محمد ناصری در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه موسیقی یکی از کارآمدترین ابزارهای فرهنگسازی است، افزود: علاوه بر اینکه واقعه عاشورا در موسیقی اصیل ایرانی و موسیقی پاپ نیز رسوخ کرده است؛ هنرمندانی که در این مسیر گام برداشتهاند هدف خود از تولید این آثار را ادای دین به ساحت مقدس حضرت سیدالشهدا و همراهی با عزاداران اباعبدالله میدانند.
وی افزود: از آلبومهای شاخص موسیقی عاشورایی نیز میتوان به آلبوم عاشورا اثر جواد معروفی، آلبوم نینوا اثر استاد حسین علیزاده، آلبوم وداع با صدای
حسامالدین سراج، آلبوم خورشید با صدای امیرحسین مدرس و آلبوم مولای عشق با صدای علیرضا عصار اشاره کرد.
پژوهشگر آیینی و فرهنگ عامه با بیان اینکه از دیگر آثار برجسته در این زمینه میتوان سمفونی عاشورا اثر لوریس چکناواریان (هنرمند مسیحی ایرانی) را نام برد، گفت: زبان گفت و گو در تعزیه شعر است.
وی اظهار کرد: از جمله مراسمی که در ایام سوگواری محرم و صفر برگزار میشود مراسم تعزیه است؛ البته این آئین مذهبی که در مناطق مختلف رواج دارد در هر منطقه به شیوه خاصی اجرا میشود.
پژوهشگر آیینی و فرهنگ عامه گفت: برخی تعزیه را شبیهخوانی یا تعبیه و همچنین واعظ مراسم تعزیه را اصولاً روضهخوان میگویند.
ناصری بیان کرد: همچنین برخی از آئینهای تعزیه شامل رفتن در پوست شیر و حرکت درآوردن نخل، حمل کتلها توسط نوجوانان، حمل علمها و بیرقها و پرچمهای متعدد و سپس حرکت اعضای دسته به دنبال آنان است.
انتهای پیام