در استان همدان از دوماهگی خواهد بود.
کارشناس برنامه واکسیناسیون استان همدان افزود: پس از تزریق واکسن باید در محل تزریق کمپرس آب سرد قرار دهند و ۲۴ ساعت بعدی را کمپرس گرم بگذارند همچنین از پوشیدن لباسهای تنگ برای نوزاد خودداری کنند.
وی در پایان تاکید کرد: تزریق واکسن پنوموکوک که مورد تأیید سازمان جهانی بهداشت قرار دارد در برنامه جاری ایمنسازی، سبب ارتقا سلامت کودکان خواهد شد و هیچ منع مصرفی برای تزریق واکسن وجود ندارد.
انتهای پیام