به گزارش ایسنا، «مارین لوپن»، رهبر حزب راست افراطی «اجتماع ملی» فرانسه تاکید کرد حزب وی در صورتی که در انتخابات پارلمانی زودهنگامی که فراخوان آن از سوی «امانوئل ماکرون»، رئیس جمهور فرانسه صادر شد پیروز شده و در نتیجه آن بتواند نخست وزیری را به حزب خود اختصاص دهد جلوی استقرار بالقوه سربازان فرانسوی در اوکراین را گرفته و اجازه نخواهد داد این کشور با استفاده از تسلیحات فرانسوی به خاک روسیه حمله کند.
او در مصاحبه با شبکه سی.ان.ان در روز پنجشنبه که در آستانه دور دوم انتخابات زودهنگام پارلمانی فرانسه انجام داد بیان داشت این نخست وزیر فرانسه است که حرف آخر را درباره استقرار بالقوه سربازان فرانسوی در اوکراین میزند و در یک چنین مواردی موضع امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه عملا مهم نیست.
این اظهارات لوپن بعد از آن مطرح میشوند که ماکرون در طول چند ماه گذشته چند بار با داشتن لفاظیهای شدیدا خصمانه ایده اعزام نیرو به اوکراین را در نظر گرفته است.
لوپن خاطرنشان کرد: «اگر امانوئل ماکرون بخواهد سربازان را به اوکراین بفرستد و نخست وزیر با آن مخالفت کند خبری از اعزام سرباز به اوکراین نخواهد بود. نخست وزیر حرف نهایی را در این مورد میزند.»
لوپن گفت، حزبش پس از به قدرت رسیدن اجازه نخواهد داد کییف از تسلیحات عرضه شده از سوی فرانسه برای اجرای حملات به خاک روسیه استفاده کند و استدلال کرد مجوز دادن به این کار پاریس را تبدیل به «همرزم اوکراین» میکند.
به نوشته وبگاه «راشاتودی» این موضع مطرح شده از سوی رهبر حزب راست افراطی فرانسه متفاوت با موضع اکثر رهبران غربی که اجازه به استفاده از تسلیحاتشان برای چنین حملاتی را دادند در حالی که همزمان ادعا کردند که تبدیل به یکی از طرفهای جنگ اوکراین نشدهاند. مسکو پیش از این بارها به مجموعه غرب علیه عرضه تسلیحات سنگین و پیچیدهتر به کییف هشدار داده و تاکید داشته که حامیان اوکراین مدتهاست که در درگیری این کشور علیه روسیه مداخله و آن را به یک «جنگ نیابتی» علیه روسیه تبدیل کردهاند.
وبگاه راشاتودی این اظهارات لوپن را ملاحظهکارانه خوانده در حالی که نگرانی احزاب دیگر فرانسه از این که راستگرایان افراطی با اتخاذ تدابیری کل پشتیبانیها از اوکراین در جنگ با روسیه را قطع کرده یا حتی فرانسه را از ائتلاف ناتو خارج سازند برجسته ساخته است.
وبگاه «یوراکتیو» به نقل از چند دیپلمات ناشناس گزارش داد چنین نگرانیهایی نسبت به راستگرایان افراطی اخیرا در سطح اتحادیه اروپا تشدید شده است.
حزب اجتماع ملی فرانسه در دور نخست انتخابات زودهنگام پارلمانی این کشور توانست بیشترین میزان آرا را با ۳۳ درصد رای به دست بیاورد. این انتخابات بعد از آن برگزار شد که امانوئل ماکرون فراخوان آن را بعد از شکست حزبش از راستهای افراطی در انتخابات پارلمان اروپا در ماه گذشته میلادی صادر کرد.
ائتلاف میانهروی ماکرون در دور نخست این انتخابات عملکرد ضعیفی نشان داده و با ۲۰ درصد رای در جایگاه سوم قرار گرفت در حالی که ائتلاف جدید چپهای فراسه که بلافاصله در آستانه انتخابات تشکیل شد در جایگاه دوم قرار گرفت.
حزب اجتماع ملی فرانسه بر اساس نظرسنجیهای در دور دوم انتخابات خواهد توانست تا ۲۸۰ کرسی را به خود اختصاص دهد.
انتهای پیام