به گزارش ایسنا، در پی شهادت رئیس دولت سیزدهم در ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در سانحه سقوط بالگرد و بر پایه اصل ۱۳۱ قانون اساسی، با موافقت رهبری انقلاب، محمد مخبر معاون اول رئیسجمهوری شهید، به مدت ۵۰ روز به عنوان سرپرست ریاستجمهوری، اداره دولت را به عهده گرفت و مأموریت یافت تا در این مدت، زمینه لازم برای برگزاری انتخابات ریاستجمهوری چهاردهم را فراهم آورد که طبق قانون این امر با تشکیل شورایی سهنفره از سرپرست ریاستجمهوری و روسای قوه قضائیه و قوه مقننه، دنبال شد تا مطابق تصویب جلسه سران قوا انتخابات در جمعه ۸ تیر ۱۴۰۳ برگزار شود.
با انتشار جدول برگزاری انتخابات و پس از پایان ثبتنام از داوطلبان کاندیداتوری و در نهایت اعلام نظر شورای نگهبان درباره صلاحیت این داوطلبان، خبرگزاری ایسنا پوشش حداکثری اخبار مربوط به کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری را در دستور کار قرار داد. ایسنا همچنین با انتشار اطلاعیهای از آمادگی این مجموعه خبری برای حضور کاندیداها یا نمایندگان ستادهای آنان در محل خبرگزاری جهت انجام مصاحبه، اعلام برنامهها، شعارها و وعدههای انتخاباتی خبر داد تا گامی برای افزایش مشارکت سیاسی، تقویت جنبه رقابتی انتخابات و در نهایت گسترش ارتباط کاندیداها با جامعه برداشته باشد و به آشنایی بیش از پیش سازمان رأی جریانهای سیاسی مختلف با کاندیداهای حاضر در انتخابات کمک کند.
انتشار گزارشهایی درباره معیارهای انتخاب «کاندیدای اصلح» بر اساس بیانات رهبری انقلاب، مصاحبه با فعالان سیاسی درباره لزوم مشارکت حداکثری و رعایت اخلاق انتخاباتی، بررسی دیدگاهها و برنامههای کاندیداهای انتخابات در زمینههایی همچون اقتصادی و فرهنگی، انجام گفتوگوهایی تفصیلی با کارشناسان سیاسی، جامعهشناسان، استادان دانشگاه و تحلیلگران درباره اهمیت انتخابات ۱۴۰۳، آرایش نیروهای سیاسی، مواضع کاندیداها و جو عمومی جامعه نسبت به امر مشارکت، در کنار انعکاس اخبار سخنرانیها، سفرهای استانی تبلیغاتی و حضور تلویزیونی کاندیداها، بهویژه در مناظرههای پنجگانه با سایر رقبا از جمله اقدامات خبرگزاری ایسنا در بازه زمانی تبلیغات انتخابات بود.
خبرگزاری ایسنا همچنین با برپایی میزگردهایی با حضور فعالان دانشجویی، اقتصادی و سیاسی تلاش کرد تا در انعکاس نظرات اقشار مختلف جامعه و انتظارات آنان از کاندیداهای انتخابات ایفای نقش کند و تا حد امکان زمینهای برای طرح دغدغهها و مطالبات عمومی جامعه، بهویژه بخشهای نخبگانی آن با هدف ارتقای میزان مشارکت، تقویت اعتماد عمومی به سازوکارهای تحقق این امر و افزایش حس اثرگذاری آحاد جامعه بر تصمیمگیریهای کلان کشور، فراهم آورد.
