استاندار:

۵۶ دستاورد شاخص حوزه اقتصادی خراسان رضوی در دولت سیزدهم

استاندار خراسان رضوی از ۵۶ دستاورد شاخص حوزه اقتصادی استان در دولت سیزدهم خبر داد.

یعقوبعلی نظری در یکصدوهجدهمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی که امروز ۲۸ تیرماه در اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد، ضمن عرض تسلیت ایام شهادت سیدالشهدا(ع) اظهار کرد: باتوجه به دغدغه و اثرگذاری که تمامی بخش‌ها بر یکدیگر دارند و رابطه‌ای که میان مباحث متعدد با حوزه اقتصاد وجود دارد، در بدو شروع کار دولت سیزدهم، اساس مدیریت بر سه محور قرار گرفت. نخست مدیریت وضعیت به‌گونه‌ای است که کمترین اثر در بخش‌های مختلف پدید آید.

وی بیان کرد: دومین مورد در خصوص جبران عقب‌ماندگی در تمامی حوزه‌ها و سومین نکته هم در خصوص رد نکردن سکوهای پرش است که باید به آن توجه کنیم. لذا برای این موضوعات سیاست مسئله‌محوری مد نظر قرار گرفته که طی آن در مرحله اول مسئله شناسایی و پس از اولویت‌بندی برای حل آن‌ها برنامه تنظیم می‌شود. در مجموع در همه چهار بخش اصلی عمران، اقتصاد، سیاست، فرهنگ و اجتماع ۳۴ مسئله مهم شناسایی شده است که ۱۴ مسئله عمده آن در خصوص عمران، ۱۰ مسئله کلان اقتصاد و ۸ مسئله عمده در حوزه فرهنگ و ۲ مسئله کلان در حوزه سیاست است.

شناسایی ۱۰ مسئله در حوزه اقتصاد

وی ادامه داد: در حوزه اقتصاد که مبحث اصلی ما در شورای گفت‌وگو است ۱۰ مسئله شناسایی شده است، از آن جمله رکود سرمایه‌گذاری، مسئله تعطیلی کارخانجات و واحدهای تولیدی بوده است که به‌طور گسترده در سال‌های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ اتفاق افتاده بود و سومین مسئله بیکاری مفرط بوده است که ناشی از کرونا و تعطیلی واحدهای تولیدی بود.

نظری افزود: مسئله‌های دیگر اقتصادی در خصوص بهره‌وری پایین در استان، کاهش صادرات، تامین منابع مالی و وابستگی زیاد به بانک، کاهش رکود ترانزیت، بی‌سوادی بازار، فرار مالیاتی، نقص زنجیره‌های ارزش و تورم بالا است. لذا برای این مشکلات با دستگاه‌های گوناگون جلساتی برگزار کردیم  که طی آن هدف عملیاتی را برای آن‌ها تعیین کردیم و برنامه‌ریزی دستگاهی برای آن صورت گرفته است.

استاندار خراسان رضوی گفت: باتوجه به این موضوعات برای ظرف زمانی ۴ ساله که از ابتدای دولت سیزدهم تا سال ۱۴۰۴ بوده است، قرارگاه‌های اقتصادی شکل گرفته است و ظرف تشکیلاتی آن‌ها مشخص شده است. طبیعی است که در این فرآیندها کاهش موانع، رفع مشکلات و ارتباط مستمر با بخش خصوصی از موضوعات جدی بوده است که در دستور کار قرار گرفته است. بنابر این امور ۲۰ کمیسیون تخصصی موجود و خواستگاه مشکلات کمیسیون‌های تخصصی شناسایی شده است. این کمیسیونها به صورت مکرر با استانداری جلساتی را برگزار می‌کنند و لذا خواستگاه ایجابی و سلبی مشکلاتی که به وجود می‌آید؛ کمیسیونها هستند.

وی ادامه داد: طی این مدت گذشته یعنی از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون بر اساس این ۳۴ مسئله، ۱۳۹ دستاورد شاخص به دست آورده‌ایم که در همان چهار حوزه اصلی به ارمغان آمده است.

مجوز احداث ۵۱ واحد عمده صنعتی جدید با ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی

نظری در خصوص سهم دستاوردهای اقتصادی از ۱۳۹ دستاورد شاخص بیان کرد: در حوزه اقتصادی ۱۰ مسئله تعریف شده است. ۵۶ دستاورد شاخص به وجود آمده است که با سند و به صورت دقیق ارائه می‌شود. این دستاوردها شامل احداث ۵۹۳ واحد جدید صنعتی و توسعه ۵۹۹ واحد صنعتی موجود است که در مجموع آن‌ها ۴۷ همت سرمایه‌گذاری صورت گرفته است.

