به گزارش ایسنا، جو بایدن، رئیسجمهور ایالات متحده در جریان اجلاس سران ناتو در واشنگتن این «کمک مالی تاریخی» به اوکراین را اعلام کرد.
بر اساس بیانیه امضا شده توسط چندین عضو ناتو و اوکراین، ایالات متحده، آلمان و رومانی هر کدام یک آتشبار جدید پاتریوت به کییف اهدا خواهند کرد، در حالی که هلند و سایر شرکا قطعاتی را برای «فعال کردن یک آتشبار پاتریوت دیگر» تامین خواهند کرد. ایتالیا متعهد شده است که سیستم SAMP-T جدیدی را ارائه کند.
در این بیانیه همچنین آمده است: «علاوه بر این، ایالات متحده و شرکا در ماههای آینده قصد دارند دهها سامانه دفاع هوایی تاکتیکی از جمله سامانههای NASAMS، HAWK، IRIS T-SLM، IRIS T-SLS و سامانههای Gepard را در اختیار اوکراین قرار دهند.»
به گزارش شبکه خبری راشا تودی، در این میان، واشنگتن قول داده که صدها رهگیر دفاع هوایی دیگر هم در سال آتی میلادی به اوکراین بدهد.
بایدن خطاب به حاضران در اجلاس در واشنگتن گفت که ایالات متحده، اوکراین را از نظر تحویل تسلیحات در اولویت قرار خواهد داد.
وی افزود: «ایالات متحده مطمئن خواهد شد که وقتی رهگیرهای دفاعی حیاتی صادر میکنیم، اوکراین به خط مقدم برود. آنها این کمک را قبل از اینکه دیگران دریافت کنند، دریافت خواهند کرد.»
رئیس جمهور آمریکا بار دیگر بر حمایتش از اوکراین تاکید کرد و مدعی شد: «امروز ناتو قویتر از هر زمان دیگری در طول تاریخ است.»
کییف ماههاست که هشدار داده که تعداد سامانههای ضدهوایی ارائه شده تاکنون برای جلوگیری موثر از حملات هوایی روسیه کافی نیست.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در ماه آوریل به ناتو گفته بود که کشورش به حداقل هفت آتشبار پاتریوت یا سلاحهای مشابه نیاز دارد. مسکو از سال ۲۰۲۳ از انهدام چندین پرتابگر پاتریوت خبر داده است. روسیه همچنان میگوید که هرگونه محموله سلاح ارسالی از سوی متحدان غربی اوکراین باعث تشدید تنش در منطقه میشود.
انتهای پیام