در روزهای تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری، تقی آزاد ارمکی استاد جامعهشناسی دانشگاه تهران، محمدرضا تاجیک استاد جامعهشناسی، محسن برهانی، حقوقدان و استاد دانشگاه، پرویز امینی جامعهشناس، محمدصادق کوشکی استاد دانشگاه، پرویز سروری عضو جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی، سعید آجرلو استاد دانشگاه، علیمحمد نمازی عضو کارگزاران سازندگی، بیژن عبدالکریمی نویسنده و استاد دانشگاه، محمدعلی ابطحی و محمد عطریانفر فعالان سیاسی اصلاحطلب، ابراهیم فیاض استاد دانشگاه، مجید حسینی استاد دانشگاه، محمد قادری کارشناس مسائل بینالملل و داوود حسینپور عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، سعید لیلاز استاد دانشگاه و تحلیلگر اقتصادی، لیلا وصالی مدیرعامل انجمن سواد رسانهای ایران، مهدی کلهر کارشناس مسائل فرهنگی در استودیو مثبت و منفی پلاس ایسنا حاضر شدند و با محوریت انتخابات ۱۴۰۳ گفتوگو کردند.
ایسنا در تمام مدت تبلیغات انتخاباتی هیچ تذکر کتبی، اخطاریه و شکایتی چه از سوی نهادهای نظارتی و چه از طرف ستادهای انتخاباتی کاندیداها دریافت نکرد. نظرخواهی ایسنا از فعالان سیاسی و ستادی جریانهای مختلف درباره عملکرد این خبرگزاری نیز گویای همین امر است.
ارزیابی عملکرد ایسنا از دیدگاه فعالان سیاسی و ستادی
حجتالاسلام و المسلمین سیدمحمدعلی ابطحی فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتوگو با ایسنا درباره عملکرد این رسانه در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری گفته است: ایسنا نسبت به رسانههای اصولگرا کوشید بیطرفانه در انتخابات، رفتار کند. در روزهای منتهی به انتخابات دیدیم برخی خبرگزاریها به دلیل طرفداری از نامزد مورد نظرشان حتی برخی قوانین را زیر پا گذاشتند اما درباره ایسنا چنین چیزی شاهد نبودیم.
او همچنین تاکید میکند: در روزهای آخر انتخابات موج تخریبها علیه ستاد آقای پزشکیان شدت بسیار گرفته و به نوعی خون جلوی چشم رسانههای غیرحامی رئیسجمهور منتخب را گرفته بود، اما همانطور که گفتم ایسنا چنین امواج تخریبی نداشت و سعی کرد اصل بیطرفی را تا جایی که ممکن است رعایت کند.
ترقی: ایسنا امانتدارانه عمل کرد
حمیدرضا ترقی فعال سیاسی اصولگرا نیز در گفتوگو با ایسنا درباره عملکرد این خبرگزاری در جریان انتخابات ریاست جمهوری اظهار میکند: ایسنا در مجموع امانتداری خوبی در انتشار اخبار انتخاباتی داشت و سعی کرد بدون غرضورزی و با رعایت اصل بیطرفی ایفای نقش کند.
این عضو حزب موتلفه اسلامی همچنین یادآور شد: رسانهها معمولا در جریان انتخابات اصل بیطرفی را رعایت نمیکنند، اما ایسنا این امر را به خوبی محقق کرد و برخی اتهامات و سخنان در این زمینه متاسفانه به اشتباه مطرح میشود.
ظهرهوند: در ایجاد شور و افزایش مشارکت انتخاباتی نباید سهم ایسنا را از یاد برد
ابوالفضل ظهرهوند، نماینده مجلس شورای اسلامی هم درباره عملکرد این خبرگزاری در ایام انتخابات گفته است: ایسنا در ایام انتخابات مجلس شورای اسلامی و چهاردهمین دوره ریاست جمهوری بسیار فعال بود و سعی کرد با همه جریانات سیاسی مصاحبه داشته باشد و اخبار آنها را پوشش دهد و انواع دیدگاهها را منتشر کند. همین امر نقش مستقل رسانهای و رعایت اصل بی طرفی ایسنا را نشان میدهد.
او یادآور میشود: در ایجاد شور و افزایش مشارکت انتخاباتی نباید سهم ایسنا را از یاد برد. زمان برای انتخابات ریاستجمهوری بسیار محدود بود اما با وجود این نقش رسانههایی مانند ایسنا قابل تقدیر و تشکر است.
