علی حسین رعیتی فرد ـ در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: یکی از وظایف مهم حوزه روابط کار طبق ماده ۸۵ قانون کار، حفظ و صیانت از سرمایههای انسانی، منابع مادی و سرمایه سرمایهگذاران و کارفرمایان است. در شورای عالی حفاظت فنی هم به تدوین آییننامهها و دستورالعملها کمک و هم از تجارب دنیا، تجارب کارشناسان و انجمنهای تخصصی در حوزه ایمنی استفاده میکنیم تا اجازه ندهیم سرمایههای انسانی و مادی دچار مشکل شود.
وی افزود: در سه سال گذشته با مجموعه اقداماتی که انجام گرفت تلاش شد کمیتههای حفاظت فنی در واحدهای مشمول افزایش یابد و طبق آمارها تعداد کمیتهها ۱۳۳ درصد رشد داشته است. در کمیتههای مذکور هم نماینده کارگران و سرپرستان و هم مسئولان ایمنی واحد حضور دارند و کمیته را تشکیل میدهند.تمام واحدهای بالای ۲۵ نفر کارکن باید کمیته حفاظت فنی داشته باشند.
معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از انجام سالانه ۴۰۰ هزار فقره بازرسی موردی و ادواری از کارگاهها خبر داد و گفت: طی این مدت ۱۲۰ هزار مورد بازرسی از کارگاههای پرخطر داشتیم و تلاش کردیم در حوزه صیانت از نیروی کار حوادث به حداقل برسد. سال گذشته در هفته کارگر کمیته ملی بررسی حوادث در کارگاههای ساختمانی تشکیل شد و در مراکز استانها با کمک انبوهسازان، شهرداریها و بازرسان کار تلاش کردیم تا کمیتهها حفظ شوند و در حوزه کارگاههای ساختمانی حضور موثرتری داشته باشیم.
به گفته رعیتی فرد، ۳۸ درصد حوادث ناشی از کار و حدود ۵۰ درصد آمار فوتیها مربوط به کارگاههای ساختمانی بوده و با آسیب شناسی صورت گرفته در سال گذشته عمده حوادث ناشی از کار در کارگاههای زیر ۱۰ نفر کارکن اتفاق افتاده است.
انتهای پیام