به گزارش ایسنا، محمدمهدی اسماعیلی در جلسه هیات دولت سیزدهم با ارائه گزارشی از عملکرد سه ساله وزارتخانه متبوع خود، اظهار کرد: حوزه فرهنگ، هنر، رسانه یکی از حوزههای مهمی است که از ابتدای حضور آیتالله شهید رئیسی در عرصه مدیریت اجرایی تلاش میشد بین نشاط، آزادی بیان و اندیشه و آزادی رسانهها، گفتوگوهای انتقادی و نشاط اجتماعی مردم با نگاه حکمرانی دینی، ایجاد تعارض و تباین وجود نداشته باشد.
وزیر فرهنگ تصریح کرد: مهمترین دستاورد دولت آیتالله شهید این بود که شادی، نشاط، آرامش و افزایش مصرف فرهنگی ۷۰۰ درصدی و پررونقترین دوره فرهنگ و هنر را در تاریخ کشور خلق کرد، بدون این که از اصول و موازین دین و معیارهای شرعی عقبنشینی کند. این مهم به واسطه شخصیت منحصر به فرد رئیس دولت محقق شد که شخصیت فرهنگی و دانشمند و مجتهد و مورد وثوق همه جریانهای دینی مذهبی و سیاسی کشور بود.
اسماعیلی بیان کرد: در وزارت فرهنگ با دو مساله و عارضه مهم در این کمتر از سه سال روبهرو بودیم. مساله اول کرونا بود که در همه حوزهها تاثیرگذار بود و حوزه فرهنگ و هنر و رسانه مجبور بود که فعالیتها را تعطیل کند و همه فعالیتهای فرهنگی و هنری حالت تعلیق و تعطیلی داشت و اولین مساله، عادیسازی و توجه به معیشت هنرمندان بود. در سال ۱۴۰۰ بودجه وزارت فرهنگ ۱۲۰۰ میلیارد تومان بود و در همان ابتدای دولت در گام اول رئیس جمهوری ۵۰۰ میلیارد تومان به صندوق هنر تخصیص داد که معیشت هنرمندان عضو صندوق تامین شود و توانستیم به هر عضو صندوق مقدار قابل توجهی کمک بلاعوض اختصاص دهیم و از وضعیت نگرانکننده خارج کنیم.
وی اظهار کرد: در پاییز ۱۴۰۱ کشور دچار فتنه فرهنگی شد، تلاش همه اربابان زر و زور و قدرت و تزویر بر این بود که فرهنگ و هنر در این کشور تعطیل شود و همه فعالیتهای این بخش را تحتالشعاع قرار دادند و چهرههای اصلی که سردمدار این فتنه بودند عموماً از کسانی بودند که در این حوزهها سابقه کار داشتند و جلوی نظام اسلامی ایستادند و به دنبال تعطیلی بودند اما ما به دنبال عادیسازی بودیم. جشنوارههای فجر را برگزار کردیم و از عادیسازی به دوره پررونقترین دوره فرهنگی در کشور در سال ۱۴۰۲ رسیدیم.
اسماعیلی با اشاره به ارتقای نظام حکمرانی فرهنگی کشور، گفت: کار سخت ما این بود که در برابر جریانی که تلاش داشت حوزه حکمرانی دینی را در مقابل فعالیتهای فرهنگی و هنری قرار دهد، این تعارض را حل کنیم. بودجه ۱۲۰۰ میلیارد تومانی حوزه فرهنگ در سال ۱۴۰۰ را به بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ رساندیم. بودجه این حوزه در سه سال حدود ۲۰ برابر شد، اگر حوزه فرهنگ میخواهد حوزه پیشران تحولات باشد باید اقتصاد قوی داشته باشد و محل توجه باشد.
وی تصریح کرد: رئیس جمهوری شهید در بیش از ۳۰ برنامه فرهنگی و هنری شرکت کرد. هیچ برنامه مهم فرهنگی و هنری نبود که من ایشان را دعوت کنم و با علاقه در آن شرکت نکند، توجه و گفتوگوی چهره بهچهره از ویژگیهای آیت الله رئیسی بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: هنرمندانی که سال ها در کشور اجازه فعالیت نداشتند با نگاه انشراحی رئیس جمهوری وارد فعالیت شدند. رئیس جمهوری بابی را باز کرد که باب انفتاح، انشراح و گشایشهای فرهنگی در کشور بود.
