رحمان ایرانپور دوشنبه ۱۸ تیرماه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه از دیر باز تاکنون این شهرستان نقش موثری در تولید سیر در استان داشته است، اظهار کرد: در سال زراعی۱۴۰۳_۱۴۰۲، یکهزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی شهرستان همدان در روستاهای دامنه الوند زیر کشت سیر قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه سیر سفید از ارقام سیر همدان است، افزود: این محصول در زمینهای سبک و رسی شنی بهترین عملکرد را در شهرستان همدان دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان همدان با بیان اینکه شرایط آب و هوا و اقلیم منطقه، سبب کیفیت خوب سیر شهرستان همدان شده به طوری که از لحاظ طعم و مواد موثره زبانزد است، تاکید کرد: مرغوبیت بالا، طعم، بو و مزه منحصر به فرد سیر همدان مولفههای تاثیرگذاری است به نحوی که مسیر صادرات این محصول را هموار کرده است.
وی با بیان اینکه میانگین عملکرد سیر در همدان ۱۵ تن در هکتار است ادامه داد: با سطح زیر کشت موجود، پیشبینی میشود ۱۹ هزار و ۵۰۰ تن محصول برداشت و آماده عرضه به بازار داخلی و خارجی شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان همدان با تاکید براینکه سیر همدان به عنوان یک برند خاص در سال ۱۳۹۶ ثبت ملی شد و سرانجام پس از پیگیری و اعلام رسمی دفتر بینالمللی سازمان جهانی مالکیت معنوی و فکری WIPO در ۱۸ خردادماه ۱۴۰۲ به ثبت جهانی رسید؛ برندسازی و تسهیل روند صادرات این محصول راهبردی را گام پیشرو خواند که باید بیش از پیش مورد پیگیری قرار گیرد.
انتهای پیام