علی خداویسی، دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان ۱۲ تیر در نشست خبری با اصحاب رسانه استان کردستان اظهار کرد: قاچاق توسط افراد باهوشی صورت میگیرد و به همین خاطر، امروز ما ناگزیر هستیم از مبارزه با قاچاق سنتی به روش علمی و آکادمیک روی آوریم.
وی با تاکید بر اینکه برای تاثیرگذاری بیشتر در این راستا، سامانهها و امکانات موجود در مرز باید تقویت و هدفمند شوند، بیان کرد: در این راستا ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان از سامانههایی برای کاهش قاچاق در مرزهای استان استفاده کرده که از جمله میتوان به سامانه صدف برای رصد سوخت و سامانه همتا برای رصد موبایل اشاره کرد.
وی راهکارهای پیشگیرانه را مقدم بر اقدامات مبارزه ای ذکر کرد و ادامه داد: رهایی از قاچاق نیازمند فرهنگسازی است، همچنین بهرهگیری از تجربیات و راهکارهای سایر کشورها از دیگر راهکار موثر بر مبارزه با قاچاق کالا است.
دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان، بیکاری و نداشتن اشتغال را مهمترین عامل گرایش جوانان کردستان به قاچاق ذکر کرد و افزود: تعریف کردن شغل های جایگزین برای جوانان از راهکارهای مهم و موثر در راستای کاهش قاچاق کالا در استان است.
به گفته وی، حمایت از تولید کننده و افزایش تولید با کیفیت داخلی و قیمت گذاری مناسب، میتواند به گرایش مردم به خریدن و استفاده از کالاهای داخلی کمک کند و از قاچاق کالا و تمایل به استفاده از کالاهای خارجی جلوگیری کند.
وی، با اشاره به اهمیت فرهنگ در بحث مقابله با قاچاق کالا و ارز عنوان کرد: همانطور که در بحث توسعه از بعد فرهنگی غفلت شده و همه توان و افکار را بر اساس توسعه اقتصادی و ساخت ساختمان، راه آهن و سد سازی و. .. گذاشتهایم، امروز نیز در بحث قاچاق این مقوله مغفول مانده است.
خداویسی، با گلایه از دستگاههای متولی فرهنگ به ویژه آموزش و پرورش در راستای فرهنگسازی در زمینه پیشگیری از قاچاق کالا و ارز، تصریح کرد: آموزش و پرورش باید در راستای مضرات مصرف کالاهای مختلف قاچاق فرهنگسازی کرده و جامعه را آگاه کند.
دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان، روند افزایش مصرف مواد آرایشی و بهداشتی تقلبی و قاچاق را از آسیبهای ناشی از عدم فرهنگ سازی بین جامعه و عدم برخورد صحیح فرهنگی با قاچاق دانست.
وی، تصریح کرد: نسل امروز باید در سطح مدارس آگاه شوند و از پیامدهای منفی قاچاق و مصرف الکل و مواد مخدر و موارد آرایشی غیر بهداشتی اطلاع یابند تا آمارها در آینده به حداقل برسد، تحقق این امر بر عهده دستگاه های فرهنگی به ویژه آموزش و پرورش است.
خداویسی، آمار کشفیات در حوزه سوخت در سه ماهه اول امسال را ۱۶۴ هزار و ۳۸۲ لیتر اعلام کرد و گفت که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۴۷ درصد کاهش داشته است.
وی با اشاره به تاثیرگذار بودن طرح فول بام در راستای کاهش قاچاق سوخت در استان افزود: برای مقابله با قاچاق و به ویژه قاچاق سوخت در مرزهای استان باید به دنبال دلالانی که روزانه ۳۰ میلیون تومان درآمد دارند باشیم، نه کولبران و گالن به دستانی که فقط به دنبال سیر کردن شکم خانواده هستند.
انتهای پیام