علاوه بر تشدید نظارتهای بهداشتی، توصیه میشود متولیان مراسمهای عزاداری که در این ماه، نذورات و اطعامدهی دارند نیز اصولی را به منظور سلامت عزاداران رعایت کنند تا مشکلی برای این عزیزان ایجاد نشود.
توصیه میشود پخت و پز در مکانهایی با شرایط بهداشتی مناسب صورت گیرد البته نیاز است کلیه افراد درگیر در توزیع آب و غذا دارای کارت بهداشت باشند و بهداشت فردی در هنگام توزیع آب و غذا، رعایت شود. از سوی دیگر مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد و از مواد غذایی مشمول بستهبندی مورد تایید وزارت بهداشت استفاده شود.
استفاده از فرآوردههای خام دامی با کشتار مجاز و یا بستهبندی شده مورد تایید دانشگاه علوم پزشکی کردستان و سازمان دامپزشکی از دیگر توصیهها به متولیان این امر است. همچنین ذبح و قربانی نباید در جلوی هیاتها انجام شود.
توصیه اکید دیگر این است که از نمکهای بستهبندی ید دار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو در تهیه و پخت غذا استفاده شود. در تهیه غذا هم باید از روغنهای خوراکی دارای مجوز از سازمان غذا و دارو با ترانس پایین استفاده شود.
ظرف مناسب در آشپزی از دیگر توصیههاست و از سوی دیگر باید از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی یعنی حداکثر دو ساعت خودداری شود. در صورت الزام به نگهداری بیش از دو ساعت، موادغذایی باید در دمای کمتر از ۴ درجه سانتیگراد و یا در بالای ۶۳ درجه سانتی گراد (روی شمعک گاز) نگهداری شود تا درجه حرارت ماده غذایی به کمتر از ۶۳ درجه نرسد.
به گزارش ایسنا و به نقل از دانشگاه علوم پزشکی کردستان، غذای نذری نباید بیشتر از دو ساعت قبل از مصرف بستهبندی شده باشد. در همین زمینه برخی هیاتها و نذر دهنده ها غذا را چند ساعت قبل از مصرف عزاداران بستهبندی میکنند که این کار باعث به خطر افتادن سلامت عزاداران میشود. بهتر است از نگهداری موادغذایی خام و پخته شده در مجاورت همدیگر در یخچال و سردخانه خودداری شود.
در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع موادغذایی گرم باید از ظروف یکبار مصرف مناسب دارای مجوز از سازمان غذا و دارو استفاده و از توزیع نوشیدنی گرم و غذای پخته شده در ظروف یکبار مصرف فاقد مجوز و مشخصات و همچنین ظروف پلی استایرنی مانند ظروف پلاستیکی شفاف و نازک خودداری شود.
در زمینه سلامت محیط نیز توصیه میشود که ضمن رعایت نظافت، شستشو و گندزدایی مستمر سرویس های بهداشتی نسبت به نصب سیستم لولهکشی مایع دستشویی و یا نصب جای مایع دستشویی اقدام شود. از سوی دیگر پسماندهای تولید شده نیز باید به صورت بهداشتی جمعآوری، انتقال و دفع شود. در مجاورت ایستگاههای صلواتی باید سطل یا کیسه جهت جمعآوری مرتب ظروف و لیوانهای یکبار مصرف استفاده شده، وجود داشته باشد. همچنین با نصب تابلوها و یا اطلاعیههای ممنوعیت استعمال دخانیات، از استعمال مواد دخانی در محلهای مسقف، پرهیز شود.
آب آشامیدنی نیز باید سالم باشد و از توزیع آب، شربت و یا شیر فاقد بستهبندی در بین دستههای عزاداری و یا در مراسمها، جدا خودداری شود.
انتهای پیام