ابوالفتح شیرمردی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه عرق بیدمشک جزو خنکترین عرقیجات است، اظهار کرد: این عرق سرد و مرطوب است، به همین دلیل خواص زیادی برای فصل تابستان دارد و به رفع گرمازدگی کمک میکند. افرادی که مزاج گرم و خشک دارند، با مصرف آن به حفظ تعادل بدن خود کمک میکنند، همچنین مصرف عرق بیدمشک سردرد ناشی از گرممزاجی را از بین میبرد و مصرف آن به تسکین اعصاب و ایجاد آرامش کمک میکند.
این محقق طب سنتی افزود: تعدادی از نوشیدنیها نظیر شربت خاکشیر، بیدمشک، سکنجبین و شربت آبلیمو هم برای درمان گرمازدگی و هم برای پیشگیری از آن موثر هستند و آب از دست رفته بدن را نیز جبران میکنند، مثلا برای خنک کردن طبیعی بدن میتوان از بیدمشک استفاده کرد که علاوه بر کاهش دما دستگاه گوارش را تقویت میکند و برای تقویت اعصاب و افزایش اشتها نیز مفید است.
وی در خصوص شربت سکنجبین، توضیح داد: سکنجبین طبیعت سرد و خنک دارد و به صفرابر مشهور است، بهتر است برای رفع تشنگی و التهاب ناشی از گرما و خنک شدن بدن از ترکیب شربت سکنجبین و خیار رنده شده به همراه کمی شکر استفاده کرد.
این محقق طب سنتی مصرف شربت خیار سکنجبین را که طرفداران زیادی دارد، برای روزهای گرم مفید دانست و گفت: با خوردن این شربت بدن خنک میشود، چرا که سکنجین خواص زیادی برای بدن دارد که از جمله آنها میتوان به رفع عطش، کاهش التهاب ناشی از گرما، افزایش اشتها و درمان سردرد اشاره کرد.
شیرمردی در مورد خواص کاسنی، افزود: عرق کاسنی از جمله دمنوشهای گیاهی با طبع سرد و بهترین تصفیهکننده خون است، همچنین عرق کاسنی خنککننده بدن و برگ آن مقوی اعصاب است.
این محقق طب سنتی با بیان اینکه برای درمان قرمزی پوست ناشی از گرما استفاده از روغن بنفشه موثر است، بیان کرد: مصرف عرقیجات خنک مانند عرق گل پنیرک برای روزهای گرم مفید است.
شیرمردی با بیان اینکه انجام حجامت یکی از اقدامات موثر برای این افراد است، گفت: افراد میتوانند قبل از شروع فصل گرما حجامت را انجام دهند چون طبع حجامت سرد و تر است به همین دلیل میتواند کمک بسیاری به جلوگیری از بروز گرمازدگی در افراد کند.
وی خاطرنشان کرد: مصرف میوههای خنک مانند گوجه، هندوانه، خیار، آلبالو و هلو به دلیل طبع سردی که دارند در پیشگیری از گرمازدگی بسیار مفید است، همچنین استفاده از عرقیات گیاهی مانند عرق کاسنی، عرق بیدمشک، عرق شاهتره و یا مخلوط این عرقیجات با یکدیگر برای فصل گرما موثر خواهد بود.
انتهای پیام