اسماعیلی با اشاره به پیگیری عدالت فرهنگی در دولت سیزدهم، گفت: در دولت سیزدهم ۱۰۰ هزار هنرجو را در مناطق محروم آموزش دادیم، در حوزه کتاب و زیرساخت فرهنگ و نشر توجه کردیم و با راهاندازی فناوریهای نوین امکان بهرهمندی همه مردم را در این بخش فراهم کردیم. اگر در مصلای تهران نمایشگاه کتاب برگزار میشد همزمان در دورترین نقطه در روستاهای کشور مردم میتوانستند با ورود به سامانه کتاب در ۱۰ دقیقه کتاب بخرند و به طور رایگان به در خانهشان ارسال میشد، در این فرایند در هر سال ۲ میلیون نسخه کتاب را از این طریق به افراد مختلف در مناطق محروم رساندیم.
اسماعیلی با اشاره به مردمی سازی فرهنگ، هنر و رسانه در دولت سیزدهم گفت: در کلان نظریه فرهنگی دولت معتقد به نظارت هستیم، تصدیگری به عهده مردم است نزدیک به ۳ هزار میلیارد تومان در سه سال گذشته به مجموعه های مردمی تزریق شد تا بتوانند تصدیگری فرهنگی را انجام دهند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: وزارت فرهنگ، تنها وزارتخانهای است که مفتخر به داشتن نام اسلامی است به همین دلیل مسئول انجام فعالیتهای دینی است؛ در حوزه حج و زیارت، اوقاف، کانون های فرهنگی و قرآن و عترت فعالیت های خوبی انجام شد. حج و زیارت ۹ سال تعطیل بود با اتمام عملیات حج تمتع، عمره مفرده مجددا از مرداد از سر گرفته می شود.
وی گفت: در حوزه اوقاف و امور خیریه فعالیت خوبی شده که در این بخش وارد حوزه دانش بنیان شدیم؛ در حوزه اقتصادی، حوزه وقف را به کار گرفتیم. در حوزه مسکن هنرمندان اتفاق های مهمی افتاده است.
اسماعیلی با اشاره به اقدامات حوزه امور رسانه و تبلیغات گفت: در سال گذشته نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان یارانه مستقیم به مطبوعات دادیم. این میزان حمایت از رسانه ها سابقه نداشته است؛ رسانههایی که بعضا توسط اعضای دولت انتقاد میکردند که بخشی از این رسانهها به دولت معارضه میکنند، اما رئیس جمهوری میگفتند آزادی بیان است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: چندین بار هیات نظارت بر مطبوعات تصمیم بر برخورد با برخی رسانهها شد رئیس جمهوری از طریق من مطلع شدند و جلوی این کار را گرفتند.
وی به حوزه چاپ، نشر و کتاب اشاره کرد و گفت: در سالی که دولت را تحویل گرفتیم ظرفیت تولید کاغذ ۴ هزار تن بود، اما امروز مجموعه هایی که افتتاح شد تولید کاغذ در آستانه ۱۳۰ هزار تن است؛ ما به دنبال ملی شدن صنعت نشر بودیم امروز با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی خانه ملی چاپ را در ایران در حال راه اندازی است، در سراسر کشور چهار هزار کتابخانه عمومی ما نزدیک به ۸۰ نوع خدمات را انجام میدهد.
اسماعیلی به تحولات سینما و فیلم اشاره کرد و گفت: تقریبا ۵۰ درصد سالن های سینما افزایش یافت؛ سال گذشته ۳۰ میلیون مخاطب به سینما رفتند و فروش گیشه سینما از مرز ۱۲۰۰ میلیارد تومان عبور کرد.
وزیر فرهنگ گفت: در حوزه موسیقی برای اولین بار سند ملی موسیقی ایران پس از ۴۵ سال توسط یک فقیه ابلاغ شد. تمام تعارضها و مشکلات آن بررسی شد. جایی که حوزه های علمیه و روسای قوا هستند برای اولین بار سند ملی موسیقی ایران تصویب و مسائل آن حل شد؛ در حوزه صنایع فرهنگی، شهر صنایع خلاق فرهنگی را راه اندازی کردیم که این شهر خلاق را در ۱۲ استان خواهیم داشت.
وی به راهاندازی بنیاد ملی تئاتر ایران اشاره کرد و گفت: در حوزه دیپلماسی فرهنگی، اولین برادر اهل سنت را به عنوان رایزن فرهنگی به قاهره و یکی از بانوان انقلابی و فارغالتحصیل فرانسه و عضو هیات علمی دانشگاه را به پاریس فرستادیم.
انتهای پیام