رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان:

هیچ موردی از تب دنگی در استان زنجان گزارش نشده است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه هیج موردی از تب دنگی در استان گزارش نشده است، گفت: از ابتدای سال‌ جاری تا ۱۷ تیر ماه، ۱۴۶ مورد مثبت تب دنگی در کشور گزارش شده است.

حسین دین‌محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: تب دنگی یک بیماری ویروسی است که توسط گزش یک نوع پشه بنام پشه آئدس به انسان منتقل می‌شود و می‌تواند بدون علامت، دارای علائم خفیف و شدید، بروز کند.

او یادآور شد: اکثر بیماران مبتلا به تب دنگی دارای سابقه سفر به کشور امارات بوده‌اند و تعداد هفت مورد از بیماران سابقه سفر به کشورهای پاکستان، عمان و بنین (غرب آفریقا) داشته‌اند.

وی با بیان اینکه از بین ۱۴۶ بیمار تب دنگی، ۱۱ بیمار بدون سابقه سفر به خارج از کشور هستند که در شهرستان بندر لنگه استان هرمزگان تشخیص داده شده‌اند و انتقال محلی محسوب می‌شوند، گفت: در حال حاضر پشه آئدس در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان (چابهار و کنارک)، بوشهر (عسلویه و کنگان) و گیلان گسترش دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد: در موارد خفیف، علائم شایعِ بیماری، مثل آنفلوانزا است که شامل تب، سردرد، درد عضلات، مفاصل و استخوان‌ها، درد پشت چشم و حالت تهوع و استفراغ می‌باشد و در موارد شدید نیز، با علائمی مثل: درد شدید شکمی، خونریزی از لثه و بینی، تنفس دشوار یا سریع، پوست سرد و مرطوب، افت سریع فشار خون و شوک، همراه است.

دین‌محمدی افزود: این بیماری در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس مانند، امارات متحده عربی، عمان، قطر، یمن و عربستان و در کشورهای پاکستان، افغانستان و همچنین کشورهای جنوب شرق آسیا و بسیاری از مناطق گرمسیری جهان وجود دارد.

وی در ادامه به راه‌های پیشگیری و کنترل بیماری تب دنگی اشاره کرد و یادآور شد: جلوگیری از گزش پشه از طریق پوشیدن لباس‌های روشن و آستین بلند و شلوار بلند و جوراب در زمان مسافرت به کشورها و مناطق دارای بیماری تب دانگ، استفاده از قلم دافع حشرات بر روی مناطقی از پوست که با لباس پوشیده نمی‌شود، استفاده از پشه‌بند در صورت استراحت در فضای باز، نصب توری روی درب و پنجره‌ها و اطمینان از سالم بودن آنها، خودداری از بازکردن پنجره‌های محل اسکان، پرهیز از بیرون رفتن در ساعاتی از روز که احتمال گزش توسط پشه زیاد است مانند اوایل صبح و هنگام غروب.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان، دومین روش پیشگیری را جلوگیری از تکثیر و گسترش پشه‌های آئدس با تخلیه و تمیز کردن مرتب ظروف محتوی آب مانند گلدان‌های شیشه‌ای، ظروف زیر گلدان، ظروف آب پرندگان، حیوانات و ...، تعبیه درب یا پوشاندن مخازن آب مثل تانکر، بشکه، استخر و ...، جلوگیری از تجمع آب در زیر کولر و تجمع آب راکد در اطراف محل زندگی ازجمله در داخل گودال‌ها، ضایعات جامد مانند ظروف رهاشده، لاستیک‌ها و ... از طریق بهسازی محیط و پوشاندن یا جمع‌آوری ظروف، لاستیک‌ها و موارد مشابه، بیان کرد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۴ تیر ۱۴۰۳ / ۱۰:۱۷
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1403042416193
  • خبرنگار : 50161