محسن رستگار امروز (۲۷ تیر ماه) در نشست دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به استاندارد نبودن صندلی کودک در اتومبیلها برای جثه کودکان، گفت: این عامل در تصادفهای کمخطر نیز میتواند منجر به آسیب بسیار شدید و حتی مرگ کودکان شود و ضرورت دارد از صندلی کودک استفاده شود.
وی ادامه داد: براساس بررسیهای انجامشده، کنترل بیماریهای زمینهای مادر در دوران قبل و حین بارداری، استفاده از صندلی کودک و مشاورههای ژنتیک از جمله عواملی است که میتواند به میزان قابل توجهی مرگ کودکان زیر پنج سال را کاهش دهد.
او با اعلام طبقهبندی گروههای سنی در دو گروه «نوزادان» از بدو تولد تا ۲۸ روزگی و گروه «کودکان» از یک تا ۵۹ ماه، اظهار کرد: اگرچه در طول سالهای گذشته به میزان زیادی وضعیت مراقبتهای بهداشتی و درمانی در کشور ارتقا یافته است، اما هنوز هم مشکلات مربوط به نارس بودن در گروه سنی نوزادان و ناهنجاریهای مادرزادی و حوادث در گروه سنی کودکان، از مهمترین علتهای مرگ و میر در این دو گروه سنی محسوب میشود.
مدیر گروه سلامت نوزادان و کودکان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از جمله موفقیتهای کشور در چند دهه گذشته را کاهش شیوع بیماریهای عفونی و قابل پیشگیری بین نوزادان و کودکان عنوان کرد و افزود: برخی بیماریها مانند فلج اطفال و سرخک که در کشورهای همسایه هنوز جریان دارد، در کشور ما در مرحله حذف قرار گرفته است.
وی حوادث ترافیکی و غیرترافیکی شامل سوانح محیط خانه و اطراف آن را از مهمترین علتهای مرگ کودکان در کشورهای در حال توسعه دانست و گفت: این در حالی است که ناهنجاریها و بیماریهای ژنتیکی از مهمترین علتهای مرگ کودکان در کشورهای توسعهیافته است.
او دستیابی حداکثری با هدف کاهش مرگ نوزادان و کودکان را نیازمند مشارکتهای درون بخشی حوزه بهداشت و درمان، بهرهمندی از حمایتهای سازمانها، نهادها و ادارههای برونبخشی دانست.
انتهای پیام