علی حسین پناه در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه آیین حلیم پزی در ایام محرم در خراسان شمالی با مراسم خاصی صورت میگیرد، افزود: تقریبا با شروع ماه محرم و در دهه نخست این ماه مراسم پخت حلیم در بیشتر نقاط این استان انجام میشود.
وی ادامه داد: در برخی از نقاط خراسان شمالی، تعدادی از دامدارها و یا روستاییان زمانیکه بره آنها به دنیا میآیند آن را نذر امام حسین(ع) کرده و با فرارسیدن ماه محرم آن بره را پروار کرده سپس با آغاز ماه محرم آن را برای پخت حلیم کشتار میکنند.
حسین پناه اظهار کرد: از سوی دیگر در برخی از نقاط نیز هر شخصی که بر سر دیگ حلیم میایستد، دعاهای مخصوصی را میخوانند.
وی تصریح کرد: همچنین هر فردی که به آشپرخانه وارد میشود باید با وضو وارد شود.
حسین پناه توضیح داد: در تهیه حلیم همه سعی میکنند به نوعی مشارکت داشته باشند، آنان که دستشان به دهانشان میرسد یا احیانا نذری دارند گوسفند و یا حبوبات و گندم مورد نیاز حلیم را تأمین میکنند، بانوان حبوبات را تمیز و آماده کرده و جوانان نیز حلیم را برای آماده شده میکوبند که اصطلاحا به آن «چمه زنی» میگویند.
وی بیان کرد: طبخ حلیم به خصوص مرحله چمه زنی آن که تا چندین ساعت طول میکشد بسیار طاقت فرسا است اما جوانان و عزاداران به عشق امام حسین(ع) و میهمانان سفره او برای مشارکت در پخت این غذا صف میایستند.
آیین حلیم پزی در ایام محرم در خراسان شمالی سال گذشته به ثبت ملی رسید.
انتهای پیام