لیلاز: ایسنا در ایام انتخابات برنامههای تصویری و مکتوب خوبی تدارک دید
سعید لیلاز، کارشناس مسائل اقتصادی و فعال سیاسی اصلاحطلب درباره عملکرد ایسنا در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری میگوید: ایسنا در ایام انتخابات برنامههای تصویری و مکتوب خوبی را تدارک دیده بود. یکی از این برنامههای تصویری ایسنا، برنامه مثبت و منفی پلاس بود که به مصاحبه با افرادی با گرایشها و تفکرات مختلف میپرداخت و این ایده قابل تقدیر و خوبی بود.
او ادامه داد: از سوی دیگر در مصاحبه حضوری و تصویری که با خبرگزاری ایسنا داشتم، مطالب گفته شده به شکل کامل و بدون طرفداری منتشر شد که از نتایج آن هم راضی بودم.
کوثری: ایسنا در ایام انتخابات به وظایف خود به شکل کامل و خوب عمل کرد
اسماعیل کوثری، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی درباره اتهامات مطرح شده نسبت به برخی خبرگزاریها از جمله ایسنا، تصریح کرده است: اگر در زمان انتخابات فعالیت انتخاباتی از سوی ستادهای انتخاباتی و رسانهها انجام شده است هدف اصلی آن افزایش مشارکت بوده است. اینکه بعد از انتخابات به افراد و رسانهها تهمت یا برچسپ بزنیم اصلا قابل قبول نیست.
او درباره عملکرد ایسنا در ایام انتخابات تاکید میکند: ایسنا در ایام انتخابات به وظایف خود به شکل کامل و خوب عمل کرد و عملی اضافهتر یا خارج از سازمان از این رسانه شاهد نبودیم.
منصوری: ایسنا از ظرفیتش برای آگاهیبخشی و تشویق مردم به حضور پای صندوقهای رای استفاده کرد
محسن منصوری نیز با اشاره به عملکرد ایسنا در دوران انتخابات یادآور شد: رسانه ها نقش مهمی در زمینه تبیین و انتقال دیدگاه های نامزدهای انتخابات به مردم دارند و به این وسیله به مردم در انتخابشان کمک می کنند. ایسنا در ایام انتخابات این نقش خود را به خوبی ایفا کرد.
او با بیان اینکه ایسنا در طول ایام تبلیغات تمام تلاش خود را به کار برد تا مخاطبان را به صورت منصفانه با دیدگاههای همه نامزدها آشنا کند، اظهار کرده است: ایسنا در این راستا همواره در تهران یا شهرستانها، سخنرانیها و گزارشهای تصویری نامزدها را به موقع و صحیح پوشش میداد. در کنار این موارد، پوشش مناظرههای انتخاباتی، نشستهای خبری، میزگردها با شرکت نمایندگان نامزدها و کارشناسان سیاسی، اقتصادی و فرهنگی نیز از دیگر اقداماتی بود که این خبرگزاری به صورت حرفهای در این مدت انجام داد. همه این اقدامات زمینهساز شد تا مردم آشنایی بهتری با برنامهها و دیدگاههای نامزدها بدست آورند.
رئیس ستاد انتخاباتی سعید جلیلی تأکید میکند: ایسنا به دلیل اینکه یک رسانه معتبر است، تاثیر زیادی بر مخاطب دارد. این خبرگزاری از ظرفیت خود برای آگاهیبخشی و تشویق مردم به حضور پای صندوقهای رای استفاده کرد. همچنین تلاش کرد تا این ظرفیت خود را به صورت عادلانه در اختیار نامزدها قرار بدهد تا آنان دیدگاههای خود را به مردم منتقل کنند.
طباطبایی: ایسنا منصفانه رفتار کرد و در مجموع معدلش خوب بود
شهاب طباطبایی دبیرکل حزب ندای ایرانیان و از اعضای ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان با ارزیابی عملکرد ایسنا، میگوید: ایسنا منصفانه رفتار کرد و در مجموع معدلش خوب بود، اما انتقاداتی هم وارد است؛ از جمله این انتقادات، عدم انتشار کامل بیانیههای انتقادی از دولت بود؛ من معتقدم که نظرات باید آنطور که گفته میشود، به صورت کامل منعکس شود، نه اینکه چون از دولت نقد میشود، سانسور شود.
