به گزارش ایسنا، دکتر مختار جلالی، رئیس ششمین کنگره بین المللی و هجدهمین کنگره ملی ژنتیک ایران در نشست خبری امروز که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، گفت: علم ژنتیک به صورت رسمی از زمان تحقیقات مندل بر روی نخود فرنگی آغاز شد و بشر متوجه شد که صفات از سوی والدین به نسل بعدی منتقل میشود.
وی با بیان اینکه اجداد ما از ۵ هزار سال قبل با این علم آشنا بوده است، ادامه داد: لوحی که در ایلام کشف شد، نشان میدهد از آن زمان ایرانیان با این علم آشنا بودند و برای اصلاح نژاد اسب از آن بهره می بردند.
جلالی، انجمن ژنتیک با نیم قرن سابقه را از دیگر زمینههای توسعه علم ژنتیک در کشور دانست و اظهار کرد : علاوه بر اینها از ۱۳ اقلیم ۱۱ اقلیم آن را در کشور داریم. این تنوع ژنتیکی زیستی، گیاهی و جانوری موجب شده که ارزش تنوع ژنتیک از نفت و گاز کشور اهمیت بیشتری داشته باشد.
به گفته وی در حال حاضر ایران دومین کشور جهان در حوزه نفت و گاز است، ولی هیچ گاه ارزش تنوع ذخایر ژنتیکی کشور عنوان نمیشود.
رئیس کنگره ژنتیک با اشاره به برگزاری ششمین کنگره بینالمللی و هجدهمین کنگره ملی ژنتیک ایران در روزهای ۱۷ تا ۱۹ تیر ماه جاری در دانشگاه شهید بهشتی گفت: این کنگره قرار بود در ۲ خرداد برگزار شود، ولی به دلیل شهادت رئیس جمهورمان، برگزاری این رویداد به تعویق افتاد.
وی هدف از برگزاری این کنگره را انتقال اطلاعات حوزه ژنتیک عنوان کرد که هر دو سال یک بار برگزار می شود.
وی تقدیر از محققان حوزه ژنتیک را از دیگر برنامههای این رویداد عنوان کرد و گفت: در افتتاحیه این مراسم از ۴ نفر شامل دو پیشکسوت و دو جوان فعال در این حوزه تقدیر خواهد شد.
انتهای پیام