به گزارش ایسنا، خراسان نوشت: پیگیری نتایج انتخابات میتواند برای کودکان و نوجوانان در کنار والدینشان تجربهای هیجانانگیز و در عین حال چالشبرانگیز باشد. در این دوره از انتخابات که نتایج آن روز شنبه مشخص شد، بعضی از کودکان طرفدار نامزدی بودند که حالا مشخصشده رئیس جمهور آینده کشور است و بعضی هم طرفدار نامزدی بودند که در انتخابات اخیر رای نیاورد. اما والدین بعد از اعلام نتایج، باید مراقب باشند تا فرزندشان این شکست یا پیروزی را خیلی جدی نگیرد و تصور نکند که با رئیس جمهور فعلی همه مشکلات حل خواهد شد و با شکست نامزد دیگر، دنیا به آخر رسیده است. هر کدام از این تفکرها، باعث میشود تا کودک درگیر تحلیلهای اشتباه شود. والدین باید مراقب درک کودکان از این ماجرا باشند تا ذهن و روان آنها در این ماجرا، آسیب نبیند. در ادامه چند توصیه به والدین در همین باره خواهیم داشت.
از توضیح واقعیتها تا مدیریت انتظارات
در ادامه چند توصیه برای والدین آورده شده است تا به فرزندانشان کمک کنند با نتایج انتخابات به درستی برخورد کنند. این توصیهها حاوی چند نکته آموزشی برای مدیریت احساسات فرزندان در مواجهه با نتایج انتخابات است.
۱- توضیح واقعیتها
به فرزندانتان توضیح دهید که انتخابات یک فرایند دموکراتیک است و نتایج آن همیشه به نفع همه نیست. این به آنها کمک میکند تا درک کنند که شکست یا پیروزی در انتخابات پایان دنیا نیست و حالا باید منتظر عملکرد فرد منتخب ماند و پیشداوری را کنار گذاشت.
۲- تشویق به تفکر انتقادی
به فرزندانتان بیاموزید که به جای تمرکز بر فرد خاصی، به سیاستها و برنامههای ارائه شده توجه کنند. این کار به آنها کمک میکند تا دیدگاههای متنوعی را درک کنند و از تعصب جلوگیری میکند تا بدانند به دلایل زیادی می توانند در آینده نظرشان را عوض کنند.
۳- مدیریت انتظارات
اگر فرزندتان از پیروزی نامزد مورد علاقهاش خوشحال است، به او یادآوری کنید که هیچ سیاستمداری کامل نیست و همه ممکن است اشتباه کنند. این به او کمک میکند تا انتظارات واقعبینانهای داشته باشد و اگر در آینده دید که مشکلاتی در دولت به وجود آمده، سرخورده نخواهد شد.
۴- حمایت عاطفی
اگر فرزندتان از شکست نامزد مورد علاقهاش ناراحت است، به او گوش دهید و احساساتش را درک کنید. به او بگویید که این تجربه میتواند فرصتی برای یادگیری و رشد باشد. مراقب رفتارهای خودتان هم باشید که این ناراحتی را تبدیل به یک بحران نکنید و در صحبت با اطرافیان، مدام از نگرانیهایتان درباره آینده نگویید.
۵- تشویق به مشارکت فعال
به فرزندانتان نشان دهید که مشارکت در جامعه و فعالیتهای مدنی میتواند تاثیرگذار باشد حتی اگر نامزد مورد علاقهشان پیروز نشده باشد. این به آن ها احساس قدرت و کنترل میدهد.
۶- الگوی خوبی باشید
رفتار شما به عنوان والدین میتواند تاثیر زیادی بر فرزندانتان داشته باشد. سعی کنید خودتان هم با نتایج انتخابات به صورت منطقی و متعادل برخورد کنید. این توصیهها میتواند به فرزندانتان کمک کند تا با نتایج انتخابات به صورت سالم و سازنده برخورد کنند و از تجربههای خود برای رشد و یادگیری استفاده کنند. این رفتار شما میتواند به فرزندانتان نشان دهد که چگونه با شکستها و پیروزیها به درستی برخورد کنند.
۷- آموزش پذیرش تفاوتها
به فرزندانتان بیاموزید که افراد مختلف نظرات و دیدگاههای متفاوتی دارند و این تفاوتها بخشی از جامعه است. این به آنها کمک میکند تا تحمل بیشتری نسبت به نظرات مخالف داشته باشند.
۸- تشویق به گفتوگو
فضایی فراهم کنید که فرزندانتان بتوانند درباره احساسات و نظرات خود صحبت کنند. این گفتوگوها میتواند به آن ها کمک کند تا احساسات خود را بهتر درک کنند و از نگرانیهایشان بکاهند.
۹- تاکید بر اهمیت فرایند
به فرزندانتان یادآوری کنید که شرکت در انتخابات و بیان نظرات خود، حتی اگر نتیجه مطلوب نباشد، مهم است. این به آن ها احساس مشارکت و اهمیت میدهد.
۱۰- تشویق به فعالیتهای مثبت
فرزندانتان را به شرکت در فعالیتهای مثبت و سازنده مانند فعالیتهای اجتماعی، ورزشی و هنری تشویق کنید. این فعالیتها میتواند به آن ها کمک کند تا انرژی و احساسات خود را به صورت مثبت تخلیه کنند و هرچه زودتر با نتایج انتخابات فعلی که چندین هفته درگیر آن شده بودند، کنار بیایند.
انتهای پیام