تکواندو مازندران در سالهای اخیر با درخشش ورزشکاران خوش آتیه توانسته در مسابقات مهم آسیایی و جهانی صاحب عناوین متعدد شود و اکنون عنوان یکی از قطبهای اصلی این رشته ورزشی در کشور را یدک میکشد؛ به گفته اساتید این رشته ورزشی، تکواندو را میتوان پس از کشتی دومین ورزش مدالآور و محبوب مازندرانیها دانست.
اما مسابقات آزاد تکواندو نونهالان (سنین ۱۲ تا ۱۵ سال) مازندران در شاخه مردان برای حضور در مسابقات کشوری در حالی روز جمعه با رقابت بیش از ۱۶۸ تکواندوکار از شهرهای مختلف مازندران به میزبانی سالن پهلوان حسین توکلی شهر محمودآباد برگزار شد که نبود امکانات اولیه و سیستمهای خنککننده سالن در گرمای زیاد و شرجی بودن هوا در کنار ساحل، باعث اعتراض شدید ورزشکاران و خانوادههای آنان از شرایط شده بود.
سالن ورزشی پهلوان حسین توکلی محمودآباد یکی از سالنهای ورزشی تقریباً استاندارد برگزاری مسابقات رسمی در این شهرستان ساحلی مازندران است که متاسفانه مورد کملطفی و بیتوجهی مسئولان قرار گرفته و با کمبود امکانات سرمایشی و گرمایشی و نیز برخی امکانات روبروست. این مجموعه ورزشی چندمنظوره ۴۰۰۰ نفری در سال ۹۱ به بهرهبرداری رسید و جالب اینکه کلنگ احداث آن در میانه دهه ۷۰ به زمین زده شده بود.
جانمایی این سالن ورزشی در مسیر منتهی به ساحل شهر محمودآباد است که این ساحل متاسفانه حدود ۵ سالی است محل انباشت زباله بوده و درست در اطراف سالن ورزشی با بوی بسیار بد تعفن زباله همراه است که همین موضوع در حین تمرین و حتی برگزاری مسابقات، بارها و به دفعات از سوی ورزشکاران و حتی علاقمندان به رشتههای ورزشی و حتی ساکنان اطراف سالن ورزشی بازگو شده و بینتیجه مانده است.
یکی از شهروندان محمودآبادی در همین رابطه گفت: از آنجا که این سالن، محل برگزاری مسابقات ورزشی مختلف است، انتظار میرود میزبانی در شأن مردم محمودآباد و ورزشکاران ارائه شود.
یکی از والدین که برای مسابقات تکواندوی فرزندش در این سالن حضور داشت، با ارسال عکسهایی از وضعیت نابسامان این سالن، درخواست صدور هشدار جدی به مسئولان را دارد.
او گفت: این مجموعه دارای نواقص بسیار زیادی است که از جمله آن میتوان به بینظمی در برگزاری و زمانبندی مسابقات، مدیریت ضعیف و نبود سالنی مجهز با سیستم سرمایشی مناسب در گرمای شدید و شرجی هوا اشاره کرد.
فارغ از مسافت و خستگی راه برای بسیاری از شرکتکنندگان که از شهرهای مختلف مازندران برای مسابقه به سالن توکلی محمودآباد آمده بودند، منتظر ایستادن آنان در گرما و محوطه بیرونی تا فرارسیدن مسابقه فرزندشان طاقتفرسا بود و آنها مجبور بودند ساعت ها در اطراف سالن به انتظار بنشینند.
خانواده یک ورزشکار با اشاره به اینکه این سالن بدون تهویه و سیستم خنککننده، با ۴ عدد هواکش کوچک که خاموش یا خراب بوده و عملا کارایی نداشتند،مطرح کرد: چطور این سالن میزبان برگزاری مسابقات شده است؟
به گفته خانواده شرکت کنندگان در این مسابقه، از مسئولانی که برای برگزاری مسابقات از ورزشکاران مبلغ بیش از ۵۰۰ هزار تومان برای ورودی و شرکت در مسابقه دریافت کرده بودند، انتظار میرفت که برای شرکتکنندگان و نیز خانوادهها سالن دیگری را در اختیار قرار دهند.
همچنین گروهی دیگر از والدین علاوه بر بیان مشکلات اساسی این سالن از وضعیت نازیبا و بوی تعفن زباله در اطراف سالن در حاشیه ساحل و نیز نبود آمبولانس در زمان برگزاری مسابقه اظهار تأسف کردند.
به گزارش ایسنا، سایت زباله محمودآباد که در فاصله حدود ۲۰ متری دریای خزر و در فاصله کمتر از ۱۰۰ متری از سالن ورزشی قرار دارد روزانه میزبان ۱۵۰ تن زباله بوده و شهرداری از مدتها پیش به دنبال زمین جایگزین برای این سایت ساحلی است.
اما یکی از مربیان مطرح تکواندو مازندران هم در گفتوگو با خبرنگار ایسنا به جایگاه مهم و ممتاز تکواندو استان در کشور اشاره کرد و گفت: ورزش تکواندو در مازندران همانند کشتی دارای بیشترین شرکت کننده و ورزشکار در کشور است.
