مسلم نجفی در گفتوگو با ایسنا گفت: امروزه در داروهایی همچون وارفارین، انسولین، سرم، شیر خشک و آنتیبیوتیک ها کمبود خاصی نداریم و از وضعیت مطلوبی برخوردار هستیم.
وی از تولید ۹۸ درصد داروها در کشور خبر داد و گفت: تقریبا یک الی دو درصد داروهای مورد نیاز کشور وارداتی هستند.
وی به تشریح ساختار معاونت غذا و دارو پرداخت و گفت: مدیریت نظارت بر دارو و مواد تحت کنترل، مسئولیت تهیه، تامین و توزیع دارو برای بیماران بستری، بیماران خاص و صعبالعلاج را دارد، همچنین اعطای مجوز به داروخانه، شرکت های دارویی، تولیدکنندگان و عرضه کنندگان دارویی از جمله وظایف یکی از معاونت های غذا و دارو است.
نجفی ادامه داد: آذربایجانشرقی نزدیک به دو هزار واحد تولیدی مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دارد که در این راستا نیز حدود ۲۰۰ هزار تن از این محصولات به ۷۰ کشور صادر شده است و مدیریت مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی مسئولیت نظارت بر این واحدها را دارد.
وی از فعالیت ۸۰ واحد تولیدی تجهیزات و ملزومات پزشکی در استان خبر داد و افزود: آذربایجانشرقی قطب تولید انواع تجهیزات پزشکی از تخت بیمارستانی تا میکروجت ها در کشور است؛ همچنین امروزه ۲۰ واحد دانشبنیان تولید تجهیزات پزشکی در استان فعالیت میکند، درحالیکه در سال ۱۴۰۰ فقط یک واحد دانشبنیان بود.
وی به نظارت بر کیفیت و سلامت محصولات تولیدی غذایی تاکید کرد و افزود: کارشناسان آزمایشگاهی در آزمایشگاه های کنترل مواد غذایی و دارویی با دستگاه های سنجش و آنالیز انواع سموم و فلزات سنگین، از واحدهای تولیدی مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی آزمایش و نمونه برداریهای مرتب و منظم انجام میدهند و همچنین دانشگاه علوم پزشکی تبریز بر واحدهای تولیدی داروهای طبیعی، سنتی، مکمل ها، باشگاه های ورزشی و عطاری ها نظارت دارد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علومپزشکی تبریز وضعیت ذخایر دارویی استان را تشریح کرد و ادامه داد: در سال ۱۴۰۰ بیش از ۳۰۰ قلم دارو کمبود داشتیم که امروزه این عدد به کمتر از ۱۰۰ عدد رسیده است و حتی در برخی مواقع این عدد کاهش پیدا میکند.
انتهای پیام