به گزارش ایسنا، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به تازگی نامهای خطاب به دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین و نامزد جمهوریخواهان در انتخابات نوامبر ۲۰۲۴ نوشت که نشانهای مبنی بر این است که عباس میخواهد فصل جدیدی را با دونالد ترامپ آغاز کند. ترامپ در دوران ریاست جمهوری خود بیتالمقدس را بهعنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخت و سفارت آمریکا را در دسامبر ۲۰۱۷ به این شهر منتقل کرد.
به نوشته پایگاه خبری-تحلیلی آکسیوس، این همچنین نشان میدهد که نامزد حزب جمهوری خواه از آرزوی خود برای دستیابی به یک توافق تاریخی بین اسرائیلیها و فلسطینیها دست برنداشته است.
محمود عباس این نامه را در ۱۴ ژوئیه برای ترامپ ارسال کرد اما تا زمانی که او آن را در حساب کاربری خود در شبکه Truth Social منتشر نکرد، علنی نشده بود.
او در نامه خود به ترامپ نوشت که فیلم سوءقصد علیه رئیس جمهور سابق را در اوایل ماه جاری تماشا کرده و به شدت نگران است. عباس خاطرنشان کرد: اقدامات خشونتآمیز نباید جایی در دنیای قانون و نظم داشته باشند.
ترامپ نامه را با پیامی دست نویس به محمود عباس پس فرستاد و در آن نوشت: محمود، خیلی خوب. متشکرم. همه چیز درست خواهد شد، با آرزوی بهترینها. دونالد ترامپ.
او همچنین در متن زیر پست مربوط به انتشار نامه محمود عباس نوشت، مشتاقانه در انتظار دیدار نتانیاهو در روز جمعه و حتی بیشتر از آن، «دستیابی به صلح در خاورمیانه است.»
محمود عباس و ترامپ از دسامبر ۲۰۱۷ با یکدیگر صحبت نکرده و نامهای رد و بدل نکرده بودند. رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در طول این سالها به شدت علیه ترامپ به دلیل تصمیم او برای «به رسمیت شناختن قدس بهعنوان پایتخت اسرائیل» صحبت کرد.
آکسیوس در ادامه گزارش داد: اما در آوریل ۲۰۲۱ ترامپ گفت که نتیجه چهار سال کارش بر روی روند صلح اسرائیل و فلسطین این بود که عباس خواهان صلح است، اما نتانیاهو نه.
محمود عباس در سه سال گذشته نیز از جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به دلیل کوتاهی در حل مناقشه فلسطین انتقاد کرد و گفت که برخلاف ترامپ، حزب دموکرات هرگز طرح صلح خود را برای راهحل دو کشور ارائه نکرده است.
دونالد ترامپ در ژانویه ۲۰۲۰، طرح صلحی را برای راهحل دو دولتی ارائه کرد که شامل ایجاد یک کشور فلسطینی با پایتختی در بیتالمقدس شرقی بود. عباس که هنوز از ترامپ عصبانی بود، حاضر به مشارکت در آن نشد.
یکی از مقامات سابق دولت ترامپ، اقدامات او در حمایت از «اسرائیل» و یهودیان را بی نظیر توصیف کرد. دونالد ترامپ علاوه بر انتقال سفارت واشنگتن به بیتالمقدس کمکهای مالی به آنروا، آژانس پناهندگان فلسطینی را متوقف کرد، به توافق هستهای با ایران پایان داد، بر سر توافق ابراهیم (عادیسازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی) مذاکره کرد، بلندیهای جولان را بهعنوان بخشی از سرزمینهای اشغالی به رسمیت شناخت و فرمان اجرایی مبارزه با یهودستیزی در دانشگاهها را امضا کرد.
انتهای پیام