«مصطفی سپهری اردکانی» رئیس اداره میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اردکان در مورد این مراسم در گفتوگو با ایسنا گفت: یکی از رسوم آیینی و مذهبی شهر احمدآباد اردکان، مراسم شدِّه برداری است که بر اساس آن هر کسی که حاجتی داشته باشد، یک تکه پارچه را جهت تبرک می آورد و بعد از پایان مراسم محرم، آن را تحویل میگیرد و از آن پارچه برای دوختن لباس استفاده میکند، پارچهها بر روی یک میله دوار که به روی یک چوب متصل شده( شدّه)، دوخته میشوند.
وی با بیان این که شَدِّه در خانه متولی بسته می شود، خاطرنشان کرد: این مراسم در روز ششم و هفتم محرم در محلات بالا و پائین شهر احمدآباد برگزار میشود و بعد از روز هفتم محرم شده توسط عزاداران تحویل گرفته شده و بعد از نصب در صحن حسینه سرانجام روز پانزدهم محرم شَدِّه پائین آورده می شود.
سپهری عنوان کرد: عدهای دیگر معتقدند که پارچه های آویزان به شَدِّه نمادی از رخت دامادی شاهزاده علی اکبر فرزند امام حسین (ع) است که در رخت دامادی ایشان را به شهادت رساندند.
به گزارش ایسنا، مراسم شدِّه برداری به شماره ۱۱۰۷ در تاریخ ۲۵ شهریور سال ۹۴ به ثبت آثار ناملموس شهرستان اردکان به ثبت رسیده است.
انتهای پیام