به گزارش ایسنا، بثینه علیق؛ تحلیلگر لبنانی در یادداشتی در پایگاه خبری راهبرد معاصر نوشت: روند برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران در دور نخست و اکنون در دور دوم تبلیغات غربی را که مدعی بودند انتخابات از پیش تعیین شده، هدایت و طراحی شده است و نظام سیاسی جمهوری اسلامی را غیردموکراتیک خواندند، بی اثر و ساقط کرد.
تلاشهای ادامه دار جریان تحریف با ارسال پیام قاطعانه انقلاب اسلامی که بر مبنای اصول اسلامی و سازوکارهای دموکراتیک است، شکست خورد. انقلاب اسلامی ایران در خلال برگزاری انتخابات دو مفهومی را که برای غرب قابل تصور نبود، یعنی مردم سالاری و اسلام گرایی در روندی دموکراتیک به دنیا نشان داد.
مراحل برگزاری انتخابات با وجود اینکه پس از شهادت ناگهانی آیت الله رئیسی بود و در شرایط استثنایی قرار داشت، به طرز چشمگیری بدون مشکل پیش رفت
ترکیب این روند باعث ایجاد نشاط سیاسی در جامعه ایران شد که نمونه آن در بیشتر کشورهای منطقه وجود ندارد. انتخابات پی در پی نقش عمده ای در زمینه تثبیت دموکراسی ایفا و به تجدید حیات جامعه ایران و عمق بخشی به نقش نخبگان سیاسی کمک کرد، بدون اینکه نظام جمهوری اسلامی متزلزل شود یا برخی اختلافات پیش چشم جهان خارج قرار بگیرد.
چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی در همین راستا برگزار شد و پس از پایان دور نخست آن، می توان به بررسی مجموعه ای از ابعاد و داده ها پرداخت:
حضور نامزدهای احزاب و جریان های مختلف زیر چتر انقلاب اسلامی صحنه نشاط آور داخلی ایران را به جهان نشان داد و در مناظره های تلویزیونی موضوعات و سرفصل های مورد توجه رأی دهندگان ایرانی و دغدغه های هر نامزد مطرح شد. نامزدها مواضع خود را آرام، با احترام متقابل و به دور از توهین، اتهام زنی، استنباط شخصی و افشاگری هایی که معمولاً در انتخابات کشورهای غربی شاهدیم و گواه این مدعا مناظره هفته گذشته ریاست جمهوری آمریکاست، بیان کردند.
مراحل برگزاری انتخابات با وجود اینکه پس از شهادت ناگهانی آیت الله رئیسی بود و در شرایط استثنایی قرار داشت، به طرز چشمگیری بدون مشکل پیش رفت. تدارکات انتخابات در مدتی کمتر از ۵۰ روز انجام شد که نشان دهنده ظرفیت بالای اداری نظام جمهوری اسلامی ایران است. انتخابات ایران بازتاب خوبی در رسانههای داخلی داشت و روزنامههای این کشور نبض تحولات و حال و هوای خیابان ها را بازتاب میدادند. رسانهها در این روند آینه تمام نمای اتفاقات داخلی بودند و به نامزدهای انتخابات فرصتهای برابر و رایگان حضور در رسانهها داده شد.
انتخابات در بحبوحه انتظار نتیجه ای غیرقطعی برگزار شد. ناظران، تحلیلگران و کارشناسان سیاسی اتفاق نظر دارند مردم ایران در دور نخست شگفتی ساز انتخابات شدند و این شگفتی در دور دوم تکرار خواهد شد. این موضوع نشان می دهد مردم تصمیم گیرنده نهایی هستند و انتخابات برنامه ریزی و از پیش تعیین شده نیست. همان گونه که مشخص است، هر چه میزان اطمینان نداشتن به نتیجه انتخابات بالاتر باشد، نتیجه شگفتانگیزتر و متفاوتتر از انتظارات خواهد بود و اطمینان به درستی آن بیشتر میشود.
هم زمان با اعلام نتیجه دور نخست انتخابات مشخص شد، آنچه به دست آمد با رعایت قوانین و به دور از حاشیه ها بود که باعث شد به دور دوم کشیده شود و اثبات می کند، ایران نظامی برخاسته از قانون و مردمسالاری است.
تعدد نامزدها حتی در یک حزب، به ویژه اصولگرا گواه حضور نداشتن شخصیت پردازنده یا برنامهریز برای انتخابات بود که ترجمان طبیعی برنامهها و رویکردهای متفاوت و متنوع انتخابات در عرصه سیاسی ایران است.
آنچه به دست آمد با رعایت قوانین و به دور از حاشیه ها بود که باعث شد به دور دوم کشیده شود و اثبات می کند، ایران نظامی برخاسته از قانون و مردمسالاری است
انتخابات ایران در سطح خوبی از امنیت و ثبات سیاسی برگزار می شود؛ آن هم در حالی که امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه که کشورش درگیر انتخابات پارلمانی است، نسبت به وقوع جنگ داخلی در فرانسه و فراگیر شدن اختلافات هشدار میدهد و ایالات متحده آمریکا نیز شاهد نگرانی فزاینده در زمینه پیامدهای خطرناک برگزاری انتخابات ریاست جمهوری بر کنش های داخلی است.
انتخابات ایران در چنین شرایط بین المللی ای در فضای رقابت سالم و در چارچوب نارت هایی که ثبات این کشور را تضمین می کند و در چارچوب اصول نظام اسلامی و مردم سالارانه برگزار می شود. در ایران هیچ صحبتی از جنگ داخلی در زمان انتخابات به میان نمی آید، بلکه تجربه دموکراتیک این کشور نشان می دهد امکان سازماندهی جریان های معترض وجود دارد، بدون اینکه خونی از بینی کسی ریخته شود یا فعالان سیاسی به زندان بیفتند و تا سر حد مرگ تحت تعقیب قرار گیرند؛ چنانکه در بسیاری از کشورهای جهان رایج است.
صحنه انتخابات را نمی توان از این واقعیت جدا کرد که ایران یکی از کشورهایی است که آشکارا مورد هدف آمریکا قرار دارد. ایران در معرض سطحی از تهدیدات و فشارهای رسانه ای و اقتصادی بی سابقه در تاریخ است. با وجود این، ایران ثبات خود را حفظ کرده و قانون اساسی به کمک جمهوری اسلامی آمده است.
تهران بیش از چهار دهه است در برابر چالش ها و مشکلات استوار ایستادگی می کند. اصول و آرمان های جمهوری اسلامی ایران سال هاست تغییری نکرده و سیاست های راهبردی خود را در زمینه های اساسی حفظ کرده است و امروز نیز با وجود طوفانهای ویرانگر، استوار می ایستد.
چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران با حفظ حضور مؤثر و متوازن مردم در منطقه غرب آسیا در حال برگزاری و جمهوری اسلامی منتظر است رئیس جمهور جدید زمام امور را در دست بگیرد و کشتی انقلاب را در برابر چالش های توقف ناپذیر به ساحل امن برساند. جمهوری اسلامی ایران در این مسیر ایده هایی ارائه می کند و الگوهایی می آفریند که قابل تقلید و احترام در ابعاد منطقه ای و جهانی باشد.
انتهای پیام