به گزارش ایسنا، تازه ترین نتایج آمارگیری نیروی کار که مرکز آمار ایران در بهار امسال منتشر کرده نشان می دهد که ۴۱.۲ درصد جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر از نظر اقتصادی فعال بوده و در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفتهاند.در بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی نیز تغییر چندانی نسبت به بهار ۱۴۰۳ دیده نمی شود.
این گزارش همچنین نشان میدهد که ۴۴۰ هزار نفر به جمعیت فعال ۱۵ ساله و بیشتر در بهار امسال نسبت به فصل مشابه سال قبل افزوده شده است.
در بررسی بخش های عمده اقتصادی نیز بخش خدمات همچنان پیشتاز عرصه ایجاد اشتغال است و با ۵۲.۴ درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. بخشهای صنعت و کشاورزی به ترتیب با ۳۳.۰ درصد و ۱۴.۵ درصد در رده بعد قرار دارند.
این هفته امید ملک -مدیرکل دفتر توسعه نهادهای اشتغال و هدایت نیروی کار وزارت کار - از افزایش ۳.۳ برابری جرایم نقدی اشتغال به حرفه کاریابی و مشاوره شغلی بدون داشتن پروانه کار خبر داد.
وی تاکید کرد که اشخاصی که بدون داشتن مجوز کاریابی مبادرت به فعالیت کنند به پرداخت جریمه نقدی محکوم میشوند.
در حال حاضر ۱۳۰۰ دفتر مشاوره شغلی و کاریابی غیر دولتی داخلی و ۲۰۰ دفترکاریابی خارجی از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مجوز فعالیت دریافت کردهاند و در بستر سامانه جست و جوی شغل به نشانی shoghl.mcls.gov.ir مشغول فعالیت هستند.
رشد ۴۳ درصدی صدور ضمانت نامه های بخش تعاون خبر دیگری بود که از سوی محمدی مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری بخش تعاون اعلام شد.
به گفته وی در دولت سیزدهم بیش از ۱۶۰۰ میلیارد تومان ضمانتنامه برای تعاونگران صادر شده و سرمایه صندوق بعد از ۱۴ سال افزایش یافته است.
بر اساس آخرین آمار، تاکنون ۳۸۱۰ همت ضمانتنامه توسط صندوق سرمایهگذاری بخش تعاون برای تعاونگران صادر شده که از این میزان ۱۶۱۰ همت مربوط به دولت سیزدهم بوده است.
خبر دیگر این هفته به افزایش تعداد تعاونی ها در دولت سیزدهم اختصاص داشت که حامد ویس کرمی معاون تعاون وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی از تشکیل بیش از ۶۶۰۰ تعاونی در سه سال فعالیت دولت سیزدهم خبر داد و گفت که میزان صادرات تعاونیها در این مدت بیش از ۲۴ درصد رشد داشته است.
به گفته وی صادرات تعاونیها نیز ۲۴ رشد را نسبت به دوره قبل تجربه کرده و میزان صادرات بخش تعاون به ۳۸۷۴ میلیون دلار رسیده است.
به گزارش ایسنا، در حال حاضر بیش از ۱۰۴ هزار تعاونی فعال در کشور با عضویت ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر وجود دارد که بیش از ۲ میلیون فرصت شغلی در کشور را ساماندهی کردهاند.
انتهای پیام