هیأت‌های محرم امسال قرآنی‌تر می‌شوند

رئیس سازمان هیأت و تشکل‌های دینی گفت:رویداد حماسه هیأت محورهایی به هیأت‌ها پیشنهاد می‌دهد تا موجب اقدام و عمل در هیأت‌های کوچک شود و در نهایت هم از برگزیده‌ها تقدیر می‌شود. .

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام مجید باباخانی- رئیس سازمان هیأت و تشکل‌های دینی- امروز یکشنبه (۱۷ تیرماه) در نشست تشریح برنامه‌های «نهضت ملی زندگی با آیه‌ها» در محرم و تابستان که با حضور حجت‌الاسلام تقی‌زاده - رئیس سازمان دارالقرآن- در سالن جلسات سازمان دارالقران کریم برگزار شد با بیان اینکه جریان هیأت کشور، جریان مردمی و فعال و موثری است که این روزها در اوج فعالیت خود است اظهار کرد: مجموع این زیست بوم برنامه مناسکی را دارند. در رویکرد جدید سازمان تبلیغات اسلامی بناست مفاهیم قرآن در زندگی و متن جریان زندگی مردم وارد شود که اثرات زیادی دارد. جریان هیأت، جمع مومنانه‌ای برای احیای امر اهل بیت(ع) است. این مفهوم که هیأت از قرآن جدا نیست رویکرد اصلی ماست. اگر هیأتی با قرآن نسبت نداشته باشد، کار خود را به صورت کامل انجام نداده است و هرچه به این موضوع بپردازیم هیأت‌ها پربارتر می‌شوند. با برنامه‌ریزی مشترک، بنا داریم هیأت‌ها امسال قرآنی‌تر باشند چه در فرم برای استفاده از محتواهای شکلی و هنری و هم پرداختن به مفاهیم و معانی با توجه به آیاتی که در زبان علمای ما بیشتر تکرار شده است. در هر موسمی به خصوص محرم به دنبال این هستیم که فضای هیأتی بیش از پیش قرآنی‌تر شوند.

وی با تاکید بر این موضوع که مبلغین هیأت‌ها برای تبیین مفاهیم قرآنی با رویکرد مقاومت و جنبه‌های تمدنی، اجتماعی و دنیای امروز، محتوای لازم را دریافت کرده‌اند گفت: اهتمام ویژه به آیات تلاوت شده توسط سیدالشهداء از مسیر مکه به کربلا در هیأت‌ها خواهیم داشت. سیدالشهداء اسوه مقاومت بود و این درس را باید از عاشورا به مردم دهیم که هر زمان ایستادگی و مقاومت بوده موجب موفقیت و سربلندی شده و هرجا وادادگی رخ داده موجب ذلت می‌شود. این مفاهیم توسط مبلغان روی منبر، اشعار و نوحه مداحان، برپایی نمایشگاه قرآنی در هیأت‌ها، اجرای پویش آیات قرآنی و حفظ آیات قرآن، به مخاطبان هیأت‌ها ارائه می‌شود. ۱۰ هزار هیأت داریم که فراتر از مناسک برنامه‌های فرهنگی دارند که بستر آماده‌ای برای اجرای این برنامه هستند که در ماه رمضان هم پای کار بودند. هیات‌های کوچک و مجالسی که صرفاً در محرم هستند، از این مجالس عمدتاً الگو می‌گیرند .

رئیس سازمان هیأت و تشکل‌های دینی یادآور شد: رویداد حماسه هیأت ایجاد شده است تا محورهایی به هیأت‌ها پیشنهاد می‌دهد تا موجب اقدام و عمل در هیأت‌های کوچک شود و در نهایت هم از برگزیده‌ها تقدیر می‌شود. جدای از آن تمرکز روی برنامه‌ها و مفاهیم قرآنی موجب می‌شود که آرام آرام فضای هیأت‌ها قرآنی‌تر شود. هیأت دانش‌آموزی برای ما اولویت ویژه دارد ما مجموعه تشکل‌یار «نخل» تاسیس کردیم که هیأت‌های نوجوانان را تحت پوشش دارند و به آنها خدمتت محتوایی دارند و تلاش داریم تا از این مجموعه‌ها حمایت کنیم. همچنین نمایشگاه قرآنی در قالب ۳۰ تابلو به موضوعات مختلف حوزه مقاومت، غزه از انقلاب اسلامی تا تمدنی حوزه مقاومت می‌پردازد که در دهه محرم در ۱۰۰ هیأت برپا می‌شود. این نمایشگاه به مدت دو هفته ادامه دارد و دیگر هیأت‌ها هم با دریافت محتوای این نمایشگاه می‌توانند آن را برپا کنند. در هر استان شورای شبکه هیأت را داریم که مجموعه شبکه‌های مردمی عضو هستند و پیوند این نهادها، اعزام قاری قرآن را تسهیل می‌کنند. ما باید طبع قرآن در هیأت‌ها ایجاد کنیم که موجب می‌شود تقاضا افزایش یابد و در این صورت قطعاً فرایند به صورت مردمی توسط موسسات قرآنی عملیاتی می‌شود. موسسات قرآنی در پویش‌های مختلف با هیأت‌ها مرتبط می‌شوند.  در هیات‌های مذهبی امسال موضوع مقاومت در  جهان را مد نظر قرار داده است. پرچم دار مقاومت حضرت اباعبدالله الحسین (ع) است مهمترین دستاورد نهضت عاشورا این است که همیشه در زندگی فردی و اجتماعی حق بر باطل پیروزی داشته و باعث سربلندی شده است.  