به گفته یوسفعلی حاجی پور، حدود یک ماه گذشته، از هشت وزن مسابقات ارتشهای جهان در کره جنوبی، مازندران در ۴ وزن نماینده داشت که صاحب ۲ نشان طلا و ۲ نقره شده بودند و حتی عنوان فنیترین مسابقات ارتشهای جهان نیز به ورزشکاران مازندران رسید.
وی افزود: در مسابقات انتخابی تیم ملی تکواندو آزاد کشوری در هفته گذشته در بخش مردان و زنان نیز مازندران به تنهایی حدود ۴۰۰ شرکت کننده داشت که از ۱۰ وزن انتخابی کشوری ۶ مازندرانی انتخاب شدند.
این مربی باسابقه تکواندو کشور با ابراز گلایه از نداشتن سالن برای هیات تکواندو استان و با اشاره به برگزاری مسابقات متعدد انتخابی برای هیات تکواندو در طول سال، خاطرنشان کرد: مبلغ گزافی هم از ورزشکاران برای اجاره سالنها دریافت میشود که از جیب خانوادهها هزینه خواهد شد.
وی با انتقاد از مدیرکل ورزش و جوانان استان، خواهان توجه بیشتر به ورزش استان شد.
حاجیپور، مازندران را به عنوان یکی از سه استان برتر تکواندو کشور معرفی کرد و افزود: تهران و البرز و اصفهان سالن اختصاصی خانه تکواندو دارند و حتی گلستان و سمنان که جایگاهی در سطح تکواندو کشور ندارند دارای سالن اختصاصی تکواندو هستند و ورزشکاران هیچ هزینهای برای آن پرداخت نمیکنند اما مازندران با این جایگاه هنوز به دنبال اجاره از بخش خصوصی از جیب خانوادههاست.
وی با بیان اینکه قهرمانان رشتههای ورزشی اکثرا از قشر ضعیف و کمدرآمد جامعه هستند و پرداخت هزینه گزاف برای غالب خانوادهها ممکن نیست، گفت: بخش خصوصی بابت منافع اقتصادی ناچار به دریافت هزینه است که همین موضوع آسیبی به ورزش مازندران وارد کرده و سالنهایی که قبلا مملو از ورزشکار بود اکنون کم رونق شده است.
فیضالله نفجم، رئیس هیأت تکواندوی مازندران اما با مردود خواندن ادعای خانوادهها مبنی بر بوی زباله، گفت: طبق هماهنگی به عمل آمده با مسئولان ذیربط با اقدامات صورت گرفته، ۲ هفته است که سایت زباله مجاور دریا در نزدیکی سالن ورزشی هیچ بویی ندارد و اگر هم وجود بو گزارش شده تقصیر ما نیست و این موضوع به شهرداری مرتبط است. محل دپوی زباله هم به ما مرتبط نبوده و هیچیک از مسئولان تربیت بدنی هم نتوانستند محل دپوی زباله را عوض کنند.
نفجم با بیان اینکه هیچ سالن ورزشی استان مازندران از گلوگاه تا رامسر سیستم سرمایشی ندارد، درباره شرایط برگزاری مسابقات خاطرنشان کرد: از لحاظ مسافت محل برگزاری مسابقات باید در فاصله بین شرق تا غرب استان باشد تا ورزشکاران بتوانند به موقع حضور یافته و پس از پایان برگزاری مسابقات به منازل خود بازگردند.
وی با بیان اینکه در مسافت مرکزی استان ۲ سالن بیشتر وجود ندارد که یکی با ماده ۲۷ به بخش خصوصی واگذار شده و سالن دیگر که ذیل ماده ۸۸ و دست اداره ورزش بوده سالن حسین توکلی محمودآباد است، گفت: مدیرکل ورزش استان در جریان مشکلات جامعه تکواندو هستند و از زحمات این مقام مسئول تشکر میکنیم.
مسئول هیات تکواندو استان مازندارن از مشکلات برگزاری هر مسابقه سخن یاد کرد و گفت: برای هر مسابقه باید تعداد زیادی تشک و سیستم الکترونیک داوری و بسیاری از تجهیزات دیگر را منتقل کنیم، از این رو به دنبال یک مجموعه ورزشی متمرکز هستیم.
نفجم با بیان اینکه امکانات استان ما همین است، در پاسخ به پرسشی در باب مطرح شدن مشکلات و انعکاس آن و مطلع شدن مسئولان ارشد استان، گفت: مشکلات یک خانواده باید در همان خانواده حل شود؛ مدیرکل پیگیر مشکلات ما بوده و هست و از حمایتهای وی تشکر میکنیم و پیگیر هستند تا در فریدونکنار یک سالن به ما اختصاص دهند.
به گزارش ایسنا، مسابقات آزاد تکواندو در ردههای سنی خردسالان(۱۲-۸ سال)، نونهالان(۱۵-۱۲ سال)، نوجوانان(۱۷-۱۵ سال) و بزرگسالان(۱۷ سال به بالا) طی ۲ الی ۳ مرحله در سال در سطح استان برگزار میشود که منتخب استان شامل یک تیم در مسابقات کشوری حضور خواهند یافت. قهرمانان مسابقات کشوری نیز امکان حضور در بین نفرات تیم ملی را خواهند داشت.
هم اکنون ۱۰ بازیکن مازندرانی نیز در لیگ برتر کشور حضور دارند که برای تیمهای مختلف به میدان میروند.
انتهای پیام