معاون توسعه و پشتیبانی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی امروز (۳۰ تیر ماه) در آیین راهاندازی این نانوایی، گفت: این نانوایی هر روز در دو شیفت صبح و عصر حدود ۱۰۰۰ قرص نان کامل را به بیماران، مجموعه خوابگاهها و پرسنل دانشگاه با تعرفه یارانهای ارائه میکند.
حسن براتیزاده بیان کرد: نانهای تهیهشده حاوی فیبر بیشتر و مواد مغذی ضروری هستند که در آرد سفید کمتر یافت میشود، استفاده از این نان میتواند تأثیر بسزایی در ارتقای سلامت جامعه داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه در این نانوایی، نان بربری با استفاده از آرد کامل تولید و عرضه میشود، ادامه داد: افتتاح نخستین نانوایی با آرد کامل در دانشگاه گامی مثبت در راستای بهبود تغذیه و سلامت عمومی است.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز در حاشیه این مراسم گفت: نان کامل برای مصارف کوتاهمدت در کیسههای پارچهای در یخچال و برای مصارف طولانیتر در فریزر قابل نگهداری است.
نسرین علیزاده با اشاره به اهمیت تغذیه سالم، یادآوری کرد: هدف از راهاندازی این نانوایی، ارائه نانی سالمتراست.
وی افزود: بهترین نانی که از آرد گندم میتوان تهیه کرد، نان کامل است و این نوع نان از آردی تهیه میشود که هر سه بخش دانه گندم در آن حفظ شده است.
علیزاده اظهار کرد: بهبود عملکرد سیستم گوارش، کاهش وزن و تناسب اندام، کنترل قند خون، پیشگیری از مشکلات قلب و عروق، کاهش خطر ابتلا به بیماریهای دستگاه تنفسی و تقویت سیستم ایمنی از فواید مصرف نان کامل است.
وی بیان کرد: با ارزشترین قسمت گندم، پوسته و سبوس است که حاوی مواد مغذی مانند منیزیم، پتاسیم، فسفر، ویتامینهای گروه ب و همچنین فیبر است. آرد کامل و حاوی سبوس رنگ تیرهتری نسبت به آرد سفید دارد و با طعم و بوی بهتر، بدون هیچ افزودنی دارای ارزش غذایی بالا و مواد مغذی است.
به گفته وی، مصرف نان کامل در حفظ سلامت شهروندان نقش مهمی دارد و باید مصرف این نوع نان بین مردم فرهنگسازی شود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: طرح پخت نان کامل (نانی که از آرد کامل تهیه شود) با هدف تامین سلامت مردم از اردیبهشت ماه امسال در چهار واحد نانوایی سطح شهر بجنورد آغاز شده است.
سیداحمد وکیلی اظهار کرد: تاکنون چهار نانوایی برای پخت نان با آرد کامل مورد تایید کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان قرار گرفتهاند.
وی گفت: این نانوایی ها آزادپز هستند که نان با آرد کامل ( چهار درصد سبوس گیری) پخت و عرضه می شود.
انتهای پیام