«رضا نجف زاده» امروز دوشنبه ۱۸ تیرماه به مناسبت هفته فرهنگ مالیاتی در نشست با خبرنگاران اظهار کرد: مالیات نقش محوری برای تامین هزینه خدمات عمومی در حوزههای گوناگون و استقرار عدالت اقتصادی ایفا میکند و در این راستا ماموریتهای خطیری بر عهده سازمان امور مالیاتی گذاشته شده که جز با همت کارکنان و کارشناسان این حوزه محقق نخواهد شد.
وی با اشاره به اهتمام دولت بر پیاده سازی نظام مالیاتی هوشمند و مردمدار، گفت: خوشبختانه طی سه سال گذشته و برخلاف گذشته که مالیاتها به صورت سنتی تعیین میشد، با تصویب قوانین خوبی که در این رابطه وضع شده شاهد گام برداشتن در مسیر عدالت مالیات و شفافیت اقتصادی هستیم.
نجف زاده دائمی شدن قانون ارزش افزوده پس از اعمال اصلاحاتی را از جمله این قوانین خواند و تاکید کرد: با تمام این اوصاف اگر مشارکت آحاد مردم و کلیه دستگاههای اقتصادی و امنیتی و سیاستگذار در حوزه اقتصاد نباشد، اقدامات و اهداف سازمان مالیاتی به سرمنزل مقصود نخواهد رسید.
وی با بیان این که کشورمان در حوزه فروش نفت و سایر منابع وابسته به سیاستهای خارجی کشورمان و قدرتهای بزرگ که همواره به دنبال سیطره بر منابع کشورها هستند، است، خاطرنشان کرد: بر همین اساس نیز مالیاتها میتواند جزو درآمدهای پایدار برای کشورمان مطابق با سیاست اقتصاد مقاومتی و تکیه بر ظرفیتهای درونی باشد و در این راستا نیز مقرر شده تا ۸۰ درصد از بودجه برطبق برنامه هفتم توسعه از طریق مالیاتها تامین شود.
این مسئول در مورد میزان مالیات پرداختی در استان نیز گفت: در مجموع طی سال ۱۴۰۱ میزان ۱۱.۵ همت و پارسال ۱۶ همت درآمد مالیاتی در استان اخذ شده و برای امسال نیز ۲۴.۵ همت تکلیف امور مالیاتی برای استان پیشبینی شده است.
وی با اشاره به رتبه سوم یزد در پذیرش مالیاتهای مقطوع، گفت: پارسال براساس مالیات مقطوع طبق تبصره ۱۰۰ تعداد ۳۵ هزار پرونده مالیاتی استان به درلیل درآمد کمتر از ۱۸ میلیون تومان معاف از مالیات بوده و ۲۳ درصد نیز تا ۵ میلیون تومان مالیات دادهاند.
نجف زاده با بیان این که در کل ۹۲.۹ درصد از مودیان یزد سالانه کمتر از ۲۰ میلیون تومان مالیات پرداخت میکنند، گفت: از مجموع ۹۰ هزار مودی استان تنها تعداد دو هزار و ۸۰۰ مودی موظف به پرداخت مالیات بالاتر از ۳۰ میلیون تومان هستند.
وی با اشاره به انتشار مالیاتهای پرداختی در بخشهای مختلف استان، به عنوان نمونه در مورد افزایش مالیات پزشکان و دندانپزشکان، تصریح کرد: به طور متوسط در بخش پزشکان، میزان مالیات گرداختی در استان از ۲۷ میلیون تومان در سال ۱۴۰۱ به ۴۰ میلیون تومان در سال گذشته افزایش یافته و در بخش دندانپزشکان استان نیز طی این مدت به طور میانگین افزایش مالیات از ۲۰ میلیون تومان به ۵۳ میلیون تومان را شاهد بودیم.
مدیر کل امور مالیاتی استان در رابطه با فرارهای مالیاتی گفت: به دنبال ایجاد اداره مبارزه با فرار مالیاتی در استان تنها طی یک سال و نیم گذشته بالغ بر دو هزار میلیارد تومان فرارهای مالیاتی در استان شناسایی و پیگیری شده است.
وی با اشاره به شناسایی و رصد مواردی مانند تراکنش یک هزار میلیارد تومانی بدون پرداخت مالیات، افزود: در یک مورد دیگر شاهد صدور دو هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان فاکتور صوری بودیم که در مورد این فرار مالیاتی پرداخت ۱۳۰ میلیارد تومان مالیات صادر شده است.
وی با تاکید بر نقش مردم در پرداخت مالیاتها برای تامین درامدهای عمومی دولت، گفت: قطعاً هر چه این مشارکت بیشتر باشد، پاسخگویی و خدماترسانی دولت به مردم افزایش خواهد یافت.
نجف زاده در مورد توزیع عوارض در استان، با اشاره به جایگاه چهارم یزد به لحاظ سرانه عوارض به ازای هر نفر گفت: در یزد به ازای هر نفر، دو میلیون و ۷۰۰ هزار نفر توزیع عوارض براساس سرانه جمعیت استان بین شهرداری ها و دهیاریها را داریم به نحوی که در سال گذشته با رشد ۳۵ درصدی، مبلغ سه هزار و ۱۱۷ میلیارد تومان بین شهرداری و دهیاریهای استان برای هزینه کرد در اجرای طرحهای عمرانی و آبادانی استان پرداخت شده و این در حالیست که بودجه عمرانی کل استان در سال گذشته حدود ۲۶۰۰ میلیارد تومان بوده است.
وی همچنین از توزیع عوارض دریافتی مردم استان در حوزه بهداشت و درمان به میزان ۱۱۰۰ میلیارد تومان و نیز ۱۲۰ میلیارد تومان به حوزه ورزش و جوانان که البته ۴۰ درصد آن مربوط به ورزش مدارس است، خبر داد.
مدیر کل امور مالیاتی استان با اشاره به تمدید فرصت تسلیم اظهارنامههای مالیاتی تا پایان تیرماه، گفت: براساس تبصره ۱۰۰ قانون مالیاتی، اختیارات ویژهای برای امور مالیاتی واگذار شده تا افراد کم درآمد جامعه از طریق تسلیم اظهارنامههای مالیاتی، نسبت به اعلام درآمدهای خود، از تخفیفات قانونی در پرداخت مالیات با رضایت خودشان برخوردار شوند و کارشناسان مالیاتی مگر در صورت شناسایی تخلف، اجازه حسابرسی در مورد کسب این مودیان را ندارند.
انتهای پیام