علی محمد ملاتقی معاون باغبانی جهاد کشاورزی استان قم در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در سال جاری به دنبال ورود و ترویج پایههای رویشی مقاوم در برابر آفات در باغات گیلاس و بادام هستیم و امیدواریم در سال جاری تغییر شگرفی در عملکرد ارقام جدید باغات استان داشته باشیم که اقدامات اولیه آن انجام شده است.
معاون باغبانی جهاد کشاورزی استان قم، حذف پایههای کم بارده و غیر اقتصادی را مورد توجه قرار داد و تاکید کرد: در راستای ارتقا کیفیت محصولات باغی صرفا نهالهایی در سطح استان توزیع و کشت خواهد شد که شناسه دار و دارای گواهی بهداشت هستند.
ملاتقی تصریح کرد: در حال حاضر نهالستانهایی در سطح استان دارای مجوز فعالیت هستند که به لحاظ عدم آلودگی به آفات در شرایط مطلوبی قرار دارند و لذا به دنبال تولید نهالهای شناسه دار هستیم.
وی تغذیه باغات و سرشاخه کاری درختان را از جمله اقدامات اصلاحی با هدف افزایش تولید در واحد سطح دانست و گفت: سرشاخه کاری باغات گردو و حذف ارقام قدیمی و جایگزینی ارقام جدید از جمله؛ چندلر، فرانکت، روند، الوند و پرشیا در سالهای اخیر از اقدامات شاخص ما بوده است.
معاون باغبانی جهاد کشاورزی استان قم، یادآور شد: دیررس بودن، مقاومت در برابر سرما، داشتن پوست کاغذی و مغز سفید گردو از جمله ویژگی باغات یکدست پیوندی گردو در استان است.
ملاتقی ضمن اشاره به اینکه سطح کل باغات استان ۲۳ هزار و ۵۰۰ هکتار است، اظهار کرد: بیشترین سطح باغات با حدود ۱۴ هزار و ۳۰۰ هکتار مربوط به محصول پسته است.
وی با اشاره به اینکه در یک ماه اخیر، محصولات ۳ هزار هکتار از سطح باغات استان برداشت شد، اضافه کرد: برداشت محصول پسته اواخر مردادماه و شهریورماه و همچنین برداشت انار را از ابتدای پاییز خواهیم داشت.
ملاتقی عمده محصولات باغی استان را پسته و انار معرفی کرد و گفت: برداشت محصولات باغی شامل: آلبالو، گیلاس، سیب گلاب، گلابی، انگور در مناطق گرمسیری جاده کاشان و اطراف قم که از ابتدای تیرماه آغاز شده رو به اتمام است.
معاون باغبانی جهاد کشاورزی استان قم یادآور شد: برداشت محصولات باغی در مناطق سردسیری در حال شروع شدن است و بستگی به محصولات زودرس، میانرس و دیررس دارد.
وی در پایان بیان کرد: اخیرا در گلخانهها کشت خربزه درختی، بلوبری یا سبزیهای زینتی همچون کاهوی فرانسوی در سطوح کم آغاز شده و در صورت توجیه اقتصادی سطح زیر کشت این محصولات را توسعه خواهیم داد.
انتهای پیام