وی درباره دومین دستاورد اقتصادی دولت یادآور شد: افزایش ظرفیت ۲۶ درصدی شهرک‌های صنعتی، دومین دستاورد اقتصادی دولت در استان است که در صنعت و اقتصاد تاثیر بسزایی داشته است. سومین دستاورد در تولید محصولات دانش بنیان است. این رشد، به‌گونه‌ای بوده است که بیش از ۱۰۰ محصول دانش‌بنیانی توسط ۹۸ شرکت در این سه سال تولید شده است.

استاندار خراسان رضوی افزود: یکی دیگر از دستاوردهای استان در حوزه صنعت و اقتصاد، راه‌اندازی ۱۱ ناحیه و ساختگاه انرژی خورشیدی در سطح استان است. دستاورد بعدی مجوز احداث ۵۱ واحد عمده صنعتی جدید با برآورد ۲۸ همت است که بیش از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و در حال اجرا است. همچنین ۲۴۰ قلم کالای وارداتی وجود داشته است که امروزه وارد استان خراسان رضوی نمی‌شود و تولید آن در استان شکل گرفته است.

۴۷ همت سرمایه‌گذاری در بخش صنعت

وی اظهار کرد: به صورت کلی در بخش صنعت ۴۷ همت سرمایه‌گذاری انجام گرفته است و در حوزه معدن هم که مزیت استان خراسان رضوی است، رشد ۱۴۶ درصدی عملیات اکتشاف با صدور ۱۹۰ پروانه با مساحت ۳۷۷۶ کیلومتر صورت گرفته است. همچنین برای اولین بار تکمیل ژئوفیزیک هوایی ۱۹ هزار کیلومتر در پهنه‌های معدنی در محدوه سبزوار و بردسکن انجام شده است. البته نقشه‌برداری پهبادی هم در معادن خواف برای اولین بار در این سال‌ها صورت گرفته است.

نظری یادآور شد: رشد ۵۵ درصدی ظرفیت استخراج سنگ‌آهن در سال، رشد ۱۱۲ درصدی استخراج مس در سال، رشد ۱۴۱ درصدی رشد کانسنگ طلا در سال، افزایش ۱۱۸ درصدی تولید آهن اسفنجی هم از دستاوردهای دولت سیزدهم در استان خراسان رضوی بوده است.

۲۵ هزار میلیارد تومان مجموع سرمایه‌گذاری در معدن

استاندار خراسان رضوی اضافه کرد: در بخش معدن ۹۹ واحد جدید با سرمایه‌گذاری حدود ۱۴ همت، در بخش توسعه حدود ۱۰۰ واحد توسعه‌ای، احداث ۳۰ واحد صدور مجوز به ارزش ۷۶ همت و ... صورت گرفته است. به صورت کلی ۲۵ هزار میلیارد تومان در مجموع در معدن سرمایه‌گذاری شده است.

وی گفت: علاوه بر این موارد رشد ۲۶ درصدی صادرات در استان مشاهده می‌شود که طی آن ۱۲ کشور جدید به صنعت صادرات استان خراسان رضوی اضافه شده است.

نظری بیان کرد: در حوزه کشاورزی ۱۲ هزار میلیارد تومان در سه سال گذشته سرمایه‌گذاری شده است که طی آن احیای ۲۶۶ واحد راکد صورت گرفته است. در موضوع گردشگری و زیارت هم بدین ترتیب دستاوردهای مهمی را استان خراسان رضوی کسب کرده است. لازم به ذکر است که امروزه نرخ بیکاری ۶.۳ است و استان خراسان رضوی ششمین استان در کشور شناسایی شده است.

وی افزود: علاوه بر این موارد رشد ۹۰۰ درصدی جلب سرمایه خارجی در استان صورت گرفته است که این دستاوردها نتیجه کار مشترک دولت و بخش خصوصی است.

نظری بیان کرد: هدف‌گذاری امسال استان خراسان رضوی برای شورای بانک‌ها ۸۰ درصد است که امیدوار هستیم محقق شود و جریان اقتصادی استان فعال شود. در حوزه مولدسازی هم در تلاش هستیم که کمبودهای استان را رفع کنیم و بحمدلله ۴ نیروگاه در استان خراسان رضوی به بهره‌برداری رسیده است که حدود ۷۰۰ مگابایت تولید برق را دارا هستند.

انتهای پیام 

  • پنجشنبه/ ۲۸ تیر ۱۴۰۳ / ۱۰:۵۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403042818167
  • خبرنگار : 50642