به گزارش ایسنا، صمد ابراهیمی نژاد امروز در دومین همایش ملی مدیران فناوری اطلاعات و مراکز آپا دانشگاهها و مؤسسات آموزشی، پژوهشی و فناوری گفت: بر اساس تعاریف جهانی هوش مصنوعی عبارت است از برق جدید و این فناوری همه صحنههای زندگی بشر را متحول و بهبود میبخشد، به عبارتی دیگر در دورانی قرار گرفتهایم که سرآغاز توسعه علم و فناوری است و نیاز به این موضوع داریم که بدانیم از فناوری چه انتظاراتی داریم.
وی افزایش کارایی، بهبود شخصیسازی، افزایش دسترسی و بهبود تصمیم گیری را از مزایای هوش مصنوعی نام برد و یادآور شد: اما از سوی دیگر با چالش استفاده از هوش مصنوعی در مقاله نویسی مواجه هستیم؛ چرا که یک فرد انگلیسی زبان به راحتی میتواند اقدام به تهیه مقاله و پایاننامه با استفاده از هوش مصنوعی کند، اما یک فرد غیر انگلیسی زبان علاوه بر موانع موجود، با تحریمها و حساسیتهای سیاسی نیز مواجه است.
وی گفت: استفاده از مدلهای زبانی در نوشتار مقاله از ۲۰۲۲ که چت جی پی تی مورد استفاده قرار گرفت، رشد نمایی یافت.
ابراهیمینژاد تاکید کرد: مطابق گزارشهای علمی ۲۰۲۴، برخی از دانشمندان تعدد مقالات دارند و حدود ۶ ماه گذشته بالغ بر ۲۰۰ مقاله طی ۶ ماه نوشتهاند که ۳۷ درصد از آنها از ابزارهای زبانی بهره گرفتهاند، در صورتی که استفاده مکرر از این مدلها باعث از بین رفتن نوآوری میشود.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور پژوهشی وزارت علوم ادامه داد: ۳۰ درصد از دانشآموزان ۱۳ تا ۱۷ سال آلمان از ابزارهای زبانی برای تکالیف درسی استفاده کردهاند که نسبت پسرها به دخترها بیشتر بوده است.
ابراهیمینژاد گفت: ۹۷ درصد از دانشگاههای دنیا هنوز استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی را مشخص نکردهاند. استفاده از مدلهای هوش مصنوعی، سرقت ادبی، تحقیقات جعلی، جعل در داده و دادهسازی را به همراه دارد.
وی ادامه داد: هوش مصنوعی از تکرار جلوگیری میکند، یک امر غیر قابل گریز این است که در هر صورت از ابزارها استفاده میکنیم، اما باید مسائلی را داشته باشیم.
انتهای پیام