به گزارش ایسنا، «جو بایدن»، رئیسجمهور ایالات متحده، حدود یک هفته پیش در مصاحبه با شبکه «ای.بی.سی نیوز» نخستین گفت وگوی تلویزیونی خود بعد از مناظره فاجعهبارش با «دونالد ترامپ»، با رد هرگونه ناتوانی خود و در واکنش به تهدید برخی از حامیان مالی انتخاباتیاش گفت: «فقط خدای بزرگ میتواند مرا از رقابت انتخاباتی منصرف کند.»
روزنامه نیویورک تایمز در تحلیلی به قلم سه تحلیلگر این نشریه، «شین گلدمچر»، «لیزا لرر» و «رید جی. اپستاین» تحت عنوان «بایدن اصرار به ماندن دارد؛ نگرانی دموکرات ها تشدید میشود» نوشته است: «چند روز پس از آنکه بایدن گفت تنها خدای بزرگ میتواند من را از رقابت منصرف کند در کنفرانس خبری پنجشنبه شب به شکلی ملموستر گفت مشاورانش باید به او ثابت کنند که به سمت یک شکست قطعی پیش میرود. اما همزمانبه سمت میکروفن خم شد تا با لحنی پر از هیجان به چالشطلب بگوید: هیچ کس چنین اتفاقی را پیشبینی نکرده است. هیچ کس چنین حرفی را نمیزند و هیچ نظرسنجی این موضوع را پیشبینی نکرده است.»
به نوشته نیویورک تایمز، بایدن در عین حال تلاش کرد در را به روی یک گزینه جایگزین نیز باز کند اما سریعا آن را بست وقتی که گفت: «مطمئنا کسان دیگری میتوانند ترامپ را شکست دهند اما این که از صفر کار را شروع کنند خیلی دشوار خواهد بود.»
بایدن؛ ناتوان از اثبات شایستگی خود
این روزنامه آمریکایی در ادامه آورده است: «اولین کنفرانس خبری رئیسجمهور آمریکا از زمان مناظره یک نمایش درخور، اگر نگوییم قانعکننده، نشان داد. اما هنوز تردیدهایی هست که بتواند جلوی موج ریزش حمایتهای دموکراتها از او که ممکن است به سطح یک فروپاشی برسد را بگیرد. دقایقی بعد از آنکه او صحنه سخنرانی را ترک کرد باز هم روند تدریجی درخواست اعضای دموکرات کنگره از او برای کنارهگیری ادامه دارد.»
به نوشته نیویورک تایمز «این نمایش عمدتا فی البداهه و حساس یک ساعته بایدن که طولانیترین سخنرانی عمومی او از زمان تهدید شدن کاندیداتوریاش به دلیل عملکرد ضعیف در مناظره نخست محسوب میشود در حالی رخ داده که برخی از اطرافیان او بحث کردند چطور او را برای منصرف کردن متقاعد کنند. کارزار او نیز یک نظرسنجی را برای آزمودن توانایی کامالا هریس، معاون رئیسجمهور آمریکا در یک رقابت رو در رو با ترامپ که از نظر بایدن هرگز اتفاق نخواهد افتاد بسنجد. بایدن پنجشنبه گاها از ناخرسندی خود از کارمندانی که قرار است مزد گرفته تا به او کمک کنند حرف زده و آنها را مستقیما مقصر برنامه زمانی شلوغش و همینطور انتشار گزارش های اخیر درباره کاندیداتوریاش معرفی کرد.»
به باور این روزنامه آمریکایی صحبتهای بایدن در کنفرانس مطبوعاتی روز پنجشنبه که در حاشیه اجلاس سران ناتو در واشنگتن برگزار شد به خوشحال شدن جمهوریخواهان از لجبازی او انجامید و آنها امیدوارند که «بایدن زخم خورده» همچنان به نامزدیاش ادامه دهد. خیلی از اعضای حزب بایدن حالا نگرانند تا زمان انتخابات ماه نوامبر هر بار که بایدن یک نمایش عمومی فیالبداهه را اجرا کند، «تا آخرش مجبور باشند نفسشان را در سینه حبس کنند.»
«پیت جیانگرکو» مشاور سابق کارزار انتخاباتی «باراک اوباما» رئیس جمهور اسبق آمریکا نسبت به توانایی بایدن برای آنکه تبلیغات علیه دونالد ترامپ را به پیش ببرد اظهار نگرانی کرده و میگوید: «مشکل ما حزب دموکرات نیست. مشکل ما جو بایدن است. بایدن نمیتواند دارویی برای درمان مریضی عرضه کند چون همیشه قرار است درباره اش بگویند که خودش چه غلطی دارد میکند.»
«دیوید پولیانسکی»، یک استراتژیست جمهوریخواه که سابقه فعالیت در چند کارزار انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری حزب از جمله «ران دیسانتیس»، فرماندار فلوریدا را داشته می گوید: «دموکراتها مثل خر در گل گیر کردهاند.»
