به گزارش ایسنا، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه و «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه پس از آنکه هر ۲ طرف بهطور تلویحی نشان دادهاند خواهان عادیسازی روابط هستند، قرار است ماه آینده (میلادی) با یکدیگر دیدار کنند اما بحثها درباره محل برگزاری این نشست حساس کماکان ادامه دارد.
روزنامه دیلی صباح ترکیه، این خبر را روز دوشنبه به نقل از یک منبع آگاه گزارش کرده است.
این منبع آگاه گفت: اولین دیدار اردوغان و اسد قرار است در مسکو، پایتخت روسیه برگزار شود. این دیدار ممکن است در ماه آگوست (اوایل مرداد تا اوایل شهریور) برگزار شود.
با اینحال منابعی در گفتوگو با المیادین، این گزارش را رد کردهاند.
اردوغان به تازگی گفته قصد دارد این مذاکرات را در ترکیه با دعوت از اسد یا یک کشور ثالث برگزار کند. از سوی دیگر، عراق هم تمایل خود را برای میزبانی مذاکرات در بغداد، پایتخت این کشور اعلام کرده است.
اردوغان روابط دیپلماتیک خود را با دمشق قطع کرده و رئیسجمهور سوریه مدتهاست که بهبود روابط با آنکارا را در حالی که نیروهای ترکیه در خاک سوریه باقی ماندهاند، رد کرده است. تلاش قبلی برای عادیسازی روابط میان ۲ کشور در سال گذشته به دلیل پیش شرط سوریه مبنی بر خروج همه عناصر ترکیه از این کشور شکست خورد، زیرا آنکارا اصرار داشت که ابتدا باید حضور پ.ک.ک از بین برود.
طبق این گزارش، مجموعهای از رویدادها، از جمله بازگشت اسد به صحنه بینالمللی، پذیرش مجدد دمشق در اتحادیه عرب، انتخابات پیشروی ایالات متحده و همچنین افزایش ناآرامیهای داخلی در ترکیه علیه پناهندگان سوری، دیدگاه رهبران را تغییر داده و راه را برای گفتوگو میان آنها باز کرده است.
این منبع مدعی است: موضوع خروج نیروهای ترکیه دیگر پیششرط نیست اما توافق شده است که بعداً مورد بحث قرار گیرد تا در نهایت محقق شود.در اولین جلسه، تجارت در دستور کار قرار خواهد گرفت.
دیلی صباح با اشاره به نقش بغداد که تلاش میکند برای بهبود رابط میان ترکیه و سوریه میانجیگری کند، نوشت: در این میان، عراق بازیگر و همسایهای برای سوریه است که از سال ۲۰۱۱ ارتباط نزدیکی با بشار اسد برقرار کرده است. «محمد شیاع السودانی» نخستوزیر عراق نزدیک شدن اردوغان و اسد را فرصت دیگری برای ایفای نقش، بهعنوان میانجی منطقهای میداند که در گذشته مذاکرات مشابهی را بین ایران و عربستان سعودی تسهیل کرده است. علاوه بر این، تقویت رهبری او قبل از انتخابات در عراق برای سیاست داخلی نیز دارای ارزش خواهد بود.
انتهای پیام