«حسین محمد زاده» در این باره گفت: پرندگان به دلیل فقدان غدد عرق در دفع گرمای بدن، ناکارآمدتر از پستانداران هستند، از این رو دچار استرس گرمایی میشوند.
وی افزود: استرس گرمایی شرایطی است که مرغ نمیتواند تعادل بین گرمای تولید شده در بدن و دفع آن را حفظ کند و این وضع از دمای بالای ۲۵ درجه سانتی گراد شروع می شود.
به گفته این مسئول، خارج کردن گرمای تولید شده توسط سقف، دیواره ها و خود پرنده در روزهای گرم سال بسیار دشوار است.
محمدزاده با اشاره به اینکه در روزهای گرم استفاده از مواد خوراکی با قابلیت هضم بالاتر و فیبر کمتر، برای پرنده بهتر است، تصریح کرد: به دلیل کاهش مصرف خوراک، بدن طیور ویتامین کمتری دریافت میکند، بنابراین باید سطح مکمل های ویتامینه جیره افزایش یابد.
وی به منظور پیشگیری از استرس گرمایی در واحدهای پرورش طیور توصیه هایی شامل استفاده از ویتامین c پوشش دار در جیره، وجود تعداد کافی آبخوری در هر واحد، تغذیه طیور در ساعات خنک شبانه روز، داشتن سیستم تهویه مناسب، مه پاش و هواکش های بزرگتر را بیان کرد.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی جهادکشاورزی یزد، مدیر امور طیور این سازمان در پایان خاطرنشان کرد: کم کردن تراکم گله با کشتار، کاهش تراکم گله با حداکثر وزن ۲۰ تا ۲۵ کیلوگرم در هر مترمربع سالن، استفاده از اسیدهای آمینه سنتتیک و کاهش سطح پروتئین، مصرف گیاهان دارویی و همچنین آنزیم ها برای افزایش قابلیت هضم جیره و افزودن چربی برای تامین بخشی از انرژی از پیشنهادات تغذیه ای این بخش است.
انتهای پیام