دکتر امیرحسین نقیپور در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به در پیش بودن تاسوعا و عاشورای حسینی و کشتار دامهای قربانی توسط شهروندان و هیات مذهبی در دسته جات عزاداری اداره کل دامپزشکی استان به منظور حفظ سلامت گوشت دامهای نذری و به تبع آن سلامت مصرفکنندگان و تأمین بهداشت عمومی اقدام به اجرای طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی ویژه این ایام میکند.
وی افزود: این اداره کل با هماهنگی تمامی دستگاههای ذیربط از جمله، استانداری، فرمانداری، شهرداری، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانهای استان، ناظرین شرعی، ائمه جمعه و جماعات، اعضا جلسه بهداشت و مرکز بهداشت شهرستان، کمیته امداد حضرت امام (ره)، بهزیستی، هیئت امنا و متولیان بقاع متبرکه و…اقدامات لازم در این ایام را به بهترین نحوه ممکن و فراگیرتر از سنوات گذشته اجرایی خواهد کرد.
نقی پور با اشاره به خدمات رایگان در کشتارگاههای صنعتی دام استان در تاسوعا و عاشورا حسینی برای ذبح دام مردم، افزود: پرسنل فنی دامپزشکی در قالب ۳۸ اکیپ ثابت و سیار، اعم از ۲۳ نفر دکتر دامپزشک، ۴۲ نفر بازرس بهداشت گوشت به همراه ۱۵ نفر از ناظرین شرعی در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی از ساعت هفت الی ۱۴ در سطح کشتارگاههای دام، سطح شهر و ادارات دامپزشکی سراسر استان بصورت رایگان خدمات رسانی خواهند کرد.
وی با تاکید بر ضرورت آگاهی شهروندان از خطرات بیماریهای مشترک دام و انسان به خصوص (تب کریمه کنگو، بروسلوز، کیست هیداتید و …)، افزود: رعایت نکات بهداشتی در هنگام ذبح بسیار حائز اهمیت بوده و افراد در صورت رعایت نکردن موارد بهداشتی در هنگام ذبح ممکن است به بیماریهای خطرناک از جمله تب کریمه کنگو مبتلا شوند.
نقیپور تصریح کرد: در همین رابطه ضروریست شهروندان گوشت دامهای قربانی را پس از ذبح بمدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال (۰ تا ۴ درجه سانتی گراد) نگهداری و سپس مصرف کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان با اعلام شماره سراسری ۱۵۱۲دامپزشکی، از شهروندان تقاضا کرد در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی در حوزه دامپزشکی مراتب را سریعاً گزارش کرده تا با متخلفین برابر ضوابط، برخورد قانونی صورت گیرد.
انتهای پیام