تدوین پرونده ثبت ملی ۸ میراث طبیعی کرمانشاه

کارشناس میراث طبیعی میراث فرهنگی استان کرمانشاه از تدوین پرونده هشت میراث طبیعی استان برای ثبت ملی در سال جاری خبر داد.

مسلم کرمی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه تاکنون ۴۳ میراث طبیعی کرمانشاه به ثبت ملی رسیده، اظهارکرد: هر ساله با توجه به ظرفیت‌هایی که در استان داریم، تعدادی پرونده جدید را برای ثبت ملی شدن تدوین می‌کنیم.

وی افزود: با توجه به برنامه‌ریزی‌هایی که از سال گذشته صورت گرفت، برای امسال نیز هشت پرونده ثبت میراث‌های طبیعی تدوین شده است. 

کارشناس میراث طبیعی استان تصریح کرد: از این تعداد دو پرونده مربوط به آبشارهای استان، یک پرونده مربوط به سراب‌ها و پنج پرونده نیز مربوط به درختان کهنسال است. 

وی با بیان اینکه هر میراث طبیعی برای ثبت ملی شدن باید شاخص‌هایی را داشته باشد، عنوان کرد: جمعا ۹ شاخص و ویژگی برای ثبت ملی هر میراث طبیعی در نظر گرفته می‌شود که باید حداقل پنج مورد از این شاخص‌ها را داشته باشد. 

کرمی افزود: اصلی‌ترین شاخص برای ثبت ملی یک میراث طبیعی این است که در طول زمان دستخوش تغییرات نشده باشد. بکر بودن، داشتن منظر طبیعی و مقصد گردشگران بودن از دیگر شاخص‌های مورد نیاز برای ثبت یک میراث طبیعی است. 

وی خاطرنشان کرد: در پرونده‌هایی که مربوط به سراب‌ها و  آبشارهاست، باید به شکل دائمی باشند، یعنی سراب و یا آبشار فصلی نباشند و دبی آب مناسبی داشته باشند. 

کارشناس میراث طبیعی استان اضافه کرد: در بحث ثبت ملی درختان نیز شاخصه مهم و الزامی، بومی بودن آن درخت است و در مرحله بعد سن درخت، محیط اطراف و قطر تنه و... در نظر گرفته می‌شود. 

وی با بیان اینکه پنج درختی که امسال پرونده آنها برای ثبت ملی شدن تدوین شده قدمتی بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ سال دارند، گفت: حداقل عمر درختان ثبت ملی شده در استان حدود ۳۰۰ سال و حداکثر آنها حدود ۹۰۰ سال است. 

به گفته این مسئول، در استان سه درخت کهن ۹۰۰ ساله شامل درخت گردو در دالاهو، درخت بنه در کوزران و درخت رحمت در تاق بستان وجود دارد که به ثبت ملی هم رسیده‌اند. 

جمعا در کشور ۳۲ نوع میراث طبیعی وجود دارد که قابل ثبت ملی شدن هستند.

انتهای پیام 

  • سه‌شنبه/ ۱۲ تیر ۱۴۰۳ / ۱۲:۴۰
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403041208007
  • خبرنگار : 50184