او گفت: «آنها رئیس جمهوری دارند که دیگر قادر به پیروز شدن در نامزدی مجدد نیست یا حتی نمیتواند به مردم ثابت کند که میتواند وظیفهاش را به صورت موثر انجام دهد. اما هنوز هم وضعش انقدر بد نشده که دلالان قدرت در حزب دموکرات بتوانند او را کنار بگذارند.»
دموکراتها همچنان به انصراف امیدوارند
به نوشته نیویورک تایمز برخی دموکراتها امیدوارند که «نانسی پلوسی»، رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا که به عنوان یک فرد بالای هشتاد سال در خاتمه ریاستش بر این مجلس راه را برای روی کار آمدن نسل بعدی رهبران باز کرد، بتواند رهبری تلاشها برای قانع کردن بایدن برای انصراف دادن را بر عهده بگیرد.
بایدن اما در بحثهای درون حزبی درباره اینکه گذشت زمان و بالا رفتن سن باعث تضعیفاش شده را رد کرد. او حتی با تعجب صحبت یک خبرنگار مبنی بر اینکه پیشتر خودش محدودیتهای خود در سن ۸۱ سالگی را تصدیق کرده بود رد کرد.
بایدن همچنین گزارشها درباره اینکه نیاز دارد زودتر به رختخواب برود را رد کرد اما گفت که شغلش سبب شده که او نیاز به استراحت بیشتری پیدا کند و بیان کرد: «برای من هوشمندانهتر است که کمی سرعت خودم را بیشتر کنم.»
بایدن همچنین مدعی شد که سن بالای او یک مزیتی برایش به حساب میآید چون باعث افزایش خردمندی می شود.
نیویورک تایمز با اشاره به اینکه بایدن نتوانست در کنفرانس مطبوعاتی پنجشنبه شب یک نمایش بینقص ارائه دهد و دچار گافها و خطاهای متعدد شد نوشت: «مشکلی که پس از مناظره به وجود میآید این است که همه از نزدیک به آن توجه کرده و هر اشتباه و مِن مِن کردن او را زیر ذره بین گرفتند.»
«جیم هایمز»، نماینده دموکرات ایالت کنتیکات و عضو دموکرات ارشد کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا یکی از جدیدترین قانونگذاران است که خواستار کنارهگیری بایدن شده است.
او اظهار کرد: «ما باید قویترین کاندیدا را معرفی کنیم.»
پس از آن «اسکات پیترز» قانونگذار ایالت کالیفرنیا و «اریک سورنسن» نماینده ایالت ایلینوی جدیدترین نمایندگانی شدند که خواستار ترک رقابت انتخاباتی توسط بایدن شدند. بایدن و همچنین ستادش در قالب یک یادداشت استدلال کردند زمان آن رسیده که مناظره را پشت سر بگذارند و پیرامون او متحد شوند. آنها هیچ تغییر چندانی در استراتژی بروز نداده و گفتند که رقابت انتخاباتی همچنان یک همهپرسی برای دونالد ترامپ کارهایی که در دور دوم احتمالی ریاست جمهوری انجام خواهد داد، است.
در یادداشت مذکور که توسط «جنیفر اومالی دیلون» رئیس ستاد بایدن و «جولی چاوز رودریگز»، مدیر ستاد امضا شده نوشته شده است: «بهترین راه کمک به دونالد ترامپ این است که او در کنوانسیون حزب خود به صحبت درباره فرآیند انتخاب کاندیدا در حزب ما بپردازد به جای اینکه حرف از افراطگریهای جنبش ماگا در روی صحنه در میلواکی بزند.»
جمهوریخواهان؛ راضیتر از همیشه
به باور تحلیلگران نیویورک تایمز، کنفرانس مطبوعاتی بایدن منجر به ایجاد یک تقارن عجیب و ۲ حزبی در رسانه های اجتماعی میان جمهوریخواهان و دستیاران کاخ سفید که به تحسین عملکرد بایدن در این کنفرانس – البته با دلایل متفاوت – پرداختند شد.
«ریچارد گرنل» یک جمهوریخواه وفادار به ترامپ که امید به منصوب شدن به سمت وزیر امور خارجه در آینده دارد در پستی طعنه آمیز نوشت: «جو بایدن دارد آن را له میکند. آن را بهتر از قبل بساز.»
«کریس کونز» یک سناتور دموکرات از ایالت زادگاه بایدن، دِلاوِر، اما گفت: «امشب بایدن زیرک، جذاب و توانمند ظاهر شد. هیچ کس آمادهتر از جو بایدن برای آنکه کشور ما را به جلو هدایت کند نیست.»
نیویورک تایمز تصریح میکند: «دموکراتها از بایدن خواستهاند تلاش بیشتری برای اطمینان خاطر دوباره عموم مردم نسبت به توانایی خودش به خرج دهد. طبق یک نظرسنجی سه چهارم آمریکاییها معتقدند بایدن برای آنکه کارش را به صورت موثر انجام دهد بیش از حد پیر است. آزمون بعدی او در روز دوشنبه در مصاحبه با لستر هولت، مجری ان.بی.سی نیوز مصادف با اولین شب کنوانسیون ملی جمهوریخواهان رقم خواهد خورد. »
انتهای پیام