حجت‌الاسلام تقی‌زاده- رئیس سازمان دارالقرآن و دبیر نهضت ملی زندگی با آیه‌ها -در ادامه این نشست اظهارکرد:آیه ۲۳ سوره احزاب به عنوان آیه محوری برای دهه اول محرم در نظر گرفته شده است. نهضت ملی زندگی با آیه‌ها با دغدغه ارائه محتواهای مورد نیاز روز برای مخاطبین با سلایق مختلف گام اولش را در ماه مبارک رمضان برداشت. زنجیره عظیمی از افرادی که کمک کردند تا این نهضت شکل بگیرد و گام اول خود بالغ بر ۱۱ میلیون نفر در مسابقات آن شرکت کردند و در آزمون تجمیعی ۳۰ سوال از ۳۰ آیه قریب به دو میلیون نفر شرکت کردند. در گام دوم تابستان بود یک حیث تابستان بود و مناسبت‌هایی که با تابستان عجین شده بود. شروع را غدیر داشتیم و امروز که دهه اول محرم است و در انتهای تابستان هفته وحدت را داریم.
وی گفت: نهضت ملی زندگی با آیه‌ها با هدف تبیین آیات ناظر به موضوعات کاربردی و مورد نیاز امروز نهضت اسلامی در درگیری با جبهه دشمن، در ایام محرم نیز برگزار می‌شود. در ایام محرم با توجه به ظرفیت مجالس عزاداری، ۱۰ آیه با محور محتوایی «مقاومت و پیشرفت» ویژه دهه اول این ماه انتخاب شده است که بر اساس این آیات کتاب منبر برای محتوای منبر قرآنی مجالس عزاداری و کتاب تلاوت تدبری برای تلاوت اول مجالس عزاداری، تدوین و منتشر شده است. در برنامه حسینیه معلی هم همین ۱۰ آیه را قرائت و تفسیر می‌کنند.


تقی‌زاده گفت: ترویج برگزاری کرسی تلاوت تدبری در هیأت‌ها را در دستور کار داریم. ظرفیت فضای محرم مثل ماه رمضان نیست. اینجا روی یک آیه تمرکز کرده‌ایم. تلاش بر این شد که ما از محرم نهایت استفاده را برای یک گام قرآنی تر شدن هیئات  و منابر برداریم. بزرگترین ظرفیت ارتباط با مخاطب در فضای مذهبی ماه محرم است. کرسی‌های تلاوت تدبری که مهمترین کار در ماه محرم است. در تمامی هیئات وقتی می خواهد هیئت برگزار شود قبلش قرآن تلاوت شود. در برنامه پربیننده معلی هم ابتدایش همین آیات تلاوت می‌شود. ده آیه‌ای که در کتابچه آمده است را تلاوت می‌کنند. امید داریم که جریانی شکل بگیرد.
وی با بیان اینکه یک از مباحث ما مربوط به آیاتی که امام حسین(ع) در حرکت خود از مدینه به کربلا تلاوت کردند، اظهار کرد: بالغ بر ۲۵ آیه در این کمتر از دو ماه تلاوت شده است و ایشان نماد زندگی با آیه‌ها هستند. بیلبوردهایی را با شش آیه و توضیحات آن در شهر تهران و مراکز استان‌ها و شهرستان‌ها در نظر گرفته‌ایم تا فضا سازی محیطی را در این راستا داشته باشیم. بالغ بر چهار هزار مجموعه و فعال قرآنی شناسایی کردیم که زندگی با آیه‌ها را مدنظر داشته باشند و در این گام سفیران آیه‌ها باشند. تلاش کردیم کودک و نوجوان را به صورت خاص‌تر ببینیم و ارتباطات خوبی با آموزش و پرورش و بسیج داشته‌ایم. تلاش ما بر این بوده کار جدیدی تولید نکنیم و اگر دستگاه و مجموعه‌ای برای تابستان برنامه دارند همین را پررنگ‌تر کنیم.
در این نشست از دو کتاب «عشق جهانی» و «منبر تدبری» رونمایی شد.
انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۷ تیر ۱۴۰۳ / ۱۳:۰۸
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1403041711768
  • خبرنگار : 71461