به گزارش ایسنا، بازار بورس در چهار روز کاری بعد از انتخابات ریاست جمهوری، دو روز رشد چشمگیر و دو روز افت اندک را تجربه کرد. پس از رشد ۸۸ و ۳۷ هزار واحد بازار سرمایه در روزهای شنبه و یکشنبه، روز گذشته این بازار ۵۱۳۴ واحد و امروز نیز ۴۲۷۹ واحد افت را پشت سر گذاشت. در حال حاضر شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در رقم دو میلیون و ۲۱۷ هزار و ۲۰ واحد قرار گرفته است.
شاخص هموزن هم روز سهشنبه ۳۲۷ واحد افت کرد و به ۷۰۹ هزار و ۷۰۶ واحد رسید.
بیش از ۲۷۴ هزار معامله به ارزش ۵۹۹۴ میلیارد تومان در بورس انجام شد.
فارس بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشت اما شپنا و وبملت تاثیر منفی ایجاد کردند. ذوب، شستا و خزامیا نیز از نمادهای پرتراکنش بودند که هر سه نماد قرمز شدند.
فرابورس ایران نیز روز سهشنبه ۱۵۴ واحد کاهش پیدا کرد و شاخص آن به ۲۲ هزار و ۸۴۵ واحد رسید.
تعداد معاملات امروز فرابورس ۲۲۲ هزار فقره و ارزش آن ۱۰ هزار میلیارد تومان بود.
بپاس و آریا تاثیر منفی بر فرابوس داشتند اما آریان تاثیر مثبت ایجاد کرد. از نمادهای پرتراکنش نیز میتوان به معین، شفام و کرومیت اشاره کرد.
یک کارشناس: بورس در بهترین موقعیت سرمایهگذاری است
به نظر میرسد اثر روانی ناشی از انتخاب رییس دولت چهاردهم بر بازار سرمایه به تدریج کمرنگ شده است. با این وجود یک کارشناس صنعت معتقد است با توجه به اینکه بورس اکنون در بهترین موقعیت سرمایهگذاری قرار دارد، بنابراین این بازار میتواند تا پایان سال مورد توجه سرمایهگذاران باشد.
سید فرهنگ حسینی در این خصوص گفته است بازار پس از گذشت چند هفته نوسان به سمت جهش ارزش معاملات پیش رفت، در این راستا ارزش معاملات از دو به بیش از ۸۰۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت که این امر نشان دهنده حضور حقیقیها به عنوان خریدار و ورود پول سهامداران خرد به بازار است.
حسینی به وجود ابهام در خصوص سیاستهای اقتصادی دولت چهاردهم اشاره کرد و افزود: با وجود خوشبینی ایجاد شده نسبت به اظهارنظرهای مشاوران رییس جمهور منتخب، بازار منتظر تعیین کابینه و اعلام رسمی برنامهها است، بنابراین بازار پس از رشد حدود ۱۰ درصدی در بسیاری از نمادها وارد فاز احتیاط شده است.
این فعال بخش صنعت اظهار داشت: از سوی دیگر، بانک مرکزی در هفتههای اخیر سیاست انبساطی را در پیش گرفت و تزریق پول از طریق بازار باز رخ داد.
افت تدریجی رشد بازار مسکن و نرخ سود بانکی
وی معتقد است که نرخ بهره از محدوده ۳۰ درصد در حال کاهش است و عملکرد ماهانه بازار مسکن نیز حاکی از رشد ضعیف قیمتها در مقایسه با سایر بازارها است.
حسینی با اعلام اینکه نرخ دلار به دلیل تعدیل انتظارات، تمایل چندانی به رشد ندارد، گفت: با توجه به چنین وضعیتی تورم روند نزولی داشته و تورم تولیدکننده به زیر ۳۰ درصد کاهش یافته که این اتفاق میتواند متغیر پیشرو برای کاهش تورم مصرف کننده در ماههای پیشرو باشد.
این کارشناس بخش صنعت با بیان اینکه بازار سرمایه میتواند مورد توجه سرمایهگذاران قرار گیرد، اظهار کرد: سیگنالهای ایجاد شده از تک نرخی شدن ارز، منجر به جذابیت گروههای صادرات محور شده است.
وی با بیان اینکه اصلاح قانون بودجه در خصوص مالیات بر صندوقها سبب حذف ریسک آن از بازار شده است، خاطرنشان کرد: پیگیری و اصلاح آییننامه قیمتگذاری خوراک و محصولات نفتی، باعث بهبود سودآوری گروه پالایشی شد که این امر بیتاثیر در تغییر روند معاملات بازار نبود.
حسینی به نگاه بازار سرمایه در خصوص سهام گروه خودروییها تاکید کرد و گفت: اکنون شاهد عملکرد خودروسازان تجاری هستیم، خودروسازان سواری به دنبال مجوز تجدید ارزیابی هستند که این موضوع میتواند کمککننده به خروج این گروه از ماده ۱۴۱ باشد.
این فعال حوزه صنعت با تاکید بر اینکه بازار اکنون در بهترین موقعیت سرمایهگذاری قرار دارد، اعلام کرد: این مسایل در کنار یکدیگر از جمله تصمیمات و پیگیریهای به موقع سازمان بورس است که سبب تغییر روند بازار سهام شد.
وی با اعلام اینکه P/E بازار به کمتر از هفت واحد رسیده است، افزود: تقسیم سود مجامع تا آخر تیر ماه میتواند اثر قابل توجهی را بر بازار و روند آن تا پایان سال داشته باشد.
انتهای پیام