دسته حسینیه اعظم زنجان که در روز هشتم ماه محرم برگزار میشود یکی از بزرگترین اجتماعات و دستههای جهان اسلام است که نماد شور و شعور زنجانیها است دستهای که در صفهای طولانی و پر از ازدحام آن قصهها و غصههای فراوانی نهفته است.
هر کس در این دسته عشق و علاقه خود را به اباعبدالله الحسین (ع) و درگاه ملکوتی اهل بیت (ع) به گونهای ابراز میدارد کسانی که حاجتی دارند و نذری کردهاند به شکلهای مختلف نذورات خود را ادا میکنند از نذورات نقدی و گرفته تا نذورات غیر نقدی مانند نمک، پخش قند و چای، کیک و شکلات و حتی عروسک و پارچههای سبز بین بچهها.
یکی از فراوانیها در بین نذورات غیرنقدی نذر احشام مختلف به دسته عزاداری حسینیه اعظم زنجان است که یا در مسیر دسته قربانی میشود و یا به مکانهای تعیین شده در سطح شهر اهدا میشود.
قدمت رسم قربانی کردن در مراسم عزاداری عاشورایی در حسینیه اعظم زنجان به سال ۱۳۲۸ باز میگردد. تعداد قربانیها در آن تاریخ حدوداً چهار رأس گوسفند بود اما با گذشت زمان هر ساله به تعداد قربانیهای مسیر دسته عزاداری اضافه شد. این زیاد شدن تعداد قربانیها تا جایی ادامه پیدا کرد که تعداد اعلام شده در سال ۱۳۸۳ چیزی حدود ۶۴۰۰ رأس گوسفند بود.
قربانیهای ذبح شده توسط ماشینهای ویژه حمل لاشه به کشتارگاهای سطح شهر منتقل شده و پس بعد از بستهبندی بهداشتی مکانهای توزیع که در مناطق مختلف شهر و استان دایر است منتقل میشود.
هیئت امنای حسنیه اعظم زنجان با اجرای یک طرح ابتکاری و هدفمند با بسیج نیروهای خود و با توزیع قبوض در سطح شهر موجب میشود مردم بتوانند با ارائه قبوض از گوشت تبرک حسنیه اعظم زنجان بهرهمند شوند.
فراوانی اهدای احشام مختلف به دسته حسینیه اعظم زنجان یکی از دلایل شهرت جهانی این حسینیه است. تعداد بسیار زیاد احشام اهدایی سبب شده تا این حسینیه طبق آمار به دومین قربانگاه جهان اسلام بعد از منا شهرت یابد. طبق آمار منتشر شده از سوی حسینیه اعظم زنجان به طور میانگین بیش از ۸ هزار راس انواع احشام همه ساله در روز هشتم محرم به حسینیه اعظم زنجان اهدا میشود که در برخی سالها حتی از این رقم نیز بیشتر میشود.
انتهای پیام