به گزارش ایسنا، مقامات وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در نامهای خطاب به همتایان فیلیپینی خود اعتراف کردند که این وزارتخانه از طریق صدها حساب کاربری جعلی در شبکههای اجتماعی تلاش کرده است ایمنی و تاثیر واکسن سینوواک ساخت چین را زیر سوال ببرد.
در این نامه آمده است که پنتاگون درباره انتشار پیامهای مرتبط با واکسن کووید مرتکب اشتباه شده اما این عملیات را در اواخر سال ۲۰۲۱ متوقف کرده و از آن زمان «نظارت و مسئولیتپذیری عملیات اطلاعاتی خود را بهشدت بهبود بخشیده است.»
بنابر گزارش خبرگزاری رویترز، عملیات مورد بحث در سال ۲۰۲۰ و پس از اینکه چین اعلام کرد که شاتهای واکسن سینوواک را به صورت رایگان در فیلیپین توزیع میکند، آغاز شد.
تحقیقات رویترز در ماه گذشته نشان داد که پنتاگون در تلاش برای مقابله با این اقدام پکن به مرکز عملیات روانی خود در فلوریدا دستور داد تا دست کم ۳۰۰ حساب کاربری جعلی در شبکههای اجتماعی برای تحقیر و زیر سوال بردن واکسن چینی ایجاد کند.
این حسابها اغلب پیامهایی با این محتوا که «کووید از چین و واکسن نیز از چین آمده است، به چین اعتماد نکنید!» یا «ماسک صورت، واکسن از چین: جعلی، اما ویروس کرونا واقعی است» منتشر میکردند.
یک افسر ارشد به رویترز گفت: مقامات نظامی درگیر در این کمپین میدانستند که هدف آنها محافظت از فیلیپینیها در برابر یک واکسن ناامن نیست، بلکه کشاندن چین به باتلاق است.
بر اساس این گزارش، کمپین تبلیغاتی ایالات متحده به زودی به فراتر از فیلیپین گسترش یافت. به مخاطبان مسلمان در سراسر آسیای مرکزی و خاورمیانه گفته شد که سینوواک حاوی ژلاتین گوشت خوک است و بنابراین طبق قوانین اسلامی «حرام» است. این کمپین سپس شرکت سینوواک را مجبور کرد تا بیانیهای منتشر کند که در آن تاکید کرد واکسنها بدون مواد خوک تولید شده است.
پنتاگون بهطور علنی ارسال این نامه به ارتش فیلیپین را تایید نکرده است و دولتهای ایالات متحده و فیلیپین نیز از اظهار نظر در این مورد خودداری کردهاند.
با این حال، سخنگوی پنتاگون ماه گذشته به خبرگزاری رویترز گفت، ارتش ایالات متحده از انواع پلتفرمها، از جمله رسانههای اجتماعی برای مقابله با حملات نفوذ مخربی که هدفشان ایالات متحده، متحدان و شرکای آن است، استفاده میکند. او همچنین مدعی شد که واشنگتن تنها به یک «کمپین اطلاعات نادرست» از سوی چین برای مقصر دانستن ایالات متحده برای گسترش کووید-۱۹ پاسخ داده است.
وزارت امورخارجه چین به رویترز گفت پکن مدتهاست که تاکید میکند ایالات متحده اطلاعات نادرست درباره چین منتشر میکند.
انتهای پیام