او تاکید میکند: وقتی از بودجه بیتالمال استفاده میشود باید به نفع مردم کار شود، نه دولتها. باید نظر مردم که به نفع مردم است منعکس شود. اگر کسی نقد هم میکند به نفع دولت است، نه به ضررش.
میرشمسی: ایسنا تلاش کرد اطلاعرسانی دقیقی برای مردم داشته باشد
محمدرضا میرشمسی رئیس ستاد انتخابات امیرحسین قاضیزاده هاشمی درباره نقش ایسنا در اطلاعرسانی وقایع انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم، اظهار میکند: ایسنا در این زمینه فعال بود و نقش برجستهای ایفا و تلاش کرد تا فرصتی برابر در اختیار همه نامزدهای انتخابات قرار دهد که بعضی نامزدها از این فرصت استفاده بیشتری کردند و برخی کمتر.
او یادآور میشود: ایسنا تلاش کرد اطلاعرسانی دقیقی برای مردم داشته باشد و همه نامزدها را درگیر اطلاعرسانی خود کند که این رویکرد جای تشکر و قدردانی دارد. ایسنا برای جذب مشارکت مردم در انتخابات از همه توان خود بهره برد.
صدر: ایسنا توانست در جریان انتخابات ارتباط خوبی با نمایندگان کاندیداها برقرار کند
شهابالدین صدر رئیس ستاد مردمی انتخابات حجتالاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی هم با اشاره به عملکرد ایسنا، میگوید: یکی از ویژگیهای ایسنا آن است که اغلب خبرنگاران این خبرگزاری را دانشجویان تشکیل میدهند که همین نکته مثبت به پویایی و بالندگی ایسنا کمک میکند.
وی تاکید میکند: ایسنا توانست در جریان انتخابات ریاستجمهوری ارتباط خوبی با نمایندگان کاندیداها برقرار کند و در شورای وحدت هم ارتباط خوبی از سوی روابط عمومی با این خبرگزاری برقرار شد که به انتشار همهجانبه اخبار، اطلاعیهها و بیانیههای مرتبط با این شورا و کاندیدای مورد حمایتش انجامید.
رئیس ستاد مردمی انتخاباتی پورمحمدی عملکرد ایسنا را به طور کلی خوب و قابلقبول میداند و اظهار میکند: خبرگزاریها و از جمله ایسنا باید بتوانند با دید باز، با افکار گروهها، گرایشها و جریانهای سیاسی مختلف ارتباط برقرار کنند و هرچقدر این ارتباط گستردهتر باشد به توسعه رشد و آگاهی سیاسی جامعه کمک بیشتری خواهد شد.
دشتبانی: ایسنا در انتخابات اصل بیطرفی را رعایت کرد
داود دشتبانی یکی از اعضای ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان رئیس جمهور منتخب درباره عملکرد ایسنا در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری گفت: ایسنا در دوران انتخابات تلاش کرد که تریبون خود را در اختیار همه نامزدهای قرار دهد و انعکاس دهنده نظرات همه نامزدها باشد و اصل بی طرفی را رعایت کند و از این جهت قدردان زحمات دوستان در خبرگزاری ایسنا هستیم.
وی گفت: طبیعتاً خبرگزاریهایی مانند ایسنا که به نوعی به دولت وابسته هستند، باید اصل بی طرفی را در رقابتهای انتخاباتی حفظ کنند؛ فارغ از اینکه امروز آقای دکتر پزشکیان منتخب مردم شدند، ایسنا در دوران انتخابات تلاش کرد که تریبون خود را در اختیار همه نامزدهای قرار دهد و انعکاس دهنده نظرات همه نامزدها باشد و اصل بی طرفی را رعایت کند و از این جهت قدردان زحمات دوستان در خبرگزاری ایسنا هستیم.
انتهای پیام