به گزارش ایسنا به نقل از تایمز ایرلند، این تصمیم چند ماه پس از آن صورت میگیرد که یان گریر، معاون این دانشگاه تمدید طرح بورسیه تحصیلی «کاپتی» را از یک به چهار دانشجو افزایش داد و علت این اقدام را حمایت از دانشگاهیان و دانشجویان در معرض خطر در سراسر جهان اعلام کرد.
با این حال برخی از پذیرفته شدگان در این بورس تحصیلی دریافتند که نمیتوانند برای پذیرش این پیشنهاد به ایرلند شمالی سفر کنند. به همین دلیل شورای فلسطین در دانشگاه کوئینز از مسئولان این دانشگاه درخواست کرد تا برای حمایت از دانشجویان مداخله کرده و شرایط سفر آنها را تسهیل کنند. این شوار اعلام کرد که دانشجویان با هزینههای سرسامآوری از جمله ویزای دانشجویی انگلستان، هزینه بهداشتی مهاجرت و هزینه سفر از غزه روبرو هستند.
بورسیه تحصیلی کاپتی که در سال ۲۰۲۰ راهاندازی شد، با کمک مالی که ارائه میدهد هزینههای تحصیل بینالمللی و اقامت در خوابگاه دانشگاه کوئینز را پوشش میدهد؛ البته این بورسیه تحصیلی به ویزا یا هزینههای سفر کمکی نمی کند. به همین دلیل شورای فلسطین میگوید دانشجویان موفق نمیتوانند جایگاه خود را حفظ کنند.
ابراهیم الدلیس، مهندس عمران از غزه یکی از همین افراد است که میگوید بورسیه تحصیلی کوپتی زندگی او را به طور کلی تغییر داده است. او درخواست خود را از یک چادر شلوغ، با دسترسی محدود به برق، اینترنت و لوازم ضروری تکمیل کرد. با این حال او یک ناراحتی هم در این رابطه دارد زیرا این بورسیه تحصیلی نمیتواند هزینههای حیاتی دوران تحصیل او را پوشش دهد. او در این باره میگوید که جنگ جاری به شدت بر وضعیت مالی خانوادهاش تاثیر گذاشته و تامین مقدمات سفر و هزینههای اولیه زندگی برای او غیرممکن شده است.
در واکنش به این انتقادات، دانشگاه کوئینز با بیان اینکه نسبت به این چالش های مالی آگاه است، در بیانیهای گفت: کوئینز طرح بورسیه تحصیلی را برای امسال تمدید کرده و پیشنهادهایی ارائه کرده است که ۷ هزار پوند حمایت مالی اضافی برای هر دانشجو برای این سال تحصیلی اختصاص میدهد تا هزینههای ویزا و سفر را پوشش دهد.
انتهای پیام