به گزارش ایسنا، دکتر رضا اسدیفرد در نشست خبری امروز که در محل ساختمان معاونت علمی ریاستجمهوری برگزار شد، گفت: بعد از یک دهه اجرای قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان، تغییری در دستهبندی شرکتهای دانشبنیان ایجاد شد. این تغییر رویکرد از صرفا فناوری به اقتصادی بوده است.
وی با بیان اینکه دستهبندی شرکت ها در گذشته بر اساس پیچیدگی فناوری بوده است، اظهار کرد: در رویکرد جدید از سال گذشته دستهبندی جدیدی را مبتنی بر وضعیت اقتصادی شرکتها و فروش شرکتها تعریف کردیم.
اسدیفرد اظهار کرد: در این دستهبندی جدید شرکتها به سه دسته نوپا، فناور و نوآور تقسیمبندی شدند. شرکتهای نوپا شرکتهایی هستند که در دانشگاهها و پارکها شکل گرفتهاند و فروش اظهارنامهای آنها زیر ۵ میلیارد تومان باشد و دسته دوم شرکتهای دانشبنیانی که بخشی از فعالیتهای آنها در حوزه دانشبنیان است و دسته سوم شرکتهای دانشبنیان نوآور هستند و دسته دیگر شرکتهای دانشبنیان فناور هستند.
معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی ریاستجمهوری گفت: ۶۷ درصد شرکتها نوپا، ۱۴ درصد نوآور و ۹ درصد فناور هستند.
وی ادامه داد: تحلیل آمارهای فروش شرکتهای دانشبنیان نشان میدهد که ۶۰۰ همت، فروش کل شرکتهای دانشبنیان است و از این میزان ۶۰ درصد مربوط به تعداد محدودی شامل ۲۰۰ شرکت دانشبنیان است.
اسدیفرد بیان کرد: شرکتهای بزرگ در دنیا «یونیکورن» نامیده میشوند که کف فروش آنها یک میلیارد دلار است، اما در شرکتهای دانشبنیان بزرگ شرکتهایی را داریم که یک روند رشد پایداری را طی کردند و مفهوم جدیدی را تحت عنوان غزالهای دانش بنیان اضافه کردیم. غزالها شرکتهایی با ۲۰۰ نفر نیروی انسانی متخصص و فروش سالیانه ۲۰۰ میلیارد تومان هستند.
وی با بیان اینکه این شرکتهای غزال در روند ۳ تا ۵ سال، روند رشد خود را حفظ کردهاند، ادامه داد: رشد مداوم، نشانهای از بلوغ شرکتها است؛ چرا که این شرکتها توانستهاند وضعیت خود را از نظر بنگاهداری، تامین مالی، تامین زنجیره ارزش و توسعه شبکه ارزش گسترش دهند. این شرکتها، شرکتهای خوش آتیه هستند.
اسدیفرد اضافه کرد: اگر دولت از این شرکتها حمایت کند، میتوانند قهرمانان اقتصادی دانشبنیان شوند و به همین منظور این مفهوم به زیست بوم دانشبنیان کشور اضافه میشود.
وی در خصوص تناقض در تعداد ۱۲۰ و ۲۰۰ شرکت غزال، توضیح داد: تعریف ما از شرکتهای غزال وجود ۲۰۰ پرسنل در آنها است که اگر این عدد ملاک قرار گیرد، تعداد شرکتهای غزال ۱۲۰ شرکت است و اگر تعداد پرسنل کمتر از ۲۰۰ نفر در نظر گرفته شور، تعداد این شرکتها به ۲۰۰ شرکت بالغ میشود.
اسدیفرد با اشاره به شاخصهای بررسی غزالهای فناوری، گفت: شرکتهای غزال دانشبنیان شرکتهایی هستند که نیروی انسانی بیشتر از ۲۰۰ نفر، فروش بیش از ۵۰ میلیارد تومان و صادرات و رشد فروش داشته باشند.
وی تاکید کرد: تعداد شرکتهای دانشبنیان به عدد ۱۰ هزار شرکت رسیده است و در رویداد برنامه ملی توسعه و حمایت از غزالهای دانشبنیان، دههزارمین شرکت دانشبنیان تقدیر و معرفی میشود.
انتهای پیام