حجتالاسلام والمسلمین محمد مهدی تسخیری استاد حوزه و دانشگاه در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: یکی از امور مهم در نهضت حسینی نقش جوانان در بر پا کردن این حماسه انسان ساز است جوانان دارای استعدادها و توانمندیهای روحی و اخلاقی بالایی هستند که با این توانمندیها میتوانند تحولات اجتماعی بزرگی را ایجاد کنند. به طور کلی تغییرات در هر جامعه توسط قشر جوان صورت میگیرد و رهبران نهضتها معمولا به این قشر بیشتر تکیه دارند؛ اصل حرکت در نهضت امام حسین(ع) نیز بر دوش جوانان بود و منابع تاریخی هم بر این امر تاکید دارند.
وی ادامه داد: بارزترین جوانان در نهضت کربلا حضرت علی اکبر(ع) است که در اوج جوانی مظهر جمال، کمال و عظمت بود و از میان مردم شبیهترین خلق خدا به پیامبر بود؛ زمانی که از امام حسین(ع) میپرسند ما در این مسیر برحق هستیم. امام پاسخ میدهند بله بر حقیم، علی اکبر(ع) میفرماید: پس باکی از مرگ نیست چه ما بر مرگ وارد شویم و چه مرگ بر ما وارد آید.
تسخیری اضافه کرد: نقل شده هنگام رفتن حضرت علی اکبر(ع) به میدان نبرد، امام حسین(ع) دست خود را بر محاسن سفیدشان قرار دادند و فرمودند: خداوندا گواه باش که جوانی برای جنگ با آنان میرود که شبیه ترین مردم به پیامبرت از جهت صورت و سیرت و سخن گفتن است و ما هرگاه مشتاق دیدار پیامبر میشدیم، به او نگاه میکردیم.
این استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: هر جوانی باید حضرت علی اکبر(ع) را الگوی خویش قرار دهد و مسئولیت دینی و اجتماعی را به دوش بکشد و تلاش در راه خیر و صلاح را سرلوحه خود قرار دهد؛ عبدالله بن مسلم بن عقیل از دیگر جوانان نهضت عاشورا بود که بعد از حضرت علی اکبر(ع) به عنوان اولین مجاهد حرکت کرد.
وی با بیان اینکه یکی از دیگر جوانان نهضت حسینی حضرت قاسم(ع) است، گفت: این جوان زمانی که از حضرت درخواست میکند تا برای نبرد به سوی دشمن حرکت کند ابتدا امام حسین(ع) نمیپذیرند و نقل شده است: قاسم بن الحسن(ع) پیوسته دست و پای حسین(ع) را میبوسید و از او اجازه میخواست تا به او اجازه داد.
تسخیری یادآور شد: روایت شده است زمانی که امام حسین(ع) به پیکر حضرت قاسم(ع) رسید، فرمود: از رحمت خدا دور باد گروهی که تو را کُشتند و کسانی که طرف دعوایشان در روز قیامت، جدّ توست.
وی تاکید کرد: تمام امامان(ع) نقش جوانان را در جامعه بسیار مهم میدانستند و از وجود جوانان برای رشد جامعه بهره میبردند؛ حرکت اباعبدلله الحسین(ع) برای این بود که دین را از تحریف نجات دهد زیرا در زمان یزید فساد آشکارا رواج یافت و دین از اصل و فرع منحرف شد لذا زمانی که به صحنه کربلا بنگریم خواهیم دید که مسئولیت بزرگی بر دوش جوانان در عرصه پاسداری، نشر و ریشه یابی اصول و ارزشهای اخلاقی گذاشته شده بود.
تسخیری با بیان اینکه امام حسین(ع) در راه حفظ دین و ارزشهای اخلاقی خود، اهل بیت و یارانشان را فدا کردند و جامعه مسلمانان، امروزه به داشتن این ارزشهای اخلاقی افتخار میکنند، تصریح کرد: قشر جوان نشان دهنده مهمترین بخش اجتماعی تاثیرگذار بر روند هر جنبش اجتماعی بوده حتی از زمان پیامبر(ص)، وقتی ایشان مبعوث شدند اکثر حرکت تغییری جامعه آن زمان به عهده جوانان گذاشته شد.
این استاد حوزه و دانشگاه در روند امور زندگی عمومی و در شکل دادن به ویژگیهای آینده، جوانان عنصر مهم تغییر و تحول هستند و اثر بسیار مثبتی را بر جامعه خود دارند. در نتیجه همین اهمیت نقش جوانان در هر تغییر عمومی است که میبینیم همه رهبران تمام تمرکزشان بر جوانان است، زیرا آنان شادابی، توانمندی و قدرت تغییر در خود و دیگران را دارند.
انتهای پیام