وحید صباغ در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه یکی از استراتژیهای وزارت جهاد کشاورزی تولید محصولات استراتژیک به منظور ایجاد خودکفایی در محصولات کشاورزی است، اظهار کرد: دانههای روغنی یکی از محصولاتی است که به خارج از کشور وابستگی داریم و افزایش تولید در واحد سطح یکی از اقداماتی بود که در راستای ایجاد خودکفایی در استان انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه تولید دانههای روغنی در سال زراعی جاری نسبت به سال گذشته چند برابر شده است، گفت: تاکنون ۱۱۰۰ تن کلزا و ۹۸۶ تن کاملینا از کشاورزان استان خرید تضمینی شده است که البته میزان تولید بیش از آن است و از سوی دیگر هنوز برداشت و خرید این دو محصول به پایان نرسیده است.
صباغ افزود: این در حالی است که میزان خرید تضمینی کلزا در سال ۵۴۰ تن و کاملینا ۵۴ تن بوده است.
وی ادامه داد: در کشت پاییزه امسال ۹۰۷ هکتار کلزا کشت شد و پیشبینی میشود ۱۴۰۰ تن از این محصول برداشت شود، ۳۷۰۰ هکتار کاملینا کشت شد و پیش بینی میشود ۱۵۰۰ تن محصول برداشت شود و سطح زیرکشت گلرنگ نیز ۱۷۰ هکتار است که برآورد میشود ۷۳ تن محصول برداشت شود.
این مقام مسئول بیان کرد: پیشبینی میشود آفتابگردان در سطح ۱۵۰۰ هکتار و کنجد نیز در سطح ۱۵۰۰ هکتار کشت شود.
وی با بیان اینکه دانههای روغنی خریده شده به شرکت دانههای روغنی و کارخانههای روغنکشی در سایر استان فرستاده میشود، تاکید کرد: کارخانههای روغن کشی فعال کشور تمام نیاز خود را از تولیدات استان خود فراهم نمیکنند و بخشی از نیاز کارخانه از سایر استانها تامین میشود اما با توجه به میزان تولید دانههای روغنی، خراسان شمالی نیازمند راه اندازه یک کارخانه در این زمینه است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: البته یک سرمایه گذار به دنبال آن است تا یک واحد تولیدی را در شهرک صنعتی شیروان راه اندازی کند.
به گفته وی خراسان شمالی، جایگاه اول در تولید دانه روغنی کاملینا و جایگاه ۱۰ را در تولید کلزا دارد.
انتهای پیام