از اسفندماه سال گذشته تا به امروز چهار فرآیند انتخابات در ایران برگزار شده که در نوع خود یک رکورد محسوب میشود اما رکوردشکنی واقعی قرار است در راند چهارم و به واسطه حضور حداکثری مردم در پای صندوقهای رأی رقم بخورد. اهمیت دور دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به زعم همه کارشناسان و تحلیلگران بیش از انتخابات ادوار گذشته بوده و تعیینکننده واقعی نتیجه این انتخابات نیز مردم همیشه در صحنه خواهند بود.
بنا بر اعلام رئیس ستاد انتخابات استان زنجان، تعداد شعب اخذ رأی در این منطقه نسبت به دور اول هیچ تغییری نداشته و همان ۷۷۲ شعبه اخذ رأی در سراسر استان خواهد بود. نامزدها نیز میتوانند در هر شعبه – بدون دخالت در فرآیند انتخابات – یک نماینده داشته و این حضور تا تجمیع آراء در بخشها و فرمانداریها ادامه خواهد داشت تا نظارت بر این فرآیند از سوی نمایندگان دو نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تکمیل شود، هر چند به گفته ابوالفضل رفیعی در فرآیند رأیگیری هیچ مشکلی نداریم.
با برگزاری چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در روز هشتم تیرماه امسال، نتایج آراء حاکی از آن بود که این کارزار مهم سیاسی به دور دوم کشیده خواهد شد و مسئولان امر باید دوباره بعد از یک هفته مهیای برگزاری انتخاباتی دیگر که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران، حساستر از انتخابات هشتم تیرماه است، شوند. امروز ۱۵ تیرماه یعنی همان روز حساس و سرنوشتساز است، روزی که مردم ایران از انتخابات دو تعبیر دارند: یکی حق و دیگری تکلیف.
بعد از راهیابی دو کاندیدا به دور دوم، تبلیغات انتخاباتی با فعال شدن مجدد ستادها در سراسر کشور آغاز و تنور انتخابات دوباره گرم شد اما این بار پرشورتر از دور اول؛ چرا که طبق تجربه سنوات گذشته، هر چه تعداد کاندیداها در عرصه انتخابات کاهش مییابد، رقابت برای جذب آراء روند صعودی پیدا میکند و در این بین برخی از کاندیداها نیز که در دور اول توفیق کسب آرای مردم را نداشتند، وارد گود انتخاباتی میشوند.
فرصت محدود تبلیغات انتخاباتی در دور دوم باعث شد تا شاهد برگزاری نشستها و سخنرانیهای متعددی حتی تا آخرین دقایق رسمی مهلت قانونی تبلیغات از سوی کاندیداها و حامیان آنها باشیم که از قضا زنجان نیز طی هفته جاری میزبان بسیاری از این برنامهها بود.
مردم ایران در دور اول انتخابات با آرای خود نشان دادند که تبلیغات به تنهایی نمیتواند تعیین کننده آرای آنها در صندوق انتخابات باشد و بخش اعظمی از آنچه که از صندوق بیرون میآید، حاصل اندیشه، بصیرت، تحلیل، تحقیق و ... است که باالطبع نتیجه همه اینها منجر به انتخاب اصلح خواهد شد و امروز نیز که رقابت بین دو نامزد برای تصدی ریاست قوه مجریه از ساعاتی پیش در سراسر کشور آغاز شده، مردم شور انتخاباتی را پشت سر گذاشته و با شعور خود در پای صندوقهای رأی حاضر شدهاند.
انتخاب بین بد و بدتر و یا انتخاب صالح مقبول به جای اصلح نامقبول، گزینههای از اساس غلطی است که هیچگاه نمیتواند رنگ و بوی آرای مردم را تغییر دهد. همه نامزدهایی که توسط شورای نگهبان احراز هویت شدهاند و پای به این عرصه گذاشتهاند، افرادی صالح هستند، حال نوبت ما است که فرد اصلح را از بین صالحان برای تصدی امور کشور برگزینیم، بنابراین برخلاف اظهارات نامعقول، امروز این فرصت برای ما به دست آمده است که قدرت تحلیل خود را با انتخاب فرد اصلح به منصهظهور بگذاریم.
وقتی حضور در انتخابات به معنای یک «حق» قلمداد میشود، به دنبال این حق، واژه تکلیف نیز آورده شده و این بدان معنی است که نباید در این عرصه که حق ما است، حضور بلاتکلیفمندانه داشته و فقط به رأی دادن اکتفا کنیم. امروز تشخیص و انتخاب اصلح به همه ما واگذار شده است، نه به مسئولان و نخبگان، البته که نخبگان در این فرآیند نقش راهنما را برای انتخاب فرد اصلح بر عهده خواهند داشت اما قرار نیست آنها برای عموم تصمیم بگیرند و در نهایت تصمیم نهایی به ملت واگذار شده است.
زنجانیها امروز نیز همانند ادوار گذشته، حضوری گرم – تا این ساعت – در انتخابات داشتهاند و قرار است با به روز کردن نگاهشان به انتخابات، تحلیل و بررسی دقیق برنامه کاندیداها و بدون تعصب خاص بر یک کاندیدا، فرد اصلح را برگزینند.
مشارکت حداکثری مردم در انتخابات یک اصل به عنوان بالا بردن قدرت چانهزنی ایران در مجامع بینالمللی بوده و اصل مهمتر از آن انتخاب نامزد اصلح برای قرار دادن سکان این کشور در دستان فردی است که بتواند به نقشهراه ترسیم شده برای نظام عمل کند؛ از اینرو انتخاب اصلح؛ گزینه ناگزیر امروز زنجانیها در انتخابات برای به سرانجام رساندن کار ناتمام است.
انتهای پیام