به گزارش ایسنا، این مسؤول صهیونیست به سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی گفت: نشست رم هیچگونه نتیجهای نداشت و «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر اسرائیل شرط جدیدی را به مذاکرات آتشبس و تبادل اسرا اضافه کرده و آن این است که از قبل اسامی اسرای زندهای را که در سری اول آزاد خواهند شد، دریافت کند.
نشست رم یکشنبه بین ویلیام برنز، مدیر آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا)، دیوید بارنیا، رئیس دستگاه اطلاعات اسرائیل (موساد)، محمد بن عبدالرحمان آل ثانی، نخست وزیر قطر و عباس کامل، رئیس اطلاعات مصر برای بررسی پیشنهاد اسرائیل درباره معامله تبادل اسرا برگزار شد.
دفتر بنیامین نتانیاهو اعلام کرد رئیس موساد به نمایندگانی از کشورهای میانجی از نشست رم بازگشت.
دفتر نتانیاهو افزود در این نشست سندی ارائه شد که موضع اسرائیل را نسبت به پیشنهاد معامله تبادل اسرا توضیح میدهد. مذاکرات درباره مسائل اساسی مربوط به این پیشنهاد طی روزهای آینده ادامه خواهد داشت.
در این راستا روزنامه نیویورک تایمز به نقل از مسؤولان صهیونیست نوشت نتانیاهو دلیل اصلی موضع سرسخت رژیم صهیونیستی در مذاکرات رم است.
مسؤولان آگاه اعلام کردند رژیم صهیونیستی بعد از اینکه درباره بازگشت ساکنان شمال نوار غزه به مناطق خود نرمش نشان داد، طی مذاکرات رم مجددا با این مساله مخالفت کرد. مسؤولان ارشد امنیتی بر نتانیاهو برای نشان دادن نرمش برای امضای معامله تبادل اسرا فشار میآورند.
پیشتر خبرگزاری رویترز به نقل از یک مسؤول غربی، یک منبع فلسطینی و ۲ منبع مصری اعلام کرد رژیم صهیونیستی اکنون خواسته جدیدی را مطرح کرده است و آن تفتیش آوارگان فلسطینی در زمان بازگشت به شمال نوار غزه حین آغاز آتشبس است. رژیم صهیونیستی با این خواسته از توافقی که به غیرنظامیان اجازه بازگشت آزادانه به منازلشان را میدهد، عقبنشینی کرد.
یک مسؤول غربی درباره این خواسته جدید گفته بود مذاکره کنندگان صهیونیست خواهان مکانیزم تفتیش ساکنان غیرنظامی هستند چرا که نگرانند این ساکنان از نیروهای حماس در آنجا حمایت کنند.
یک منبع فلسطینی و ۲ منبع مصری اعلام کرده بودند که جنبش حماس با خواسته جدید اشغالگران مخالفت کرد.
این منابع مصری به وجود اختلاف دیگری درباره خواسته رژیم صهیونیستی برای حفظ کنترل محور صلاح الدین (فیلادلفیا) در مرزهای غزه با مصر اشاره کردند؛ این مسالهای است که قاهره با آن مخالف است.
قطر و مصر با همکاری آمریکا در مذاکرات غیر مستقیم بین حماس و رژیم صهیونیستی برای آتشبس و تبادل اسرا براساس ساختار سه مرحلهای که بایدن اواخر ماه مه ارائه کرد، میانجگری میکنند.
بیش از ۹ ماه است که رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا جنگ نسل کشی را علیه فلسطینیها در غزه به راه انداخته است که نزدیک به ۱۳۰ هزار فلسطینی طی آن شهید و زخمی شدهاند.
انتهای پیام