گزارش ایسنا از کاروان بنی‌اسد و دسته‌ای که سال‌هاست حاجت می‌دهد

میدان قیام تهران امروز یادآور روز دفن شهدای کربلا به دست طایفه بنی اسد است. سالهاست در تهران و اخیرا در شهرهای دیگر مراسمی ویژه در این روز اجرا می‌شود. مراسمی که نه شبیه تعزیه و نه کاروان‌های سینه‌زنی و زنجیرزنی است. امروز شیعیان زیادی برای برافراشتن پرچم امامشان به مراسم علامت‌کشی می‌آیند.

به گزارش ایسنا، هرساله همزمان با سومین روز از شهادت سید و سالار شهیدان امام حسین(ع) و به یاد قوم بنی‌اسد که پس از واقعه عاشورا پیکرهای شهدای کربلا را به خاک سپردند، کاروان نمادینی از این قوم باوفا آماده و از میدان قیام تهران همراه با اسب و شتر و ساخت تصویری‌از کاروان اسرا شروع به حرکت می‌کنند.

این کاروان مسیر خود را از میدان قیام تهران آغاز کرده و سپس به سمت خیابان امین حضور حرکت می‌کند، پس از رسیدن به چهارراه سرچشمه به سمت خیابان مصطفی خمینی(ره) روانه شده و تا چهارراه سیروس واقع در بازار تهران به حرکت خود ادامه می‌دهند.

نکته جالب این است که در پشت این کاروان نیز فوج فوج هیات‌های شرق و جنوب شرق تهران نیز به حرکت در می‌آیند، به این صورت که هرهیاتی علم، کتل، پرچم، بیرق و... خود را در پشت این کاروان به راه می‌اندازد. قدمت بسیاری از این علم‌ها و پرچم‌ها به چند دهه می‌رسد.

این علم‌ها و پرچم‌ها فقط مخصوص این روز هستند و پس از پایان این‌ مراسم سریعا بسته‌بندی و به محلی مطمئن جهت حفظ و صیانت تا سال آینده منتقل می‌شوند. 

این مراسم هرساله از ساعت ۱۰صبح آغاز می‌شود، اما هیات‌ها از طلوع صبح کم‌کم در میدان قیام حاضر می‌شوند تا علم‌ها، پرچم‌ها و بیرق‌های خودشان را نصب کنند، از حوالی ساعت ۹صبح به بعد نیز مردم برای حضور در این آیین در خیابان‌های اطراف محله خیابان ری حاضر می‌شوند.

خیلی از مردم به این‌ مراسم اعتقاد دارند و جدای از موضوع عزاداری و همراهی کاروان بنی‌اسد برای گرفتن حاجات خود پای دل به این خیابان می‌گذارند، خیلی از زنانی که در حسرت مادر شدن هستند با بستن پارچه سبز به گهواره خالی حضرت علی اصغر(ع) طلب فرزند صالح می‌کنند.

همچنین رسم است برخی هیات‌ها پرچم‌های بزرگ به طول ۱۰ الی ۲۰ متری در دست می‌گیرند و حرکت می‌کنند و مردم با انداختن پول به داخل پرچم نذر خود را ادا می‌کنند تا شاید حاجت دل‌شان را بگیرند و ببرند.

در این میان برخی نیز مریض‌های خود را به این مسیر می‌آورند تا با بوسیدن این پرچم‌ها و بیرق‌ها که مزین‌ به‌ نام اهل‌بیت(ع) است شفای بیمار خود را بگیرند. 

عهده‌دار بیشتر این مراسم جوانان هستند که در کنار پیرغلامان رسم پرچم‌گردانی و علم‌کشی را می‌آموزند تا این آیین سینه به سینه منتقل شود. آن‌ها پرچم‌های یا حسین(ع)، یا ابوالفضل(ع)، یا لثارات الحسین، لبیک یا زینب (س) و... را با شور و شوق خاصی می‌چرخانند و در بین این حمل علم‌ها و بیرق‌ها، دسته‌های سینه زنی نیز معنویت مراسم را دوچندان می‌کند.

در ادامه تصاویر و فیلم‌های مربوط به علم کشان هیئت‌های مذهبی شرق و جنوب شرقی تهران را در روز سوم شهادت ابا عبدالله الحسین(ع) را می‌بینید:

فیلم‌ها و عکس‌ها از محمد طاووسی و لیلا امیدی

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲۸ تیر ۱۴۰۳ / ۱۳:۰۹
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1403042818265
  • خبرنگار : 71461

برچسب‌ها