رسم برگزاری دستههای سینهزنی بهصورت سینه به سینه به نسل کنونی رسیده است و حالا بیش از ۴۰۰ هیئت مذهبی در جای جای این شهر و روستاهایش به عشق امام حسین (ع) اشک ماتم میریزند و فرهنگ و عَلَم عاشورایی را زنده نگه داشتهاند.
ولی محبوبی، استاد خوشنویسی و استاد دانشگاه ارزروم ترکیه در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: مردم خوی بهخاطر علوی بودن و عشق به امام حسین (ع) در برخی ادوار تاریخ توسط حاکمان خیلی اذیت شدند، ولی با تمام دشواریها، فرهنگ عاشورایی را با قدرت و عشق زنده نگه داشتهاند.
وی بیان کرد: اگر عاشورا و قیام امام حسین (ع) را از فرهنگ و هنر ایران اسلامی بگیریم، مثل این است که روح را از بدن جدا کنیم و جسم متعفن میشود.
محبوبی ادامه داد: شعرای بزرگ و هنرمندان درجه اول خوشنویسی و مینیاتور و موسیقی و آواز توانستهاند با تأسی از عاشورا، آثار ماندگاری خلق کنند که جزو بهترین و ماندگارترین آثار محسوب میشوند.
عیسی حسینزاده، استاد اقتصاد دانشگاههای تبریز و تهران نیز در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: من اهل روستای سیوان خوی هستم، در روستای ما قرنهاست برای امام حسین( ع) عزاداری کردهاند و غذا برای اطعام مسافران پخته میشود. هر کسی وارد روستا میشود میتواند بدون دعوت قبلی مهمان سفره مردم روستا شود.
وی یادآوری کرد: مکتب امام حسین (ع) مکتب عشق و ایثار و بخشندگی و جوانمردی است.
حسینزاده از متولیان امور فرهنگی و مذهبی درخواست کرد که خوی را به پایلوت اقتصادی و فرهنگی و مذهبی کشور تبدیل کنند، چون مردم خوی جزو خیران کشورند.
حجت الاسلام مسلمی، رئیس اداره تبلیغات اسلامی خوی نیز گفت: عَلَم حسینی قرنها بر دوش مردم خوی بوده است و این مردم الفتی عجیب با امام حسین و ائمه اطهار (ع) دارند. در خوی، احسان و اطعام و نذری دادن در هر خانه و محلهای دیده می شود.
به گزارش ایسنا، مردم ولایتمدار خوی در ایام محرم، علاوه حضور در هیئتها و عزاداری، کارهای خیر مانند کمک به مستمندان، آزادی زندانیان و کمک به نوعروسان و قرآنخوانی میکنند.
انتهای پیام