مردم قائمشهر به رسم هرساله قبل از شروع ماه محرم با غبار روبی مسجد و نصب پرچمهای امام حسین(ع) و پارچههای مشکی در مساجد، تکایا و خیابانهای شهر به استقبال ماه محرم میروند. در دهه اول محرم مراسم عزاداری از شب اول تا شب ششم همراه با زیارت عاشورا، سخنرانیهای ویژه ماه محرم، روضهخوانی و سینهزنی در داخل تکایا برگزار میشود و در عزاداری امام حسین (ع) دستهروی در قالب هیئت سینهزنی در سطح تکایا و مساجد همجوار است که این حرکت نقش موثری در برپا داشتن عزاداری سرور و سالار شهیدان دارد.
دستههای عزاداری از شب هفتم آغاز و تا پایان عصر عاشورا و شام غریبان ادامه دارد. ایستگاههای صلواتی و موکبهای متعدد در مسیر عزاداران حسینی از صبح تاسوعا تا شبهنگام به پذیرایی عزاداران حسینی میپردازند. همچنین ارادتمندان به اهل بیت نذورات خود را در همین موکبها بین عزاداران توزیع میکنند. از شربت، چای و شیرکاکائو گرفته تا برنج، نان و حلوا و میوه در این ایام و لیالی توزیع میشود.
شب عاشورا مراسم علمگردانی از سنتهایی است که در بیشتر مناطق کشور به ویژه مازندران انجام میشود و به عشق علمدار کربلا حضرت ابوالفضل(ع) علم را به حیاط تکیه منتقل کرده و در پای آن، نوحه حضرت ابوالفضل(ع) را میخوانند. برخی نیز گوسفند پای علم قربانی کرده و مردم نذورات خود را اهدا میکنند.
صبح روز عاشورا دستههای عزاداری که شامل تعزیهخوانان، پرچمداران، زنجیرزنان، طبلزنان و سنجزنان هستند، به سمت امامزادهها و مساجد اصلی شهر حرکت میکنند و در آنجا مراسم عزاداری برگزار میشود.
نزدیک به ظهر عاشورا اذان گفته و به یاد نماز ظهر عاشورا، دستههای عزادار پس از وضو گرفتن در صفهای منظم نماز ظهر عاشورا را برگزار میکنند.پس از آن برگزاری مجالس تعزیه و شبیه خوانی با اجرای زنده، انجام میشود که این اقدام، با هدف اشاعه فرهنگ عاشورایی و پیام های هدایتگر سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در تداعی واقعه عاشورا در ذهن نوجوانان و جوانان و در ترویج فرهنگ عاشورایی نقش دارد.
انتهای پیام